reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Małgoska tez nienawidzi mycia szyjki i wiazania czapki i sliniaka tez:crazy:
Koncia,Malina a co powiecie jak u mnie wychodzi nawet 10 karmien?mleko i obiadek i deserek i nocne zarcie?

reklama
ola, to współczuję, u nas do niedawna było mleko 7 razy, ale młody się opanował :D

a co do śliniaka, to Maks lubi, bo mu się kojarzy z jedzonkiem haha

papcia, to Lenka malutko je :O nadrabia chociaż słoiczkami? :p szkoda, że mój 6 razy po 150ml na dobę musi jadać, ale może uda nam się nie jeść w nocy, to zostaną 4 razy :) + oczywiście 2 razy pół słoiczka, więc wychodzi mi 8 karmień :dry:

Koncia obiadku zjada mały słoik jak gotowiec jak ja gotuje to wiecej i pół słoiczka owoców z 2 biszkoptami

ale się uśmiałam, najwięcej mamusiek '82 a tatusiów '76 dołączamy:-)

kąpiel trwa u nas 10 minut, śliniaków jeszcze nie używamy, wiązanych czapek nie nosimy więc nie wiem czy się spodoba, a szyję myjemy bez wrzasku

karmienie: 6 razy obie piersi, raz butla

Witajcie jestm nowa i za bardzo nie wiem gdzie co i jak???Ale mam pytanko...zostalo mi 3,5tygodnia i nie wiem czemu dopiero teraz pokazaly mi sie rozstepy narazie sa czerwone uzywalam caly czas specjalnych kremow 3 razy dziennie czy znacie jakies sposoby by sie ich nie tyle co pozbyc bo to juz nie mozliwe ale zmniejszyc poki jeszcze cos mozna zrobic...pozdrawim

reklama
a ja jeśli mogę mam pytanie co wiecie na temat przedawkowania wit. D. Ja się naczytałam różnych rzeczy wtedy jak moja Niunia miała brak apetytu i niespokojna była, był to czas kiedy odrzuciła cyca i piła praktyvznie samo mm, a właściwie nie chciała w ogole mleka ale wodę chętnie, a ja do tego dawałam D bo nie wiedziałam że w mm jest też. Zmierzyłam młodej poziom wapnia i wyszedł na górnej granicy, ale nie wiem czy łączyć to z wit. Pediatra powiedział że mieści się w normie, to co że na górnej granicy ale w normie i żeby wit D podawać i tak...ja dawałam tak co jakiś czas, nie codziennie.

ja też 82 :) ale moj Emek zawsze powtarza że mam 21 lat jak ktoś spyta o mój wiek ;) a eMek 79

my też na głodniaka kąpiemy, samo mycie żadnych zabaw, no i przy ubieraniu już sie zaczyna powoli ryk o jedzenie ;) ale potem pocyca sobie, poprawi butlą i jak tylko skończy butlę, dostaje smoczek, przewraca się na boczek i śpi :-) (aż mi się zrymowało ;-))
malina ja szyjkę myję jak mała jest na brzuszku, bo inaczej sięto tych fałdek nie dostanę ;-)ale jakoś specjalnie na to nie narzeka :)

Do góry