reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

karolina - ciężko powiedzieć bo to zależy od pogody ... we wrześniu mogą byc jeszcze upały albo juz zimno. Ja sie nastawiam na wychodzenie w jakimś welurowym pajacu, ale w zeszłym roku to w październiku tak pizgało że nawet były dni ze śniegiem. Wtedy bede miała kombinezon owieczke. Jeszcze nie zimowy, ale juz taki cieplutki.

reklama
karolina ja również mam termin na 24 wrzesień :) identycznie jak ty :)
a ja z innej beczki: obcinałyscie może włosy w ciąży? wierzycie w te głupie przesądy, że ciężarna nie powinna obcinać włosów?

A co to za przesąd z tymi włosami bo nie znam ?? Czemu nie wolno obcinać włosów??
Ja obcinam grzywkę bo przez 9 miesięcy to by mi urosła, że hohohoh :-D Włosy mam dłuugaśne jedynie końcówki co jakiś czas ciacham :tak:

A co to za przesąd z tymi włosami bo nie znam ?? Czemu nie wolno obcinać włosów??
Ja obcinam grzywkę bo przez 9 miesięcy to by mi urosła, że hohohoh :-D Włosy mam dłuugaśne jedynie końcówki co jakiś czas ciacham :tak:

Coś mi się o ucho obiło, że ponoć aby dziecku nie obcinać jednocześnie rozumu :eek: Podejrzewam, że dzieci mam obcinających sobie włosy są mniej inteligentne :szok::-D

A tak poważnie to wszystko to bujdy: w ciąży z Gabą patrzyłam przez wizjer a młoda nie ma zeza, nie nosiłam łańcuszków (nie lubię) a mała była opleciona pępowiną wokół szyi i barków, pewnie nie raz w strachu chwyciłam się jakiejś części ciała jednak Gabrysia nie ma znamion itp. To wszystko bzdury dla plebsu z czasów Króla Ćwieczka :sorry:

W temacie włosów: jako fryzjerka mająca wielokrotnie do czynienia w salonie z małymi dziećmi (1-3 lata) apeluję do Was mamuśki abyście przyzwyczajały od małego Wasze dzieci do czesania (nawet jak będą łyskami) i nie czekały z pierwszą wizytą u fryzjera do roczku. W mojej karierze zdarzały się dzieciaczki 1-1,5 roczne, które nigdy nie widziały grzebienia czy szczotki z mega kołtunem z tyłu głowy (od spania) i rodzice się później dziwią, że dziecko wpada w histerię (chociaż strzyżenie nic nie boli) a wymagają schludnej fryzurki, bo idą w gości, na komunię, urodziny, święta itp. Nie róbcie krzywdy własnym dzieciom plis :no:

ja najbardziej sie obawiam bo mój sobie sam maszynką włosy ciacha i chciałabym żeby młodemu też w domu robił tylko boję się że mały będzie sie bał maszynki...

Galaxia bez obaw, jak od małego będzie znał ten dźwięk, to myślę, że już 10miesięcznemu maluchowi można spróbować podgolić co nieco nawet jak niewiele ma na główce :tak: Moja córa od małego przyzwyczajona do strzyżenia i nożycami i maszynką (jak ma króciutką fryzurkę to podgalam na 12mm nad uszkami i na karczku) i nawet nauczyła się, że przy strzyżeniu siedzi się spokojnie (przed bajką np). Żadnego płaczu nigdy nie było, a nie strzygłam jej co miesiąc ;-)

reklama
Jak radzicie sobie z komarami?
Zastanawiam się czy mogę użyć jakiegoś środka na skórę/ubranie bo w sobotę będę wieczorem długo na świeżym powietrzu a tu, w Warszawie, jest zatrzęsienie tych okropnych owadów :(

Do góry