reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

Moje premium tez śmierdzą to chyba ten typ tak ma :/

A mam pytanie, może któraś z Was zauważyła coś podobnego, albo słyszałyście coś na ten temat. Jak sobie radzić i co może być powodem jeśli dziecko nagle zaczyna się prężyć, płakać strasznie i podczas tego puszcza bąki i wali kupska w pieluchę. Czy to są kolki? Myślałam, że kolki to kiedy dziecko nie może się wygazować, a moja młoda tę bąki puszcza tylko strasznie przy tym lamentuje, jakby ja to bardzo bolało ;/ :-:)-(

reklama
Czy wiecie moze od kiedy mozna zaczac masowac brzuch?
mam takie sprytne urzadzonko do masazu i zastanawiam sie kiedy moge zaczac go uzywac zeby pozbyc sie flaczka;)

Mi się wydaje, że tylko po cc są jakieś ograniczenia chociaż jak byłam ostatnio u gina, to mówił, że już mam napinać brzuch powoli i sama dostosować ilość ćwiczeń.. może spróbuj delikatnie, a jak poczujesz jakiś dyskomfort, to daj spokój i za jakiś czas znowu :)

a ja nie mam flaczka ale taki jak mnie to polozna okreslila - zabawnie dla niej chyba tylko :zawstydzona/y:- JELLY BELLY:-):zawstydzona/y::-) ja niczym nie masuje tylko smaruje ciagle tym kremem ktory stosowalam podczas ciazy i karmie piersia duuuuzo i kilosy w dol leca jak grawitacja:p...karmienie piersia pobudza miesnie brzucha-slowa mojej poloznej - i jakos dziala:p

koncia dzięki za info, poczytałam na głównym, ale z tego co widzę to Wam dzieciaki stękają przy przebudzeniu czy zasypianiu, a moja młoda zaczyna płakać przeraźliwie w momencie, gdy nadchodzi czas robienia kupy czy puszczania bąka. To mnie martwi. Jem raczej przepisowo czyli ryż z jabłkami, zupy: jarzynowa, ogórkowa, barszcz czerwony no i gotowany kurczak. Odstawiłam banany, bo podobno mają właściwości "zapierające", chyba jest trochę lepiej ale nadal ok. 16ej jak się przebudzi i zabiera się do wypróżniania, to jest ryk i prężenie się. Herbatkę z kopru jej serwuję, więc pewnie dzięki temu bąki / kupska są bez problemu tylko w takim bólu puszczane / robione że hej :/

Po czym poznac ze smok jest juz zamały? moja Małgoska od pewnego czasu ma odcisniety smoczek na buzce,głownie tak było po nocy jak lezała na boczku ale teraz nawet jak ma głowke prosto(w lezaczku np) to tez sie smok odciska,czy czas zmienic go na wiekszy?

Po czym poznac ze smok jest juz zamały? moja Małgoska od pewnego czasu ma odcisniety smoczek na buzce,głownie tak było po nocy jak lezała na boczku ale teraz nawet jak ma głowke prosto(w lezaczku np) to tez sie smok odciska,czy czas zmienic go na wiekszy?

a y masz ten różowy smok nuka z pszczółką? my tez go mamy i on się nam odciska od samego poczatku...ale że piotruś go lubi... to używamy.

reklama
Olcia ona Ci sama da znać czy zaakceptuje już większy rozmiar, Jasiek już skończył 3 miechy a nadal jedziemy na avencie 0-3, bo tego większego nie chce, wypycha jęzorkiem albo się krztusi, więc też czekam i próbuję raz na jakiś czas mu podsunąć, ale od razu poznaje różnicę i nie ma szans ;)

Do góry