reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monis jestem ale weny nie mam - jest mi potwornie gorąco i jeszcze jestem na maksa zagęgana :-(

Co do rocznicy - ja polecam kosz kwiatów i życzenia !!! możesz zamówić w regionalnej tv z piosenką o 8.00 rano koncert życzeń - mozna odpowiednio wcześniej ułożyć jakieś podziekowania i zyczenia- b. wzruszające i od serca. Rodzice dostają taką kartkę z tv z zawiadomieniem i mogą sobie nagrać albo nawet dostać z tv jak nie mają video :-)

reklama
Cześć dziewczynki już jestem:-)
Chyba wszystko jest w porządku dzidzia ma dwie rączki i dwie nóżki, którymi ślicznie machała. Serce pięknie bije:-) Niestety nie udało się zmierzyć przezierności karkowej, bo maluch albo przyginał główkę, albo za bardzo odginał. Doktor, co prawda coś tam zmierzył (1,4mm),ale powiedział, że w takiej pozycji płodu to niemiarodajne:-(Umówiłam się za tydzień we wtorek na kolejne podejście do pomiaru NT.
Jedno mnie trochę zmartwiło, bo CRL odpowiada 11w6d a BPD 13w0d aparat to uśrednił i wyszło, że jestem w 12w2d. Martwi mnie jednak trochę ta różnica pomiędzy długością dzidziusia a wymiarem główki:baffled:

Monik jeżeli mogę doradzić w sprawie trawy- z takiego ugoru niekoszonego dawno pożytku mieć nie będziecie. Należałoby zaorać wszystko na zimę, wybrać co większe kępy zielska i posiać zboże, a wiosną zaorać zielone zboże, zadrapakować i posiać trawę.

Witajcie,

Wlasnie wrocilam z pracy i jestem padnieta... zaraz ide spac, nie mam na nic sily i do tego jest mi niedobrze.... jak dobrze ze juz skonczylam brac to swinstwo...

Ewa dbaj o siebie!!! Ja bym chyba juz na Twoim miejscu nie poszla do pracy do konca ciazy...

Onna ja akurat nie boje sie duzych samochodow bo juz takimi jezdzilam tylko patrze od strony praktycznej: mniejsze koszty uzytkowania i latwiejsze parkowanie (a w Kraq znalezc miejsce do parkowania.... jeszcze w okolicach mojej pracy.... hmmm....). Prawko mam od 5 lat i jakos teraz nie wyobrazam sobie jakbym miala nie jezdzic autem :tak:

Monik dobrze Sensi napisala... ta "trawa" nadaje sie do zaorania.... i to zanim cos tam posadzicie bo pozniej trzeba bedzie sie troche nagimnastykowac a tak teraz wjedzie ciagnik i zrobi wszystko szybko....

Antila nie martw sie na zapas... wszystko na pewno jest w porzadku!!!

Hej dziewczyny,
ja dziś na chwilkę coś mnie ostatnio komp odrzuca.
Dziś głowa pęka.
Ja z biciem serca czekam do czwartkowego USG połówkowego.
Wszystkiego dobrego koleżanki.

Witajcie Kobitki:-)
no wreszcie znalazłam trochę czasu, żeby coś w końcu napisać do Was, bo tylko podczytuje ukradkiem w robocie, jak mam chwilkę oddechu..:zawstydzona/y:
Anusia Słońce, masz privka:-)
Moniś jestem, jestem:tak: tylko jakoś ten ostatni tydzień miałam zabiegany, tylko zaglądałam na BB, żeby sprawdzić, czy u Was wszystko ok:-) a co do prezentu, to może podpytaj tak ostrożnie Mamę i Tatę, może akurat jest coś, o czym razem marzą..;-) widziałam Waszą nową komodę:-) my mamy ich cały ,,składzik''- 3 sztuki, takie są pakowne:-D:-D:-D
Esch koniecznie wzmacniaj się teraz jakimś probiotykiem! i nie przepracowuj się za bardzo;-)
Ewa biedaku:-( czy Ty naprawdę nie możesz już pójść na zwolnienie do końca ciąży?:baffled:
Antilko nic się nie denerwuj, bo to zupełnie niepotrzebne, a tylko Ci zaszkodzi, na pewno wszystko jest dobrze:tak: przekonasz się sama na następnej wizycie:tak:
Kajduś współczuję Ci tej alergii, bo z własnego doświadczenia wiem, jak potrafi umęczyć:angry: trzymaj się dzielnie! może lekarz znajdzie jakiś sposób, aby choć trochę ją zahamować?
Abigaill czekamy na wieści z wizyty:-)
Najeczko a jak u Was?? jak po wizycie? buziaczki:-)
Vonko hop, hop..:-) gdzie Ty?;-)
Sensi, Monik, Onna, Majeczko:-):-):-)

