reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

judyś Ty chyba zakładałaś ostatnio kartę w rossmannie? jak Ci poszło z aktywacją?? dostałam linka aktywacyjnego na maila. kliknęłam. pokazała się strona z gratulacjami. po czym nie mogę już się zalogować, bo mam komunikat że konto nie zostało aktywowane.

reklama
A jak psy reagują na taki wynalazek?

Asta- zakres słuchu psa kształtuje się w skali większej niż ludzka- od 16Hz do aż 50kHz (podczas gdy ludzka kończy się na 20kHz) więc obawiam się, że pies słyszy ten "brzęczyk" i może go to odrobinę stresować. Nie jest to częstotliwość zdolna uszkodzić jego słuch, może jednak go rytować, lub zaciekawiać. Kiedyś miałam repellent soniczny w telefonie, wytwarzał różne częstotliwości i mój pies dolne rejestry ignorował, wyższe słyszał, ale nie potrafił zlokalizować, na najwyższe reagował przekrzywieniem łebka i postawieniem uszu, a w końcu łapami starał się podrapać w ucho:p ale to były poziomy powyżej 10kHz.
Moim ptakom repellent nie przeszkadza. Zakres słuchu papugi falistej jest zbliżony do ludzkiej, tyle że startuje od 400 Hz.

dziewczyny mające dzieci jak to jest z odwiedzinami w domu po porodzie? bo u mnie przed porodem i miesiac po bedzie mieszkac mama no i na pewno tesciowie i szwagier z zona będą chcieli przyjść. jak to jest z zarazkami itp? Mozna od razu po odwiedzac noworodka?

Galaxia u mnie odwietki zaczęły się kilka dni po porodzie, oczywiście dziadkowie i rodzeństwo widziało dzidzię od razu, w sumie to się chyba bardziej patrzy na to że Ty jako mama jesteś zmęczona, musisz dojść do siebie po porodzie i oboje z tatusiem musicie sami nacieszyć się dzieckiem :)

reklama
ja, mimo że pierworódka, zakładam że pierwsze tygodnie tylko najbliższa rodzina będzie, czyli Ci z którymi mieszkamy i moi rodzice, noi Kasia. dopiero później odwiedziny innych osób. tu po części chodzi o dziecko ale przede wszystkim o nas. bo jak goście będą to nie będziemy np. wietrzyć krocza, a wiadomo im szybciej i częściej tym lepiej i prędzej się wygoi.:eek: no!
a poza tym ja chcę od początku wytworzyć więź z mężem i małą. żeby Ł jak najwięcej czasu spędzał razem i może żeby mieli jakieś "ich" rytuały. a jak wkółko goście, to a to ten pobuja, tamten ponosi, mama wykąpie itd. trzeba się nacieszyć! :-)

Do góry