reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
Dziewczyny ja tak troche zejdę z tematu fotelików, może już ten temat był, a raczej napewno, bo kiedyś pisałyście o tym, ale nie wiem kiedy, a nie mam czasu się cofać :-(
W jakich butkach chodzą Wasze dzieciaki w domu? Moja w takich mokasynach o coś takiego http://www.agu-gu.pl/product/Mokasyny-niemowlece/?id=113 albo w skarpetkach antypoślizgowych, a wasze dzieciaki w czym? co polecacie?

a i jakie butki polecacie dla dziecka, ktore zaczyna swoje przygody z chodzeniem? nie mowie po domu, ale jak bedzie cieplej Gabi bedzie chodzic to musze kupic jakies porzadne buciki na dwór, ale jakie? na co patrzec?

Ostatnia edycja:
Moj Jasko chodzi w kapciuszkach z "Befado". Jestem z nich b.zadowolona. Maja sztywny zapietek, sa leciutkie, oddychajaca podeszwa.

Moje dzieci po domu też najczęściej chodzą w bucikach Befado, albo Zetpol. Dla nóżki o wysokim podbiciu najlepsze będą takie zapinane z boku na klamerkę. zapinanie na klamerkę to jedyne dobre dla nas rozwiązanie ponieważ każde inne buciki: na rzepy, albo wsuwane od razu są ściągnięte.
http://www.obuwiedzieciece.com.pl/images/Befado%20obuwie%20poniemowlece%20110P019.jpg

A buciki do zewnątrz kupujemy albo Cool Club ze Smyka, Eleffanten, Bartki, a na zimę Geoxy.
Dla mnie ważne żeby bucik był skórzany, wtedy nóżka się nie poci, oddycha i przede wszystkim musi być nowy. Kupuję takie na rzepy, bo nie ma wtedy problemów z rozwiązywaniem się sznurówek. Pierwsze buciki wybiorę z usztywnianym zapiętkiem, elastyczną podeszwą (powinna się swobodnie uginać) i szerokim noskiem. Buciki dla dziecka powinny być o rozmiar większe, około 1 cm dłuższe niż stopa.

Dziewczyny nie wiem czy to odpowiedni watek na moje pytanie, mam nadzieje ze nie pogonicie;-)

A wiec chce odstawic Gabrysia od piersi bo pije juz tylko 2 razy w nocy. A mi sie wydaje ze to juz nie za dobrze na jego zabki, pozatym te pobudki o 3 i 5 codziennie mnie wykanczaja.
Moje pytanie to co z tym mlekiem ktorego on nie wypije? Odciagac?Czy to samo z siebie zaniknie?

izabela, powiem jak bylo u nas. Bartus zrezygnowal z piersi jak mial 6, 5 miesiaca. pod koniec karmienia pil coraz mniej, coraz rzadziej, pozniej juz przystawialam go tylko noca, podczas ktorej budzil sie z przyzwyczajenia itp. noca pociumkal troszke, bo glodny nie byl. w pewnym momencie juz praktycznie nie ciagnal, ale cyckal i mnie gryzl. odstawienie bylo bezbolesne, bo stopniowe. nie odczulam tego wcale. nie bylo "zalegajacego" pokarmu ktory by trzeba bylo odciagac, zadnego dyskomfortu fizycznego. no i Bartek zaczal tydzien czy dwa tygodnie pozniej przesypiac cale noce :tak: powodzenia !!!

Dziewczyny mam pytanie.
Mam materac do łóżeczka Gryka-pianka (chyba.. napewno gryka, a to drugie to chyba pianka) i Gabi cały czas spała na gryce, a teraz na czym powinna spać? na twardym czy miękkim?

Ewkasp no wlasnie to jest budzenie sie nie na jedzenie a na pociumkanie:-D, nawet czasami mi sie wydaje ze sie wkurza ze tak malo mu tam leci. Dzis mam zamiar spac na sofie a malym zajmie sie m,mam nadzieje ze sie obedzie bez bardzo bolacych piersi

Dziewczyny mam pytanie.
Mam materac do łóżeczka Gryka-pianka (chyba.. napewno gryka, a to drugie to chyba pianka) i Gabi cały czas spała na gryce, a teraz na czym powinna spać? na twardym czy miękkim?
Ja mam materac kokosowo-gryczany. Z tego,co wiem to na" kokosie" śpi się do 6 m-ca życia dziecka,a potem przewraca się na drugą stronę i dziecko śpi na "gryce" :)

reklama
To moja cały czas spała na gryce, tak mi polecili w szpitalu. teraz sama nie wiem, czy zmieniac na ta pianke

Do góry