reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
witajcie mamuski! Ale tu u was wesolo..slyszalam, ze dzieci urodzone po trzydziestym roku zycia matki sa bardziej rozwiniete emocjonalnie i maja wyższy iloraz inteligencji. Jest to związane z tym, ze i kobieta po trzydziestce jest emocjonalnie ustabilizowana co wpływa pozytywnie na dzidziusia. Jeśli chodzi o powiklania przy porodzie to podobno dobrze jest, kiedy pierwsze dziecko kobieta urodzi mniej wiecej w wieku 25 lat.. ale tak naprawde to kobietom roznie tyka zegar biologiczny

Witam późnym wieczorem:-)
Chciałam się pochwalić, że moja Ania od dzisiaj oficjalnie ma tatę:happy::happy::happy:Ponieważ nie mamy ślubu byliśmy w USC i M uznał dzidziusia Poza tym przyszedł dzisiaj laktator. Jest rewelacyjny, nie nosi śladów używania. Będąc w pracy wymoczyłam go w środku dezynfekcyjnym i zaniosłam do sterylizacji. Teraz jest, jak nówka:-)

Dziewczyny RATUNKU!!!!

Moja malenka ma kolki krzyczy tak strasznie że aż chrypki dostała i płacze tak żałosnie a ja razem z nią bo czuje sie taka bezzsilna i bezradna.. Trzymam taką ścisla diete żeby nie miała kolek i żeby jej nie uczulic ale to na nic bo i tak ją dopadło...:-(Nie pomaga noszenie , masowanie , kladzenie na brzuszku... Pierdzioszki kotuja sie jej w brzuszku..I co ja mam zrobić - jak jej pomóc??????????:-:)-:)-(Chciałam Infacol ale od może być podawany po skończeniu miesiąca a nasza dzidzia mam dopiero 11 dni...Pomóżcie!!!:-(

Anusieńko moje OGROMNE GRATULACJE!!!:tak:Uściski dla ciebie i dla Pawełka. Niech rosnie zdrowo i przynosi radość rodzicom...

Majeczko suszarka ciepła kąpiel okłądy z ciepła..musi sie brzuś rozluźnić wtedy ąłtwiej pierdzioszki uciekną. I brzuszkuj dużo brzuszkuj szczególnie po spaniu!!! Czysć nosek nawilżaj by lepiej oddychała i nie łykała powietrza. I odbijaj

Moja tez kolkowa była wiem ze to cieżkie tulam ..przechodzi ;-)

A co tutaj tak cichutko?
Majeczko współczuję Wam tych kolek:-(A może ty próbuj brać Espumisan lub pić herbatkę z kopru włoskiego:confused:
Ja dzisiaj nabyłam wielką pakę pampersów. Niestety się pomyliłam i kupiłam New Baby 3-6kg a chciałam 2-5 kg. Myślę, że Ania w mgnieniu oka dorośnie do nich a ja dokupię tylko jedną paczkę tych malutkich.
Zaraz wybieram się do miasta, bo na Rynku jest akcja dla kobiet w ciąży.:happy:
Miłej soboty Trzydziesteczki:-)

Anus, wielkie gratulacje:) Pawełku witaj na swiecie! Bądź zdrowy i szczęśliwy:)

Moj Filipek od dwoch dni wisi ciagle na cycu. co chwile sie domaga, a ja mam troszke juz dosc... na szczescie w nocy budzi sie co 3godziny. jestem zmeczona i wyczerpana. w czwartek u pediatry okazalo soie ze nie dobił jeszcze do wagi urodzeniowej, zabraklo 50g. za tydzien znow wazenie. boje sie ze nie bedzie przybieral i lekarka zaleci dokarmiane sztucznym, a tego nie chce... poza tym chodzimy na spacerki, ładnie sobie śpi, świeże powietrze dobrze na niego działa...
miłej soboty!

reklama
witajcie:-)
czy u Was też dzisiaj taki upał?:szok: u nas 32 stopnie w cieniu:szok:
faktycznie jakoś pustawo się u nas zrobiło..:baffled:

Kajduś niestety początki zazwyczaj są trudne i wierzę Ci, że chwilami możesz mieć dość, ale będzie lepiej:-) uściski dla Filipka, no i dla dzielnej Mamusi:-)
Majeczko współczuje kolek:-( ja podobno miałam kolki do 3-go miesiąca..spróbuj wszystkich sposobów, może akurat jakiś pomoże:confused: może te ciepłe kąpiele i okłady:confused:
Antilko ja dzisiaj wyszłam z domu na 2 godziny i ledwo wróciłam..sukienkę miałam całą mokrą, strasznie mi było słabo:baffled: bardzo się cieszę, że Twój M. uznał prawnie Waszą Córcię:happy: gratulacje:-):-):-) no i kolejny raz gratuluję udanego zakupu, fuksiaro;-):-D
katarzynka1979 witaj:-) jak widać po nas, 30-stka to najlepszy czas na dzieci:tak::-) powodzenia w starankach:-)

pozdrowienia dla 30-stek:-)

Do góry