reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczynki.
Serdecznie gratuluje wam wysokich bet i trzymam kciuki z testujace :)
Ostatnio byla tu dyskusja na temat pani dr Cz z GynCentrum a wiec ja ja bez skrupulow zmienilam i powiedzialam jej ze chce innego lekarza bo zostsla mi ostatnia szansa, a nie stac mnie na wiecej ani psychicznie, ani fizycznie, a juz tym bardziej finansowo na dalsza walke ( podchodze prywatnie)
Wiec wedlug mnie moze inny lekarz bedzie mial inne spojrzenie na moj problem i moze wteszcie tym razemsie uda. Zreszta ona byla malo zorjetowana i nigdy nie pamietala mojego przypadku :(. Zadzwonilam wiec do kliniki i chcialam sie umowic na rozmowe( telefoniczna) z pania dr. P. lub panem dr. M i akurat pod reka byla pani dr. P wiec ze mna odrazu porozmawiala i wyobrazcie sobie ze mimo iz miala ze mna tylko raz kontakt przed transferem to doskonale pamietala moj przypadek!
Zalecila mi zrobic histetoskopie, zeby zobaczyc czy czasami nie ma zrostow w macicy co moze byc przyczyna braku zagniezdzenia oraz streching w cyklu poprzedzajacym kriotransfer. Co wy o tym sadzicie ?

reklama
Quinnie na jaką klinikę zmieniłaś ?
Histeroskopie warto zrobić ja pół roku się męczyłam z bólami i plamieniami byłam u 2 różnych ginekologów i żaden nie widział nic na usg, na histeroskopii okazało się że mam polipy i zrosty po łyżeczkowaniu.
O scratchingu rożne są opinie jednym pomaga drugim nie, mnie nie pomógł.

Hej Dziewczyny,
Wcześniej udzielał się na wątku o iui, ale postanowiłam zajrzeć tutaj, ponieważ podchodzę do pierwszego ivf. Mam do Was pytanie czy któraś z Was leczy się w Invimed Warszawa i korzystała z programu In vitro z sukcesem?

Luize ja z Invimedem nie mam dobrych wspomnien zwłaszcza Dr Rokicki do ktorego tam chodzilam przez dwa lata nierozpoznal mojej choroby mimo moich sugesti ..............poszlam do Bociana w Białymstoku ,i teraz po ivf jestem w 15 tygodniu upragnionej ciazy. A Bocian i Dr Mrugacz jest od wrzesnia w Warszawie wiec polecam. Ja jeszcze musialam dojezdzac z Warszawy ale nie zaluje nawet chwili :D

Ja jestem z Invimed Warszawa i właśnie od doktora R
Sukces za pierwszym podejściem :-)
Lekarz faktycznie mało kontaktowy, bardzo krótkie wizyty, inne podejście niż w innych klinikach -minimum leków, tylko progesteron po punkcji i transferze, (brak nawet antybiotyku), ale chyba nie to w tym wszystkim jest najważniejsze, ważne żeby się udało :tak:
Lekarz pomimo iż mało sympatyczny -dobry profesjonalista :tak:
Według mnie novum i invimed -wiodące kliniki w Warszawie

Moje beta z wczoraj - poznym popoludniem pobieralam krew wiec wyniki mialam w nocy.... :-D

Beta - 5139
Progesteron 98,7
Estradiol 1136

inka26
ja na te badania czekalam ok 2 tyg... tzn p/ciala kardiolipidowe i cytomegalia to chyba mialam po tygodniu a koagulant mowila mi babka ze wysylaja do niemiec..no a moze u ciebie bedzie to szybciej :-)

Luize witaj wsrod nas...:tak:

Mimozama hmm mysle ze mozesz poki nie mialas zabiegu... ja zazwyczaj stosuje masc cynkowa... pomaga mi szybko....:tak:

solostar29 witaj ponownie....trzymam kciuki za twoje zarodeczki...:-)

Quinnie mysle ze warto zrobic te badania... odnosnie scratchingu tak jak pisze Inka jednym pomoze a drugim nie... zreszta jak jak z innymi rzeczami.... ;-)

Jade wlasnie do lekarza - odezwe sie pozniej :tak:

Ostatnia edycja:
Inka26 ja nie zmieniam kliniki tylko lekarza

Olusia piekny przyrost bety gratuluje:-D

Madzik trzymam kciuki:tak:

Dziewczynik kochane a powiedzcie mi w ktorym dniu cyklu mialyscie robiona histero a w ktorym streching ?

reklama
Quinnie Histero jest robione zaraz po @ , zanim endometrium urośnie , tak do 10 dc , w tym samym momencie moze byc robiony scratching , wtedy w następnym cyklu zaczynasz, albo po histero cyklmprzerwy przed stymulką i w wlasnie w cyklu przed stymulką scratching tak ok 21 dc :)

Do góry