reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

starania się - watpliwości..

M w okolicach czerwca mial isc na kontrole do urologa z wynikami ale czerwiec zlecial lipiec tez tak troche i w koncu powtorylismy badania moczu i nasienia (bo M wczsniej mial jakies zapalenie a teraz wyszlo ze leucytow za duzo a to tez jakies zapalenia.. czy cos tylko ze teraz lekarz na urlopie wiec dopiero po wtorku musimy dzwonic i zobaczymy co powie
wiesz tak teraz sobie poprzypominałam ze moze jakies zapalenie sie przyplatalo co go nie widac a ma wplyw na chłopaki.. jeszcze tydzien M sie umowi do lekarza i zobaczymy co dalej

Nektarynko - czyli mogło zapalenie wpłynąć na kondycję żołnierzy:tak:
i pewnie znowu będziecie powtarzać po wizycie - tylko do lekarza niech weźmie obydwa wyniki to może lekarz Wam coś wyjaśni:sorry:
Dzień dobry! ale tu pustki z rana! :szok:
Eve - poszalałaś wczoraj z porządkami:tak:
super, że promotor w końcu się do pracy zabrał - już niedługo i będzie koniec - szybciutko poprawki sprawdzi (mam nadzieję) i obrona:tak:
a co do wykresu - dziwne - niby wzrost jest, ale mógłby być bardziej "skoczny";-)
Kochane teraz znikam zrobic szybko jakiś obiad i lecę (mimo iz leje jak cholera) do mamy do szpitala.
Po obiedzie jedziemy z Pawłem na kawę do jego ciotki wiec jeśli zajrzę na Bb to późnym wieczorem.
Życzę WAM MIŁEGO DNIA I ZOSTAWIAM BUZIAKI

Trzymam kciuki za Mamę:tak:
czesc dziewczyny :-) ja dzisiaj sama w domciu bo moj mąż wymyka z kolegami:-)a co mi tam niech idzie sie poszaleć trochę:-)a ja najchetniej to bym spała cały dzien bo pogoda do dupy jakaś taka i jeszcze od 3 dni cholernie boli mnie brzuch :wściekła/y:
Witaj Pajkaa - może boli na owulację:-)
a tak sobie myślę, że w ostatnim cyklu to nie mogła być druga owulacja - to nie jest przeciez możliwe, by były dwie owulacje w takich odstępach od siebie:sorry:
No i dziewczyny jest - przyszla @
Gosiu - no to dobrze - i teraz już tylko do przodu a nie czekanie ciągnące się w nieskończoność:tak:
U mnie dziewczynki bez zmian, jakby nic nowego..@ brak - jak nie było tak nie ma. Tak jak wspominałam, na jutro umówiłam się na 17 do ginka..Pójdę jeśli nie przylezie @, jak przylezie to mam zadzwonić i odwołać wizytę. A mój mąż coś przebąkuje że może w ciąży jestem?! Ale ja jakoś w to nie wierzę, choć nie ukrywam że w głębi serca mam nadzieję.
Ola - Ty już z tym cyklem to przeszłaś wszystko, więc dobrze by było gdyby w nagrodę fasolka się czaiła - może tak jak u Olapolap - pierwszy test był negatywny a za tydzień II:tak: Powodzenia

Witam się i niestety dziś długo nie posiedzę z Wami - muszę jechać chałupę ubezpieczyć a potem do babci;-)
miłego dnia:-)

reklama
przepraszam ze to powiem ale to jakas bzdura ze mialas 2 owu ... z tego wzgledu ze druga owu tzn pekniecie pecherzyka moze nastapic tylko w ciagu 24 h od pierwszej!!!! poniewaz wydzielany progesteron z cialka zoltego blokuje owu !!!! :dry: cos mi tu nie gra! skad wiesz ze 29dc ci pekl pechwerzyk?
No właśnie - też tak napisałam - to przecież nie jest możliwe, by były dwie owulacje:tak:

przepraszam ze to powiem ale to jakas bzdura ze mialas 2 owu ... z tego wzgledu ze druga owu tzn pekniecie pecherzyka moze nastapic tylko w ciagu 24 h od pierwszej!!!! poniewaz wydzielany progesteron z cialka zoltego blokuje owu !!!! :dry: cos mi tu nie gra! skad wiesz ze 29dc ci pekl pechwerzyk?

:-D
Eve miałam monitoring robiony :-) stąd wiem :-)lekarka sama była zdziwiona, ale stwierdziła, ze przy clo często to się zdarza.

Dzień dobry :-) Dołączam z kawką poranną.
Muszę się wyciszyć, bo od wczoraj już mam kiepski nastrój. Wczoraj wielka kłótnia z M a dzisiaj już od rana się wkurzyłam, bo chyba Polska jest jedynym na świecie krajem która produkuje takie ilości zbędnej dokumentacji...

