reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
Dziewczyny ja tak troche zejdę z tematu fotelików, może już ten temat był, a raczej napewno, bo kiedyś pisałyście o tym, ale nie wiem kiedy, a nie mam czasu się cofać :-(
W jakich butkach chodzą Wasze dzieciaki w domu? Moja w takich mokasynach o coś takiego http://www.agu-gu.pl/product/Mokasyny-niemowlece/?id=113 albo w skarpetkach antypoślizgowych, a wasze dzieciaki w czym? co polecacie?

a i jakie butki polecacie dla dziecka, ktore zaczyna swoje przygody z chodzeniem? nie mowie po domu, ale jak bedzie cieplej Gabi bedzie chodzic to musze kupic jakies porzadne buciki na dwór, ale jakie? na co patrzec?

Ostatnia edycja:
Moj Jasko chodzi w kapciuszkach z "Befado". Jestem z nich b.zadowolona. Maja sztywny zapietek, sa leciutkie, oddychajaca podeszwa.

Moje dzieci po domu też najczęściej chodzą w bucikach Befado, albo Zetpol. Dla nóżki o wysokim podbiciu najlepsze będą takie zapinane z boku na klamerkę. zapinanie na klamerkę to jedyne dobre dla nas rozwiązanie ponieważ każde inne buciki: na rzepy, albo wsuwane od razu są ściągnięte.
http://www.obuwiedzieciece.com.pl/images/Befado%20obuwie%20poniemowlece%20110P019.jpg

A buciki do zewnątrz kupujemy albo Cool Club ze Smyka, Eleffanten, Bartki, a na zimę Geoxy.
Dla mnie ważne żeby bucik był skórzany, wtedy nóżka się nie poci, oddycha i przede wszystkim musi być nowy. Kupuję takie na rzepy, bo nie ma wtedy problemów z rozwiązywaniem się sznurówek. Pierwsze buciki wybiorę z usztywnianym zapiętkiem, elastyczną podeszwą (powinna się swobodnie uginać) i szerokim noskiem. Buciki dla dziecka powinny być o rozmiar większe, około 1 cm dłuższe niż stopa.

Dziewczyny nie wiem czy to odpowiedni watek na moje pytanie, mam nadzieje ze nie pogonicie;-)

A wiec chce odstawic Gabrysia od piersi bo pije juz tylko 2 razy w nocy. A mi sie wydaje ze to juz nie za dobrze na jego zabki, pozatym te pobudki o 3 i 5 codziennie mnie wykanczaja.
Moje pytanie to co z tym mlekiem ktorego on nie wypije? Odciagac?Czy to samo z siebie zaniknie?

izabela, powiem jak bylo u nas. Bartus zrezygnowal z piersi jak mial 6, 5 miesiaca. pod koniec karmienia pil coraz mniej, coraz rzadziej, pozniej juz przystawialam go tylko noca, podczas ktorej budzil sie z przyzwyczajenia itp. noca pociumkal troszke, bo glodny nie byl. w pewnym momencie juz praktycznie nie ciagnal, ale cyckal i mnie gryzl. odstawienie bylo bezbolesne, bo stopniowe. nie odczulam tego wcale. nie bylo "zalegajacego" pokarmu ktory by trzeba bylo odciagac, zadnego dyskomfortu fizycznego. no i Bartek zaczal tydzien czy dwa tygodnie pozniej przesypiac cale noce :tak: powodzenia !!!

Dziewczyny mam pytanie.
Mam materac do łóżeczka Gryka-pianka (chyba.. napewno gryka, a to drugie to chyba pianka) i Gabi cały czas spała na gryce, a teraz na czym powinna spać? na twardym czy miękkim?

Ewkasp no wlasnie to jest budzenie sie nie na jedzenie a na pociumkanie:-D, nawet czasami mi sie wydaje ze sie wkurza ze tak malo mu tam leci. Dzis mam zamiar spac na sofie a malym zajmie sie m,mam nadzieje ze sie obedzie bez bardzo bolacych piersi

Dziewczyny mam pytanie.
Mam materac do łóżeczka Gryka-pianka (chyba.. napewno gryka, a to drugie to chyba pianka) i Gabi cały czas spała na gryce, a teraz na czym powinna spać? na twardym czy miękkim?
Ja mam materac kokosowo-gryczany. Z tego,co wiem to na" kokosie" śpi się do 6 m-ca życia dziecka,a potem przewraca się na drugą stronę i dziecko śpi na "gryce" :)

reklama
To moja cały czas spała na gryce, tak mi polecili w szpitalu. teraz sama nie wiem, czy zmieniac na ta pianke

Do góry