reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

reklama
galaxia - z tego co pamiętam to miałam tabletki cilest czy jakos tak + gumki bo nie ufałam tabletkom a dwa że czasami zapominałam. Stanowczo to nie jest dla mnie dobry środek antykoncepcji :sorry2:

ja mam nadzieję że gumki wystarczą bo nie lubie tabletek. miałam juz 3 dobierane i z każdymi było coś nie tak. A to tyłam, a to źle się czułam itp :/

ja nawet troche pojechalam na krążkach, nie pamietam nazwy, ale jak zrezygnowałam to do razu poczułam ulgę. Stanowczo lepiej mi bez anty a trzeba bedzie cos skutecznego wymyślić bo już więcej dzieci nie planuje.

Glukoza spoczynkowa - ja bym z dzieckiem nie dała rady, bo on nie wysiedzi 20min, a tu idzie o 2h.

Pierwszy okres po porodzie dostałam około rok później (jak kończyłam karmić), u mnie dla odmiany był słabszy, jakby nieśmiały ;-) i bezbolesny - a wcześniej bywały bolesne.

ta spirala hormonalna Mirena to na 5 lat, ale można zawsze wyjąc jakby coś się działo:p są też miedziane tańsze. też się dziś zastanawiałam, co po porodzie:p tabletki brałam, ale różnie się po nich czułam... gumek mój D nienawidzi;/ więc też myślę co teraz, bo tak 2 od razu niechce:-D

U mnie hormony odpadają totalnie, zostają prezerwatywy. Spirali też mi nie dadzą, więc pozostaje mi szklanka wody- zamiast ;-)

reklama
To tylko mój mąż na myśl o drugiej ciąży zaczyna planować wazektomię? Przynajmniej problem antykoncepcji by się rozwiązał ;-)

Do góry