Kobitki ja dzielnie znoszę poranne zastrzyki, po których nie ma nawet śladu:-) czuję się rewelacyjnie i z niecierpliwością czekam na piątkową wizytę, po której mam nadzieję rozpocząć już stymulację:-) póki co korzystam z pięknej pogody i dobrego samopoczucia, i szaleję na rowerku:-D

buziaki dla Was:-)

Witam Dziewczynki:-)
Sensi dziękuję, poczytałam troszkę posty dziewcząt i już się nie martwię:happy:
Aluś szalej na rowerku, bo już niedługo nie będziesz mogła:happy:O której w piątek masz wizytę?
Abigaill już połowa ciąży super:tak::-)
Esch odpoczywaj po pracy, ile tylko możesz. Taka kuracja antybiotykowa miała prawo Cię osłabić:-(
Monik czyżbyś już czuła dzidziusia? Ale fajnie. Ja wczoraj się dziwiłam, że nic nie czuję, gdy moje maleństwo tak szaleje w brzuszku:-DNajfajniejszy był moment, gdy maluch stukał się rączką po głowie:rofl2:
Onna myślę,że piasek nie stanowi problemu w starniach a potem w ciąży.W Dzień Matki na pewno dostaniesz zielone światełko:tak:
Ewo czy rzeczywiście musisz pracować do końca ciąży?
Anusieńko a mi jest dla odmiany ciągle zimno zwłaszcza w stopy i dłonie:baffled:

ja tylko na chwilke, bo alergia dalej mnie meczy. jutro ide do alergologa, mam nadzieje, ze zapisze mi jakies skuteczne i bezpieczne leki.
dzidzius nasz wazy juz 1300g! potwierdzilo sie ze jest chlopcem. wg usg termin wypada szybciej bo na 27.07. mam brac asmag 3x1 na twardnienie brzucha i jeszcze jakies globulki dostalam na lekki stan zapalny. poza tym ok. w przyszlym tyg. mam zrobic badanie glukozy.
Antilko, slodki dzidzius, ciesze sie ze wszystko dobrze:)
pozdrawiam cala reszte, buziaki!

reklama
Witajcie :-)

Antilo nie warto martwić się na zapas - na pewno wszystko z Dzidzią w porządku, nieźle się gimnastykuje;-)

Oluś w takim razie czekamy w piątek na potwierdzenie zielonego światła, zgadzam się te komody są baaardzo pakowne. Znam moich rodziców, którzy nigdy niczego nie chcą, bo wszystko co jest potrzebne mają - standardowa odpowiedź na wszystko.

Anuś fajny pomysł z życzeniami bardzo mi się podoba - myślałam też o wycieczce oczywiście z nami np. do Łagiewnik + obiad w Krakowie, zobaczymy.

Kajduś a wybraliście już imię? Synuś spory - czyli koniec lipca. Mam nadzieję, że lekarz przepisze jakiś specyfik na alergię.

Monik, Vonko jak się czujecie mamusie?

Eschen mam nadzieję, że dzisiaj lepiej

Onna, Sensi, Majeczko, Leyna, Carioca, Ewa, Najeczko pozdrowienia

Jejciu tyle się dzieje, mam nadzieję, że mi podłączą Neostradę i będę z Wami na razie do końca maja mamy na starym mieszkaniu a później technicy mają przyjechać do domu i zrobić podłączenie. W zeszłym roku krew mnie zalewała a chodziło tylko o skorzystanie z promocji :angry: , boję się że znowu coś nie zadziała :no:

Do góry