reklama
H
Harsharani
Gość
Ola, ale masz takie spiochy bez nozek, czy cale rompersy? Z rekawkami?
Ja ma pytanie Kochane.:-);-)
Zastanawiam sie ostatnio nad pasem poporodowym, moje pytanie polega na tym : jaki wybrac (jest kilka rodzajw i sa tez takie wyszczulajace- czy to to samo? ) i czy tez bedziecie urzywac.
Zastanawiam sie ostatnio nad pasem poporodowym, moje pytanie polega na tym : jaki wybrac (jest kilka rodzajw i sa tez takie wyszczulajace- czy to to samo? ) i czy tez bedziecie urzywac.
Ja sobie zapewne taki kupie, juz nawet na ebayu patrzylam. Kiedys ogladalam program o pasach i podobno bambusowe sa dobre i z jakiejs tam trawy, ale tez i drogie. Wiec ja kupie jakis tanszy, coby obciskal i dodatko skora sie poci, wiec na pewno cos da.
a tak przy okazji, to podczas karmienia mozna stosowac balsamy z kofeina? Mam swietne mazidlo na cellulit i chcialabym niedlugo po porodzie zadbac o siebie
a tak przy okazji, to podczas karmienia mozna stosowac balsamy z kofeina? Mam swietne mazidlo na cellulit i chcialabym niedlugo po porodzie zadbac o siebie
H
Harsharani
Gość
hharsz z krotkim rekawkiem i nogawkami bez stopek
Wiesz co, moze Ci sie wyda to troche glupie, ale jak np ja mialam na krotki rekawek takie, to Olafowi zakladalam bardzo drugo, nawet jesli z niego powyrastal, bo np to co bylo na 9 miesiecy, to bylo szerokie w brzuszku i przy szyi, wiec nic go nie obciskalo, a nawet wygladalo fajnie gdy byl starszy...
I powiem Ci, ze do ramperka to wlasnie bawelniana koszulke, do tego skarpetki, na to kurteczka i jesli chodzi o wiosne to super ubranko...
I ja wiem, ze jestem przewrazliwiona, ale to przez moja pediatre- ona nauczyla mnie, ze nie ma nic gorszego niz przegrzanie lub uczenie dziecka bycia w cieplym..
Dove, ja powtorze za moja znajoma,ktora jest obeznana w tym temacie (sprzedaje rowniez pasy)- lekarze nie polecaja pasa poporodowego zaraz po porodzie, poniewaz uposledza to naturalne zdolnosci kurczenia sie macicy, dopiero gdy macica sie obkurczy mozna je zaczac stosowac, a wtedy to nie wiem czy jest sens?Ja ma pytanie Kochane.:-);-)
POdobno nie mozna tez ich zakladac po cesarce przez conajmniej 2 miesiace.
Moge sie znajomej zapytac jakie sa ewentualnie najlepsze, ale wiem, ze odpowie mi, ze jezeli ktos juz rzeczywiscie chce sie obciskiwac czyms, to w aptekach sa takie specjalne bandaze elastyczne lub ewentualnie poleci gacie obciskajace.
Z tego co sie orientuje to warto zainwestowac w pas z wieksza iloscia stopni regulacji, bo czesto sie zdarza, ze po 2 tygodniach pas jest zwyczajnie za duzy...
Ja sobie zapewne taki kupie, juz nawet na ebayu patrzylam. Kiedys ogladalam program o pasach i podobno bambusowe sa dobre i z jakiejs tam trawy, ale tez i drogie. Wiec ja kupie jakis tanszy, coby obciskal i dodatko skora sie poci, wiec na pewno cos da.
Nie mozna stosowac takich balsamow. Tak prawde mowiac, to podczas karmienia trzeba na siebie uwazac podobnie jak w ciazy i unikac podobnych rzeczy, bo zwykle to co dobre i skuteczne przenika do mleka niestety ;-)
Pochwal sie mazidlem :-)
Ja tez mam pytanie:
jak wasza cera?
Ja wlasnie musialam wczoraj kupic taki punktowy zel bo u mnie na czole (i tylko tam) to jakby pole minowe...