Andziu, dziękuję za życzonka :-)

naszczescie nie mamy "mundurka" ale musimy nosic cos z aktualnej kolecji. Dostajemy pieniadze z firmy na ciuszki, niewiele ale zawsze wystarcz na pare koszulek i pare spodni i spudnice (co 3 miesiace).

Smialam sie ostatnio do dziewczyn, ze powinnismy wydac nasz kaledarz ale ze mnia na 12 miesiacach hahahahahaha
Ciekawe z tymi ciuchami :-)

Ja w sprawie pieniędzy :)
My też próbowaliśmy dokładnie kontrolować wydatki zaraz po ślubie, ale jakoś nam to nie wyszło. Moja mamuśka jest w tym świetna a ja jakoś w genach tego nie dostałam ;-)

Kochane teraz znikam zrobic szybko jakiś obiad i lecę (mimo iz leje jak cholera) do mamy do szpitala.
Po obiedzie jedziemy z Pawłem na kawę do jego ciotki wiec jeśli zajrzę na Bb to późnym wieczorem.
Życzę WAM MIŁEGO DNIA I ZOSTAWIAM BUZIAKI

Madziu, trzymam kciuki za Mamę. Mam nadzieję, że dzisiaj się czegoś dowiesz. Buziaki

No i dziewczyny jest - przyszla @
No to chyba się cieszymy, nie? :-):-):-)

Dzisiaj mam 53dc - nieźle co? Lada dzień powinna być druga @ - w skrócie dwa cykle poszły sie...no wiecie co...

Wikula i Ewcia - już mi szkoda nerwów na testa..Idę jutro do ginka i będzie wszystko wiadomo..

Andzia - Kochanie miło by było zeby ktoś tam na górze mi wynagrodził te 53 dni :) Ale kino nie z tej ziemii rzeczywiście w tym cyklu - i te zapalenie + antybiotyk, i te usg piersi no i brak @..Czego jeszcze do szczęścia trzeba?? :)

A w ogóle to od kilku dni pobolewają mnie piersi..I już sobie wkręcam że ta babka od usg cos mi źler sprawdziła :p

Witaj Pajkaa - może boli na owulację:-)
a tak sobie myślę, że w ostatnim cyklu to nie mogła być druga owulacja - to nie jest przeciez możliwe, by były dwie owulacje w takich odstępach od siebie:sorry:

No własnie nigdy nie miałam bóli owulacyjnych tk dlugo przed owulacją, zawsze to było w dniu owulacji a dzisiaj wg temperatury sie nie zapowiada na owulkę no i przede wszystkim wielkość pęcherzyków jeszce nie ta. One mogą miec koło 13 mm i 11 mm.

Podobno są przeprowadzane testy, że kobieta podobno może więcej niz raz mieć owulkę w jednym cyklu, a w trakcie styymulacji to juz wiadomo. Ja tam swojemu organizmowi nie wierze ani w 1% bo tempki się u mnie nie sprawdzają, wiec sie nie zdziwiłam co do owulki. Mówię tylko to co potwierdziła lekarka, ze 29 dc pękł pęcherzyk i pozostał po nim ślad :-)

Eve miałam monitoring robiony :-) stąd wiem :-)lekarka sama była zdziwiona, ale stwierdziła, ze przy clo często to się zdarza.
przepraszam cie ale ja sie z tym nie zgodze! moim zdaniem po peknieciu pierwszego pecherzyka reszta tzn wrost reszty zostaje zahamowany wiec zeby pekl ten drugo musial miec odpowiednia wielkosc w tym samym czasie co 1..... mam propozycje .... skonsultuj sie z innym lekarzem! :sorry:
a i jeszcze czy masz potwierdzenie ze byla tan niby pierwsza owu???

przepraszam cie ale ja sie z tym nie zgodze! moim zdaniem po peknieciu pierwszego pecherzyka reszta tzn wrost reszty zostaje zahamowany wiec zeby pekl ten drugo musial miec odpowiednia wielkosc w tym samym czasie co 1..... mam propozycje .... skonsultuj sie z innym lekarzem! :sorry:
a i jeszcze czy masz potwierdzenie ze byla tan niby pierwsza owu???

Eve ja miałam w tym cyklu 4 usg :) pierwsze jak pecherzyki rosły i był dominujący w wielkosci 25 mm potem II usg gdzie pecherzyk pękł , ale były jeszcze inne , potem miałam III usg gdzie wykazało pęcherzyk 33 mm i 4 usg stwierdzające brak pęcherzyków :)

reklama
Eve ja miałam w tym cyklu 4 usg :) pierwsze jak pecherzyki rosły i był dominujący w wielkosci 25 mm potem II usg gdzie pecherzyk pękł , ale były jeszcze inne , potem miałam III usg gdzie wykazało pęcherzyk 33 mm i 4 usg stwierdzające brak pęcherzyków :)
o matko ale jaja! :-D
ale to cos z hormonami w takim razie nie tak moze kwestia progesteronu ?????? bralas luteine albo duphaston wtedy??

Do góry