reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

No to skoro Futrzaczku i Mayu tak mówicie...to ....hm....to....lecę na zakupy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;D;D;D
Tylko mnie nie wyklnijcie bo rozglądam się za wózkiem na allegro:-p:zawstydzona/y:;-):tak:.
Mając doświadczenie z pompowanymi, ciężkimi kołami, M sugeruje żeby z piankowymi kupić - a mi taki sie podoba, mam już spacerówkę z tej firmy i sobie ją bardzo chwalę- kupiłam używaną dla J. i teraz kuzyn nią śmiga WÓZEK HAUCK GALAXY 6 DISNEY WYPRZEDAŻ KOLEKCJI (1187626679) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja to czuję że wózek to będzie dla mnie wyzwanie... czy 3w1 czy 2w1 czy może wszystko osobno ... ehhhh... na razie odsuwam to w możliwie daleką przyszłość:-)

Marta ja tez juz przegladałam wozki na alegro,wiem ze to wczesnie ale warto sie rozeznac moim zdaniem.Mam to szczescie ze u nas jest sklep bobowozki to sie tez tam przejade zobaczys na zywo i sprawdzic czy cos sie zmiesci w naszym bagazniku;-) a potem posprawdzam uzywane na alegro albo w anonsach.
Ten wozeczek bardzo ładny co wkleiłas link i bardzo tani.:-)
Futrzaku dla mnie to tez wyzwanie bo fundusze sa skromne,z tego co zauwazyłam to te 3 w 1 chyba wychodza najtaniej.

Olu właśnie ze względu na wymiaru poprzedniego wózka z Wózkolandu BMW z sedana na kombi zmieniliśmy:tak:.
Kupiliśmy go dla O. za 609zł 7 lat temu - na stalowej ramie i 16 kg sam wózek ważył:szok::angry: - dobrze że na I piętrze mieszkam to dało radę wciągać go po schodach:tak: a spacerówka Haucka niecałe 6kg i dlatego nie polecam wózków kompaktowych.
dziecko_powitalna.jpg

Marta ja tez juz przegladałam wozki na alegro,wiem ze to wczesnie ale warto sie rozeznac moim zdaniem.Mam to szczescie ze u nas jest sklep bobowozki to sie tez tam przejade zobaczys na zywo i sprawdzic czy cos sie zmiesci w naszym bagazniku;-) a potem posprawdzam uzywane na alegro albo w anonsach.
Ten wozeczek bardzo ładny co wkleiłas link i bardzo tani.:-)
Futrzaku dla mnie to tez wyzwanie bo fundusze sa skromne,z tego co zauwazyłam to te 3 w 1 chyba wychodza najtaniej.

nby wychodzą najtaniej i myślę że u mnie zdayby egzamin bo mam samochód kombi oraz winda w klatce... a to bardzo oważne bo te 2w1/3w1 to najczęściej duuuże i ciężkie są... ale fotelik do samochodu na pewno kupię osobno - bo chcę bezpieczny więc tu kasy nie będę szczędzić i będę się sugerować niemieckimi testami konsumenckimi (ADAC)... bo przeżyłam szok że niektóre modele fotelików czołowych firm pod względem bezpieczeństwa to dno totalne - a symbol CE o niczym nie świadczy! Tak więc uważajcie:-) no i co więcej, duża część fotelików u nas sprzedawana... w krajach zachodnich nie może być sprzedawana... jak nie wierzycie to poszukajcie filmików z crash testów przy 50km/h co się dzieje z niektórymi fotelikami...

nby wychodzą najtaniej i myślę że u mnie zdayby egzamin bo mam samochód kombi oraz winda w klatce... a to bardzo oważne bo te 2w1/3w1 to najczęściej duuuże i ciężkie są... ale fotelik do samochodu na pewno kupię osobno - bo chcę bezpieczny więc tu kasy nie będę szczędzić i będę się sugerować niemieckimi testami konsumenckimi (ADAC)... bo przeżyłam szok że niektóre modele fotelików czołowych firm pod względem bezpieczeństwa to dno totalne - a symbol CE o niczym nie świadczy! Tak więc uważajcie:-) no i co więcej, duża część fotelików u nas sprzedawana... w krajach zachodnich nie może być sprzedawana... jak nie wierzycie to poszukajcie filmików z crash testów przy 50km/h co się dzieje z niektórymi fotelikami...
Futrzakowa wiem o tych szopkach z fotelikami,jakis czas temu był nawet program w telewizji o fotelikach,przedewszystkim mowili zeby nie kupowac w hipermarketach.Te wozki ktore mi odpowiadaja to najczesciej maja foteliki nie producenta wozka tylko np maxi cosi,słyszałam ze dobre.

maxi cosi akurat pasuje do wielu wozkow. sama używałam, jestem bardzo zadowolona, drugie dziecko też będzie w nim jeździł

tez juz rozgladalam sie za wozkami i pewnie bym kupila juz gdyby to tylko ode mnie zalezalo no ale moj Tz nie chce robic zakupow dopuki plec nie bedzie znana wiec musze jeszcze czekac ale juz mam kilka faworytow:)

reklama
Ktos wyzej pisal o piankowych kolach.
I jesli ta osoba mieszka w miescie, z bardzo rownymi chodnikami...i nie zamierza brac wozka nigdzie na spacery po polnych drogach, to spoko. Ja mam baaaaaaardzo zle doswiadczenia z piankowymi, wrecz paskudne. I jak sie ciezko prowadzi je w sklepach....

Ja juz mam wybrany wozek :-) I wiem, ze bedzie uzywany. Czekam jak Cornelka na plec i bede szalec :)

Do góry