reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

abed gin w Polsce stwierdzil, ze mam jajniki o budowie policystycznej, ale jest za wczesnie zeby zdiagnozowaz PCOS :szok: i wez tu czlowieku badz madry :-( powiedzial jeszcze, ze wedlug jednej definicji mam PCOS a wedlug drugiej nie, wiec juz sama nie wiem :-( do mojej GP nie wiem czy pojde, bo ona mnie nie bardzo przekonuje jako lekarz wiec nie wiem czy jest sens. Czekam na wyniki testu ANA robionego w Polsce, wiec najwyzej pojde jak juz dostane te wyniki.

reklama
Hej kobietki, jak sobota wam mija? Ja już spakowałam walizkę, jesteśmy gotowi do drogi...Ok 18 -----> kierunek Warszawa Modlin. Och droga zablokowana Białystok-Warszawa, bo wypadek był jakiś straszny, trzy osoby zginęły :-(

Zupełnie mi się nie chce jechać, a mam do was pytanko czy kiedykolwiek wiozłyście jakieś syropy w bagażu podręcznym?? Bo mam dwa syropki dla synka i muszę je zabrać...

Agitaka jesli nie maja wiecej niz 100ml to nie bedzie problem... musisz je tylko w worku foliowym miec i pokazac przy odprawie. Jesli maja wiecej niz 100ml to musisz miec list od lekarza ze sa potrzebne dla dziecka wtedy puszcza.
Moja mama wozila leki dla brata w podrecznym (inhalatory syropy tabletki) i musiala miec list od lekarza bo byly wieksze niz 100ml i wtedy puscili.

nawet jesli byly uzywane a butelka ma wiecej niz 100ml nie puszcza.... chyba ze pogadasz ze to dla dziecka i przy nich sprobujesz to moze. najlepiej jakby byly w opakowaniu i z ulotka. Jak masz czas to zalatw list od lekarza nawet taka notatke ze lek taki i tak potrzebny dla dziecka i zeby pieczatka i podpis lekarza byl.

aniolkowa mysle, ze dobrze zrozumialas. Masz wyznaczona jakas wizyte w klinice na omowienie wynikow laparoskopii i dalszego postepowania? co do bolu to trzymaj sie z kazdym kolejnym dniem bedzie lepiej, a co do tego ciagniecia to mi sie zdarzaly jeszcze dlugo po zabiegu nawet gdy juz szwy sie wchlonely..Duze naciecia Ci zrobili?u mnie z jednej strony to byl pikus, ale z drugiej mialam juz wiecej szwow no i ten pepek tez mnie troche przerazal;)jak zagoja sie rany mozesz zaczac stosowac jakis krem na blizny, no nic odpoczywaj i wracaj szybko do formy

Dzieki miska. Wlasnie tak sobie dziś o tym wszystkim myśle i nie mam umówionej żadnej wizyty w klinice. Nie zapytałam co jeśli nie zajdę przez jakis czas znowu, jaki następny krok. Czy przyslą mi jakis list z wynikiem. Zła jestem na siebie, że nie pomyślałam o tym tylko cieszylam się, że juz po wszystkim.
Wczoraj jak zmienialam opatrunki to tak dyskretnie zerknęłam na to. W pępku mam kilka szwów i poniżej tez kilka. Są strasznie twarde i bolą. jak leżę to jest ok. Mdlosci przechodzą i wracam do żywych, bo robię sie dożarta jak to mój S. mówi ;-)

Agitatka mam nadzieje, ze lot szybko zleciał i nie zalamałas sie tą angielska pogodą. Witamy na brytyjskiej ziemi.

Loczkis to naprawdę dziwne, że lekarz nie mógł stwierdzić czy masz PCOS czy nie. A masz regularne @? Co to są te testy ANA?

Edith rozumiem jak sie czujesz po takiej kłótni z mężem, my to tez nie raz przechodzilismy. Faceci naprawdę myślą, ze zajscie w ciąże to takie hop siup. Mój w ogóle nie wiedział kiedyś nic o dniach plodnych, z forum tez mnie przeganiał. Tak jak dziewczyny piszą oni są zadaniowcy- a jak sie nie da nic zrobić to wywalają swoje złości na nas. Spokojnie porozmawiajcie i wytłumacz mu jak to działa, że tobie tez nie jest łatwo i chętnie byś nie piła ziółek, mierzyła tempki itd, ale skoro nie wychodzi to my nie możemy siedzieć bezczynnie. Trzymam za was kciuki

Ostatnia edycja:
heja dziewczyny!
pewnie nie uda mi sie przebrnac przez wszytskie strony ale postaram sie przeczytac jka najwiecej.
my straamy sie od maja o dzidzie i narazie nici z tego. glowna przyczyna moga byc moje bardzo dlugie cykle... (50 dni i wiecej...). bylam u GP - zrobila mi badania na hormony (w normie) i usg (wykluczyla PCO) jednk nadal mam bardzo dlugie cykle... dzis np mam 65 dzien... pomalu lapie dola z tego powodu i pomyslalam sobie ze w poniedzialek pojde znowu do tej doktorki i poprosze ja o tabtelki o podobnym dzialaniu jak luteina. i moje pytanie do Was: czy ktoras z Was stosowala tutaj jakis odpowiednik naszej luteiny?? ja znalazlam jakies dwa leki o podobnym dzialaniu: utrogestan i Cyclogest. wiecie moze cos wiecej???

niestety do PL najwczesniej moge jechac w kwietniu po luteine a chcialabym troche wczesniej zaczac dzialac z regulacja mojego okresu...

reklama
Gabryska witaj :) nigdy nie bralam takich tabletek wiec niestety nie pomoge.... a gdzies ty takiego super lekarza znalazla co cie na usg wyslal i hormony zrobil ? :szok: bo moj to tylko wiecznie- its fine- i tyle....

dostalam wyniki z tarczycy wszystko na czerwono a on do mnie- its fine- norlanie.... zapomnialam poprosic o kopie ale w czwartek ide do kobiety bo wygadalam mu ze mnie bardzo boli jak sie przytulamy i mam takie dziwne uplay jakby woda sie ze mnie lala (czesto to wyglada jakbym sie posikala) napoczatku myslalam ze implant no ale zaczelo przeszkadzac a on do mnie z tekstem- a na raka szyjki macicy to ty sie szczepilas?- normlanie myslalam ze zejde w czwartek mam wizyte u pani dokrop ma mi obejrzec podwozie i wyslac na usg.... cholerni lekarze :wściekła/y:

Do góry