reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... :-)

aaaaaaaaaaaaaaa! Dostalam wysypke na brzuchu :( konczy mi sie oliwka w zelu i posmarowalam sie taka zwykla J&J i dzis mam :( zaczyna mnie swedziec. Co moge zrobic?

Do tego od kilku dni pieka mnie strasznie sutki! Chyba kupie ta masc co przy karmieniu sie stosuje. Sie musialo przyplatac kurde :( buuu

Moze puder pomoze, co?? Wapna nie mam, nawet nie wiem czy tu mozna kupic... Co moge wziac??

Ja w ciazy z Olafem, wzielam sobie kapiel, z oliwka J&J...myslalam, ze sie zaplacze...
Mozna tu kupic wapno, ja kupuje musujace -wyglada jak taki plusssssz.

Calcium - Vitamins and Supplements - Boots

reklama
ooo, moze wapno troche pomoze. Chyba sobie kupie Oilatum i sie w nim wykapie jak niemowlak. a potem bede miala wysypke wszedzie....
Posypalam sie talkiem i na razie dajemy rade. Mam nadzieje, ze w nocy nie bede sie drapac.

na szkole rodzenia nam mówili, że kosmetyki J&J często uczulają bo to amerykańskie specyfiki, przygotowane dla skóry kąpiącej ie raz w tygodniu...

Coraz czesciej sie spotykam z tym, ze ludzie mowia, ze kapia maluchy co dwa, trzy dni, jakos mnie to nie przeraza. Ale raz w tygodniu to jak dla mnie przegiecie... zwlaszcza, ze dla wielu dzieci wieczorna kapiel to jakis rytual i relaks przed noca (choc wiem, ze sa takie, ktore nie cierpia kapieli;/)

My tez kapiemy synka co dwa dni, no ale 3 to byloby juz za dlugo.Zreszta do prawie 2ch lat byl kapany codziennie i nie wyobrazam sobie maluszka nie wykapac codziennie.
Latem nawet i mojego smyka trzeba wykapac czesciej niz co drugi dzien. A tydzien to juz jakas masakra ;-)

moja mała nienawidziła kąpieli :no:, potem jej przeszło i zaczęłam ją kąpać codziennie, bo faktycznie to taki rytuał dla dziecka, a podobno niemowlaki lubią rytuały, łatwiej je wtedy położyć spać i są spokojniejsze, przynajmniej u nas tak było

reklama
moja mała nienawidziła kąpieli :no:, potem jej przeszło i zaczęłam ją kąpać codziennie, bo faktycznie to taki rytuał dla dziecka, a podobno niemowlaki lubią rytuały, łatwiej je wtedy położyć spać i są spokojniejsze, przynajmniej u nas tak było

no tak...przy niemowlakach to się zgodzę...a jeszcze lepiej jak lubią kąpiele... ale przy noworodkach które często nie lubią kąpieli może warto nie katować i ich i siebie codzienną kąpielą?

Do góry