reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Widz, że chyba źle w aptece trafiłam, ba za feminatal z dha zapłaciłam 60 zł. Musze poszukać, może gdzies jest taniej, albo przerzuce się jednak na cos innego.

reklama
mnie ostatnio ginka pow że mam łykać tylko kwas foliowy bo wit w tabletkach powoduja dużo szybszy przyrost wagi(kobiety) a lepiej jak bede jadła owoce i warzywa z naturalnymi witaminkami bo jak to stwierdziła nie do końca udowodnione jest działanie tych wit na wchłanianie do dzidziusia

mnie w poprzedniej ciąży mówiono, że przez witaminy tylko się olbrzymie dzieci rodzą, a jak odżywiam się dobrze i badania są w normie, to nie ma potrzeby się faszerować. Nie brałam witamin, synek urodził się tydzień po terminie z wagą 2800. Potem zrzucili to na kark zatrucia ciążowego, że przez to dzieci mają mniejszą masę. teraz biorę Feminatal N i ciekawe jak to będzie z tą wagą dzidzi.

a ja bardzo puchne i wprowadzam diete bez soli.... Bolesne to bardzo...

Ja generalnie nie biore witamin teraz,ale z Olafem to bralam jak mi sie przypomnialo...Za to mam bardzo zbilansowana diete, wiec mysle, ze dosc duzo witaminek dzidzia dostaje.

Ja też żadnych witamin nie biorę, ale za to jem dużo owoców, chyba czasem aż za dużo :baffled:, ale nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza winogrona to mogłabym bez przerwy jeść :sorry2: ( a podobno najbardziej kaloryczne są :szok: )

a ja to jestem raczej mięsożerna. Warzywa sa dla mnie tylko dodatkiem. Jak nie ma surówki na obiad, to się nie martwię, bo dla mnie mięsko najważniejsze. Jeszcze latem, jak były warzywa z ogródka rodziców, to jadłam duzo, bo sa o niebo lepsze niz te kupowane. Ale teraz wolę uzupełnic swoja dietę witaminkami :)

reklama
Dziewczyny, a macie jakies dobre sposoby na zgage?? Mnie ostatnio tak wieczorami meczy, ze mimi iz nie jestem glodna, jem, bo licze, ze w koncu zjem cos co mi pomoze.
jedna kolezanka mowila, ze jej po jakblkach przechodzi... u mnie wrecz przeciwnie...efekt zostaje nasilony;/

Do góry