reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Dobry wieczór ...
u nas z jedzeniem się poprawiło co Nas ogromnie cieszy ... nie pije już mleka na śpiocha, tylko siedzi i sama trzyma butelke albo ja jej pomagam ... u nas to wygląda mniej więcej tak ...
ok 7-8 kanapeczka/wędlinka/plasterek żółtego sera/ czasem jogurt BV oczywiście nie zawsze zje wszystko co ma na talerzu
ok 9:30-10 260ml mm
13 - ok.250ml zupki + drugie danie (trzy kluski śląskie+mięsko/lub spory kawałek rybki i ziemniaczki)
16:30 - ok. 200ml deserku (zmiksowane całe jabłko, pół banana +gruszka/brzoskwinia/ananas/winogrona) dla urozmaicenia czasem dostaje słoiczkowe owocki ... a jak nie owoce to czasem jakiś serek, czasem monte dostanie.
19 - 260ml mm
W ciągu dnia pije bardzo dużo .... czasem potrafi wypić cały soczek przecierowy ale dostaje go tylko po obiedzie do popicia. A tak to herbatki z BV.

Apetyt dopisuje i rodzice się cieszą! :-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy luźne kupy przez trzy dni (pn 6x, wt 4 i dziś 4) to objaw zębów czy może być coś innego? Takie kupy mogą się tak długo utrzymywać? Nie ma gorączki ani wymiotów. Nie wiem czy iść z nią do lekarza czy poczekać jeszcze jeśli to normalne...

u nas jest taka reakcja na zęby:tak: po kilku dniach przechodzi i wszystko wraca do normy.
Jeżeli dziecko dobrze się czuje nie ma gorączki, wymiotów, to bym ją obserwowała i poczekała.

obserwuj i poczekaj .... a i jakby były dość często to lepiej idź do lekarza bo to jeszcze malutkie szkraby i szybko może się odwodnić... a jak dasz rade postaraj się na wszelki wypadek podsuwać więcej do picia ( żeby zapobiec odwodnieniu)

bardzo Wam dziękuję, dziewczyny, dziś (odpukać) jest już lepiej, dwie kupy na krzyż do tej pory, humor dużo lepszy i zaczęła wreszcie jako tako jeść. Co do picia, to wiedziałam i dawałam jej jak najwięcej się dało, sama zresztą też podchodziła do regału co jakiś czas i pokazywała palcem na butelkę z wodą :) Jeszcze raz dzięki za podtrzymanie mnie na duchu, bo oczywiście zaczęłam panikować :) Do tej pory zęby wychodziły jej bezobjawowo ale ta pierwsza trójka najwidoczniej musiała być inna :)

Dziewczyny,czy u Was też tak podrożało mleko Nan 3? Ostatnio w sklepie doznałam szoku:do tej pory za duże opakowanie płaciłam 25zł.,a teraz kosztuje prawie 29zł.:szok::eek: Sprawdzałam w kilku różnych sklepach,ale wszędzie ta sama cena. Zwariować można:sorry:

Dziewczyny,czy u Was też tak podrożało mleko Nan 3? Ostatnio w sklepie doznałam szoku:do tej pory za duże opakowanie płaciłam 25zł.,a teraz kosztuje prawie 29zł.:szok::eek: Sprawdzałam w kilku różnych sklepach,ale wszędzie ta sama cena. Zwariować można:sorry:

U nas to samo z ceną Nan3. Od niedawna duże opakowanie kosztuje 28.99 :wściekła/y:
Zastanawiamy się czy nie zmienić na tańszego Gerbera, może Bebico

reklama
Do góry