reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

reklama
Ja tam objawów nie miałam wcale. Za każdym razem czułam się jak na @. Ani nie sikalam, ani paznokcie mi się nie łamały, ani nudności ani zawrotów ani zachcianek. Tym bardziej na samym początku ciąży.Gdyby nie brak @, pozytywny test i rosnący brzuch po 4 miesiącach to bym żyła w błogiej nieświadomości do dnia porodu.
czy_to_znaczy_ze_moge_byc_w_ciazy_10594.jpg

Bralam piguly czasem nieregularnie, zapominałam. Podchodziłam na zasadzie no trudno i przez dekade nie zaszlam, a jak chcialam zajsc to zaszlam zaraz po odstawieniu pigułek, ale na to pracowałam caly cykl, a nie ze mąż mnie dotknął penisem jak magiczną różdżką i tadam :D

ale jak urojone kiedy widzę co wskazuje termometr i chodzę częściej do toalety. j a k mogą być to urojone objawy
No to skoro uważasz, że jesteś w ciąży to gratuluję [emoji3590]

P. S
A nie pomyślałaś, że podwyższona temperatura i częste oddawanie moczu może wiązać się z zapaleniem pęcherza, nerek, chorobami układu moczowego?

ale jak urojone kiedy widzę co wskazuje termometr i chodzę częściej do toalety. j a k mogą być to urojone objawy
jak się opije wody to też latam do toalety, wiesz jak się koerzy temperaturę? Nie w ciągu dnia i dowolnej porze, żeby mieć porównanie musisz mierzyć temperaturę przez cały cykl, ale tutaj nie ma mowy o normalnym cyklu. Zresztą Ci my będziemy głupie baby Ci tłumaczyć jak wiesz lepiej i wciskasz sobie kita? Jak kiedyś zajdziesz w ciążę to zobaczysz co to są objawy 😉

Tabletki antykoncepcyjne imitują naturalny cykl miesiączkowy. Przyjmuje się je przez 21 dni, a podczas siedmiodniowej przerwy pojawia się tzw. krwawienie z odstawienia. Nie jest to jednak typowy okres. Żeby wyskakiwać z pomiarem temperatury musi być normalny cykl, więc o czym Ty mówisz? Radzę powiększyć wiedzę w tym temacie, ponieważ bardzo ważne jest mieć wiedzę chociażby taka podstawowa.

reklama
jak się opije wody to też latam do toalety, wiesz jak się koerzy temperaturę? Nie w ciągu dnia i dowolnej porze, żeby mieć porównanie musisz mierzyć temperaturę przez cały cykl, ale tutaj nie ma mowy o normalnym cyklu. Zresztą Ci my będziemy głupie baby Ci tłumaczyć jak wiesz lepiej i wciskasz sobie kita? Jak kiedyś zajdziesz w ciążę to zobaczysz co to są objawy 😉

Ja w pierwszej ciąży nie zobaczyłam, zero objawów :D

Do góry