reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... :-)

reklama
Ja ma pytanie Kochane.:-);-)
Zastanawiam sie ostatnio nad pasem poporodowym, moje pytanie polega na tym : jaki wybrac (jest kilka rodzajw i sa tez takie wyszczulajace- czy to to samo? ) i czy tez bedziecie urzywac.

Ja sobie zapewne taki kupie, juz nawet na ebayu patrzylam. Kiedys ogladalam program o pasach i podobno bambusowe sa dobre i z jakiejs tam trawy, ale tez i drogie. Wiec ja kupie jakis tanszy, coby obciskal i dodatko skora sie poci, wiec na pewno cos da.
a tak przy okazji, to podczas karmienia mozna stosowac balsamy z kofeina? Mam swietne mazidlo na cellulit i chcialabym niedlugo po porodzie zadbac o siebie :)

hharsz z krotkim rekawkiem i nogawkami bez stopek;)

Wiesz co, moze Ci sie wyda to troche glupie, ale jak np ja mialam na krotki rekawek takie, to Olafowi zakladalam bardzo drugo, nawet jesli z niego powyrastal, bo np to co bylo na 9 miesiecy, to bylo szerokie w brzuszku i przy szyi, wiec nic go nie obciskalo, a nawet wygladalo fajnie gdy byl starszy...
I powiem Ci, ze do ramperka to wlasnie bawelniana koszulke, do tego skarpetki, na to kurteczka i jesli chodzi o wiosne to super ubranko...
I ja wiem, ze jestem przewrazliwiona, ale to przez moja pediatre- ona nauczyla mnie, ze nie ma nic gorszego niz przegrzanie lub uczenie dziecka bycia w cieplym..

Ja ma pytanie Kochane.:-);-)
Zastanawiam sie ostatnio nad pasem poporodowym, moje pytanie polega na tym : jaki wybrac (jest kilka rodzajw i sa tez takie wyszczulajace- czy to to samo? ) i czy tez bedziecie urzywac.
Dove, ja powtorze za moja znajoma,ktora jest obeznana w tym temacie (sprzedaje rowniez pasy)- lekarze nie polecaja pasa poporodowego zaraz po porodzie, poniewaz uposledza to naturalne zdolnosci kurczenia sie macicy, dopiero gdy macica sie obkurczy mozna je zaczac stosowac, a wtedy to nie wiem czy jest sens?
POdobno nie mozna tez ich zakladac po cesarce przez conajmniej 2 miesiace.
Moge sie znajomej zapytac jakie sa ewentualnie najlepsze, ale wiem, ze odpowie mi, ze jezeli ktos juz rzeczywiscie chce sie obciskiwac czyms, to w aptekach sa takie specjalne bandaze elastyczne lub ewentualnie poleci gacie obciskajace.
Z tego co sie orientuje to warto zainwestowac w pas z wieksza iloscia stopni regulacji, bo czesto sie zdarza, ze po 2 tygodniach pas jest zwyczajnie za duzy...
Ja sobie zapewne taki kupie, juz nawet na ebayu patrzylam. Kiedys ogladalam program o pasach i podobno bambusowe sa dobre i z jakiejs tam trawy, ale tez i drogie. Wiec ja kupie jakis tanszy, coby obciskal i dodatko skora sie poci, wiec na pewno cos da.
a tak przy okazji, to podczas karmienia mozna stosowac balsamy z kofeina? Mam swietne mazidlo na cellulit i chcialabym niedlugo po porodzie zadbac o siebie :)

Nie mozna stosowac takich balsamow. Tak prawde mowiac, to podczas karmienia trzeba na siebie uwazac podobnie jak w ciazy i unikac podobnych rzeczy, bo zwykle to co dobre i skuteczne przenika do mleka niestety ;-)
Pochwal sie mazidlem :-)

Ja tez mam pytanie:
jak wasza cera?
Ja wlasnie musialam wczoraj kupic taki punktowy zel bo u mnie na czole (i tylko tam) to jakby pole minowe...

Dove, takie gacie to na jakas impreze sa dobre do zmniejszenia brzucha :) Mialam kiedys podobne gacie

A mazidlo kupowalam na allegro kiedys CELLULIT PRECZ! - AŻ 600 ML- PRZESYŁKA GRATIS (1381627294) - Aukcje internetowe Allegro i dzialalo swietnie, ale wycwanilam sie i potem zaczelam robic sama :) smarowalam sie tym, potem owinelam folia i recznikiem i ciedzialam tak z piekacym dupskiem :) ale efekty byly super :)
kupowalysmy to z siostra M. a ona ma znajoma co prowadzi gabinet kosmetyczny i zadzwonila do niej czy to nie jakis shit przypadkiem, bo takie tanie. Okazalo sie, ze w salonach kosmetycznych stosuje sie wlasnie takie smarowidlo, tylko jeden zabieg kosztuje ponad 100zl

Kurcze, bede musiala poczekac z upiekszaniem :(

ja tez myslalam o takich pasach ale teraz to nie wiem kurcze ale jesli nie tak to jak sie np w poprzednich ciazach pozbywalyscie tej skory co po dzidzi zostala? jak to wogole jest z ta skora potem? znika jakos? jak sie jej bezpiecznie pozbyc?? a odnosnie skory to mi sciemniala karnacja albo troche moze zzolkla ale tak na brazowo... i nie wiem do czego to podpiac?? wyniki mam dobre wiec to raczej nie zadna zoltaczka...bo wlosy tez sciemnialy:confused:a syfki to bym powiedziala ze raczej znikaja jak juz sie zrobia wogole to jakas zdrowsza mam skore chyba...to akurat +;-)

reklama
A mnie strasznie wysyfilo, nawet na uszach. Hormony. Przyzwyczajona jestem, bo jak bylam nastolatka i nie wiedzialam o mojej chorobie, to na twarzy mialam jedna wielka rane. Teraz zauwazylam, ze jak nie naloze z rana pudru i pozwole by cera troche sie przetluscila, to nastepnego dnia wysyfia mnie strasznie. fluid to moj najlepszy przyjaciel ;)

Buziaczek z ta skora to roznie bywa. Mysle, ze jak sie smarujesz w ciazy to ta skora jest bardziej elastyczna i lepiej pozniej sie wchlania :) no i cwiczenia moga tez pewnie pomoc. Ja pas sobie kupie, taki zwykly jakis i bede zakladala do cwiczen np. bo caly czas chyba sie nie da go nosic bo niewygodny

Do góry