reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

a u nas wstyd sie przyznac ale nic nie podajemy.... pierwsze trzy miesiace to podawalam D bo pamietalam, a teraz nic. Pocieszam sie, ze tutaj w Uk nie kaza nic dzieciom podawac, a jak zapytalam o wit D w szpitalu jak A sie urodzila to popatrzyli na mnie z politowaniem i powiedzieli "tutaj to nie Polska i nie trzeba dodatkowych witamin podawac, wszytsko co potzrebne jest w twoim mleku"

reklama
Ja podaję witaminę d po kapsułce dziennie :) bo lekarka zaleciła :)

Co do śliniaka i marchewki też mi się spierać nie chce , mam taki fortowy z ceratką i nawet zeszła ale z bawełnianego już nie niestety ;/ Jak zobaczyłam że mój smyk włada mi rączki do miseczki albo buzi i potem wyciera o ubranko to mu kupiłam śliniak z tworzywa zakrywa go całego i sobie może mazać i wycierać do woli a ubrankom nic się niestanie i ja zapierać nie muszę ani w ogóle prać wystarczy dobrze opłukać i już .Dziś mu pierwszy raz założyłam to się nie mógł skupić na jedzeniu bo to trochę szeleści i go zafascynowało hehe :)

Milutek ... my nic nie podajemy ... dr powiedział że mam dawać wit D póki karmię piersią.
Patris ... u Nas dokładnie tak samo z szeleszczącym śliniaczkiem ... rozprasza przy jedzeniu ... ale faktem jest że ładniej plamy schodzą.

Milu - nic nie podaję
A nie jest tak ze ta D jest obowiązkowa????!!!!!! Bo dzisiaj na wizycie dr pyta ile dostaja wit D- ja mówie ze nic!! A ona na mnie ze jak to nic jak to jest obowiązkowa witamina!!! Spierałysmys ei ze nic nam o niej nie mówiła a ona ze mówila!!! Wsciekłam sie bo wspomniała ze to na krzywice i np. przez to moje dzieci jeszcze nie siedza albo inaczej ze mogły by juz siedzieć tak to nie wiemy co sie dzieje skoro tej wit.nie dostaja!!!!!!! Zmartwilam sie nieziemsko.....od razu kupiłam i według wyliczen wyszło mi ze mam podawac po 1 kropli:)

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:)

reklama
Do góry