reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kok.o - pytałaś jakiś czas temu czy dzieci płaczą wieczorem, mój Olek baardzo rzadko ma taką fazę wieczorną (1-2 razy w miesiącu) ale chyba tak może być - te emocje po całym dniu.. Są takie czopki homeopatyczne wyciszające , jeśli wierzysz w to - nazywają się Viburcol.
hehe w to to chyba nie ja powinnam wierzyć ale Młoda, zeby zadziałało;-):-D
ale jak bedzie tak płakała codziennie to pomysle nad tym:tak:

Kok.o nie narzekaj na eMa - przyniósł kaszkę? przyniósł, przebrał na noc Ewunię? przebrał.. liczy fakt a nie że coś zrobił nie tak ;-):tak:
hehe nie narzekam, on kochany jest, wszystko zrobi przy Młodej (oprocz dania cyca;-):-)) i w chacie tez, łącznie z gotowaniem:tak: no skarb sie trafił:tak:.... tylko czasem trza conieco podpowiedzieć;-)
A ja mierze wszystkich swoją miarką, tzn ja nie cierpie jak mnie ktos instruuje (jesli o to nie poprosze) co i jak zrobić , wiec innych tez nie pouczam i nie mowie co i jak mają robić jesli o to nie poproszą. Zakładam,ze eM wie co i jak..no i potem sie dziwie,ze cos jest zrobione inaczej niz powinno;-):-D

koko, muma, katiuszka kiedy kaszki się wprowadza?
Moja jest na cycu więc nowości po skonczeniu 6 m-cy powinno sie wprowadzać. Konczy za 4 dni poł roku, wiec powolutku chciałam bezglutenową kaszke zapodać, no ale jakoś bez powodzenia;-) Ekspozycje na gluten uskuteczniam juz od 3 tyg. (poł łyzeczki kaszki glutenowej na dzien).
katiuszka moze i fakt, kleiku spróbuje... ale najpierw poczytam czym to sie od kaszki różni;-):-D Ty to jestes typ mojej mamy, dla niej dziecko to pewnie CIAGLE jest głodne i zawsze za chude:-D Mama juz w 3-cim miesiacu namawiala mnie do poszerzenia Młodej diety:-D No bo chudziutka i pewnie głodna jest. Ja sie mamy nie słucham;-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
koko ja to znowu taka małpa jezdem, że lubię swoje 3 grosze komuś dołożyć jak coś robi, kiedyś było gorzej, ale walczę z tym, żeby trzymać japkę zamkniętą.

Muma, spokojnie zdam relacje.
Jak tylko coś sie zmieni będę prosić o złote rady:-D:-D:-D
katiuszka my ze sobą 2.5 roku, od lutego w narzeczeństwie i muszę przyznać ze jeszcze ani razu nie usłyszałam od niego "nie chce mi się, albo zaraz":tak:

Własnie wróciłam ze szpitala od babci, odebrałam ją, w pt podali jej 2 jednostki po 350 ml krwi i czuje się lepiej, nerka nie pracuje, polipy okropne, nie zooperuja bo to 80-latka, zostawiłam w domu, moja siostra ma do niej zajrzeć z obiadem. Cala babcia, nic jej nie potrzebne, dobrze ze eM poleciał po lekarstwa, bo pewnie by oszczędzała:baffled:

Może którąś zainteresuje:
http://www.sosrodzice.pl/koniec-pieluszek-huggies/

Ostatnia edycja:
koko nie no ja tylko tak do najbliższych, bo chyba do nich mam tylko odwagę (tata, eM, przyjaciółka, nawet pracownikom nie dopowiadam, bo myślę, że powiedzą...o wielka szefowa się znalazła i się mądruje) :-D:-D:-D:-D