NO ja o pasach za bardzo nie wiem , patrzalam na alllegro i tego dosc jest wiec sie nie orietuje. U nas w sklepie sa takie pasy/czy to majtki cos jak to :
Ladies Waist and Thigh Slimmers
Ladies Waist Shaper Brief
Ladies Moulded Control Slip
i ciekawa jestem czy to tez by pomoglo? taka bielizna...
Ladies Waist and Thigh Slimmers
Ladies Waist Shaper Brief
Ladies Moulded Control Slip
i ciekawa jestem czy to tez by pomoglo? taka bielizna...
Dove, takie gacie to na jakas impreze sa dobre do zmniejszenia brzucha Mialam kiedys podobne gacie
A mazidlo kupowalam na allegro kiedys CELLULIT PRECZ! - AŻ 600 ML- PRZESYŁKA GRATIS (1381627294) - Aukcje internetowe Allegro i dzialalo swietnie, ale wycwanilam sie i potem zaczelam robic sama smarowalam sie tym, potem owinelam folia i recznikiem i ciedzialam tak z piekacym dupskiem ale efekty byly super
kupowalysmy to z siostra M. a ona ma znajoma co prowadzi gabinet kosmetyczny i zadzwonila do niej czy to nie jakis shit przypadkiem, bo takie tanie. Okazalo sie, ze w salonach kosmetycznych stosuje sie wlasnie takie smarowidlo, tylko jeden zabieg kosztuje ponad 100zl
Kurcze, bede musiala poczekac z upiekszaniem
A mazidlo kupowalam na allegro kiedys CELLULIT PRECZ! - AŻ 600 ML- PRZESYŁKA GRATIS (1381627294) - Aukcje internetowe Allegro i dzialalo swietnie, ale wycwanilam sie i potem zaczelam robic sama smarowalam sie tym, potem owinelam folia i recznikiem i ciedzialam tak z piekacym dupskiem ale efekty byly super
kupowalysmy to z siostra M. a ona ma znajoma co prowadzi gabinet kosmetyczny i zadzwonila do niej czy to nie jakis shit przypadkiem, bo takie tanie. Okazalo sie, ze w salonach kosmetycznych stosuje sie wlasnie takie smarowidlo, tylko jeden zabieg kosztuje ponad 100zl
Kurcze, bede musiala poczekac z upiekszaniem
buziaczek1
Fanka BB :)
ja tez myslalam o takich pasach ale teraz to nie wiem kurcze ale jesli nie tak to jak sie np w poprzednich ciazach pozbywalyscie tej skory co po dzidzi zostala? jak to wogole jest z ta skora potem? znika jakos? jak sie jej bezpiecznie pozbyc?? a odnosnie skory to mi sciemniala karnacja albo troche moze zzolkla ale tak na brazowo... i nie wiem do czego to podpiac?? wyniki mam dobre wiec to raczej nie zadna zoltaczka...bo wlosy tez sciemnialya syfki to bym powiedziala ze raczej znikaja jak juz sie zrobia wogole to jakas zdrowsza mam skore chyba...to akurat +;-)
reklama
A mnie strasznie wysyfilo, nawet na uszach. Hormony. Przyzwyczajona jestem, bo jak bylam nastolatka i nie wiedzialam o mojej chorobie, to na twarzy mialam jedna wielka rane. Teraz zauwazylam, ze jak nie naloze z rana pudru i pozwole by cera troche sie przetluscila, to nastepnego dnia wysyfia mnie strasznie. fluid to moj najlepszy przyjaciel
Buziaczek z ta skora to roznie bywa. Mysle, ze jak sie smarujesz w ciazy to ta skora jest bardziej elastyczna i lepiej pozniej sie wchlania no i cwiczenia moga tez pewnie pomoc. Ja pas sobie kupie, taki zwykly jakis i bede zakladala do cwiczen np. bo caly czas chyba sie nie da go nosic bo niewygodny
Buziaczek z ta skora to roznie bywa. Mysle, ze jak sie smarujesz w ciazy to ta skora jest bardziej elastyczna i lepiej pozniej sie wchlania no i cwiczenia moga tez pewnie pomoc. Ja pas sobie kupie, taki zwykly jakis i bede zakladala do cwiczen np. bo caly czas chyba sie nie da go nosic bo niewygodny
Podziel się: