reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

dziewczyny apropos biznesu na l4.... mój małżonek namawia mnie na wyrób wędlin :) szynki, schabiki, same i faszerowane - na zamówienie :)
kij... może spróbuje...

reklama
ooo dzięki! :-) myślę właśnie żeby najpierw wśród znajomych puścić famę... jak im posmakuje może faktycznie parę złotych wpadnie, a ja będę miała zajęcie

kto wie ameba, jak faktycznie zacznę to robić, i by się kręciło... to może i maszynka do pakowania się znajdzie ;-)
narazie muszę rzucić hasło w otoczeniu, czy byliby chętni...

Dziewczyny nie orientujecie sie jak to teraz bedzie z ubezpieczeniem. Bo slyszalalm ze jak Cie przyjmuja do szpitala to musisz pokazac ubezpieczenie. Czy teraz jak jest EWUŚ to tez musimy miec? Bo mi sie umowa konczy pod koniec sierpnia i jak urodze we wrzesniu to moge nie miec przy sobie ubezpieczenia bo juz bedzie ubezpieczac mnie ZUS i moge nie zdazyc wziac papierka

Galaxia - generalnie jest tak że kobietą w ciąży należy sie opieka medyczna czy jest ubezpieczona czy nie. Z doświadczenia w czasie każdego pobytu w szpitalu kazali dowozić papierek potwierdzający ubezpieczenie, ale bez niego tez Cię przyjmą , tylko ze trzeba go jeszcze dostarczyć.

a ty masz normalną umowe o prace? bo jeśli tak to powinni Ci przedłużyć umowę do dnia porodu.

tak, mam normalną. Ale ostatnie ubezpieczenie mam na poczatku sierpnia a termin mam na poczatek wrzesnia. Ale jak jest tak jak mowisz to luzik :-)

galaxia-tak jak pisze Lori,obowiązek ubezpieczenia po ustaniu zatrudnienia przejmie zus jeśli będziesz otrzymywała macierzyński właśnie z zusu.No i kobieta może rodzić bez aktualnego ubezpieczenia.

reklama
A ja to mam pytanie z jeszcze innej beczki. Dziewczyny jak liczycie tygodnie ciąży ?? tzn liczycie np że jesteście w 16 tyg i powiedzmy 5 dniu ciąży czy już traktujecie to jako 17? Bo u mnie lekarz wpisuje rozpoczęte czyli 17, a jak się patrzy na suwaczek to on pokazuje właśnie 16 tydzien i ileś tam dni. Czasami się zastanawiam jak to wkoncu jest bo jak np chce sobie poczytac o danym tygodniu to juz nie wiem na co patrzec ...

Do góry