Szyszka a babcia jak to babcia :-)

dziewczynki ja dziś nie konwencjonalnie i zaszalałam i kupiłam buty ślubne w Venezii, miętowe
yes2.gif
, młody bedzie miał muchę miętową
laugh.gif
, ale jeszcze nie wieZobacz załącznik 569242
juz jedne mam nude z Mark&Spencer + dokupiłam kokardki miętowe Clipboard012.jpg ale buty oddam bo jednak stopa mi się meczy a dodatkowo przecież będę tyc:tak:
Mamie tez coś się należy, nie tylko spiochy:-D

Załączniki

• Clipboard012.jpg
    Clipboard012.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 20
kok.o , tere fere jak to jest w Polsce z tymi centylami? bo ja patrzę na Julkową, angielska i tam jest tak:
idąc od dołu: -0.4
-2-gi
-9-ty
-25
-50
-75
-91
-98
-99,6 centyl
Julek był na 9, a terez wskoczył na ten wyższy czyli 25. Jak to jest u Was, że jesteście na 10? :baffled:

kok.o różnica między kaszką ryżową a kleikiem chyba jest taka, że w kaszkach są różne smaki, no i cukier:crazy: a kleik jest bezsmakowy, bez cukru. Sama zaczęłam się zastanawiać na różnicami i poszperałam w necie, ale za bardzo nie ma konkretnych odpowiedzi oprócz tego co napisałam. Jeszcze różnią się konsystencją, bo podobno ta sama ilość miarek danych do mleka - kleik będzie rzadszy, kaszka bardziej gęsta. Podobno kleik tez jest bardziej lekkostrawny od kaszki.
Znalazłam taki cytat z jakiegoś doktora:
"Praktycznie różnica polega na stopniu "rozdrobnienia" skrobii i obecności
resztek ziarna (m.in. błonnik) z którego został przygotowany kleik lub kaszka."

szyszunia śliczne te buciki!!! podobno moja kuzynka, która będzie chrzestną szykuje sobie kreację w kolorze mięty...modny kolor teraz czy co?;-)
Ohooo młody powstał...pora na owocki;-):-)
do wieczorka!!!

Ostatnia edycja:
katiuszka nooo mięta w modzie :-D
ja tu bardziej patrzyłam na wyprofilowanie buta i wysokość obcasa, kolor był ważny ale nie az tak jak wysokość obcasa :tak:codziennie na płaskim śmigam i to był warunek konieczny!
No to smacznego dla Juleczka:-)

katiuszka Ja mam taką siatkę w książeczce zdrowia dziecka i tam sobie patrzę a i podam Ci linka, tam w żółtym polu wpisujesz dane : siatkicentylowe.com - Witamy i Ci wychodzi.:tak:

No a mięta u nas bardzo modna,niby weszła w zeszłym roku, ale w tym więcej ludzi już nosi. Tak jak z koralowym było. Z resztą ta mięta jest super w połączeniu z koralem. Dużo w sklepach widać te połączenia.:-)

Także Szyszunia modna będzie!

Ja jutro do pracki, a do Tymka babcia przychodzi. Obcałuje, ponosi, będzie miał dobrze:tak::tak:

reklama
Witam sie i ja,

Piekna ladne buciki:tak:

Katiuszka Julus chlopak na schwal! Na pewno wszystko dobrze robisz, do not worry

Kok.o- jak tam zastoj ze snem?Juz lepiej troche? A te porady to masz racje...Dobrymi radami to jest pieklo wybrukowane
Ja lubie doradzic, ale tez staram sie tak jakos delikatnie

Ani@k dzis masz jeszcze "kulki"? Ale to przeciez dobrze, Patryk rosnie i rosnie

Gatto wcielo? Napisz jak sie czujesz plizz. A Cristinka jak to znosi?
kasica tez nie podpisala listy obecnosci
tere fere nasze Mamuski to musza Ci zazdroscic takich mezczyzn:-D

Alex
na lowach wyprzedazowych czy smiga po wertepach z dziecmi?

Ide cos przyszykowac cieplego na obiad, to sobie jutro wezme sobie do pracy

Pa pa

Do góry