reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... czyli pytania wyrwane z kontekstu:))

dziewczyny apropos biznesu na l4.... mój małżonek namawia mnie na wyrób wędlin :) szynki, schabiki, same i faszerowane - na zamówienie :)
kij... może spróbuje...

reklama
ooo dzięki! :-) myślę właśnie żeby najpierw wśród znajomych puścić famę... jak im posmakuje może faktycznie parę złotych wpadnie, a ja będę miała zajęcie

kto wie ameba, jak faktycznie zacznę to robić, i by się kręciło... to może i maszynka do pakowania się znajdzie ;-)
narazie muszę rzucić hasło w otoczeniu, czy byliby chętni...

Dziewczyny nie orientujecie sie jak to teraz bedzie z ubezpieczeniem. Bo slyszalalm ze jak Cie przyjmuja do szpitala to musisz pokazac ubezpieczenie. Czy teraz jak jest EWUŚ to tez musimy miec? Bo mi sie umowa konczy pod koniec sierpnia i jak urodze we wrzesniu to moge nie miec przy sobie ubezpieczenia bo juz bedzie ubezpieczac mnie ZUS i moge nie zdazyc wziac papierka

Galaxia - generalnie jest tak że kobietą w ciąży należy sie opieka medyczna czy jest ubezpieczona czy nie. Z doświadczenia w czasie każdego pobytu w szpitalu kazali dowozić papierek potwierdzający ubezpieczenie, ale bez niego tez Cię przyjmą , tylko ze trzeba go jeszcze dostarczyć.

a ty masz normalną umowe o prace? bo jeśli tak to powinni Ci przedłużyć umowę do dnia porodu.

tak, mam normalną. Ale ostatnie ubezpieczenie mam na poczatku sierpnia a termin mam na poczatek wrzesnia. Ale jak jest tak jak mowisz to luzik :-)

galaxia-tak jak pisze Lori,obowiązek ubezpieczenia po ustaniu zatrudnienia przejmie zus jeśli będziesz otrzymywała macierzyński właśnie z zusu.No i kobieta może rodzić bez aktualnego ubezpieczenia.

reklama
A ja to mam pytanie z jeszcze innej beczki. Dziewczyny jak liczycie tygodnie ciąży ?? tzn liczycie np że jesteście w 16 tyg i powiedzmy 5 dniu ciąży czy już traktujecie to jako 17? Bo u mnie lekarz wpisuje rozpoczęte czyli 17, a jak się patrzy na suwaczek to on pokazuje właśnie 16 tydzien i ileś tam dni. Czasami się zastanawiam jak to wkoncu jest bo jak np chce sobie poczytac o danym tygodniu to juz nie wiem na co patrzec ...

Do góry