reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pierogatka cieszę się ,że i Tobie smakuje mleczko z kawą ;))
ja sypie 1 łyżeczke kawy ale jak ktos lubi mocniejszą to sypać według uznania ;))

no i masz PW ;)))

reklama
Gal, no jasne, że będą zdolne do zapłodnienia, to nie jest tak, że plemniki przy częstym współżyciu są niezdolne do zapłodnienia, po prostu spada liczebność plemników w spermie więc nieco trudniej o ciążę (ale i większe szanse na córeczkę :-)). Miłego jonizowania się, nałap jak najwięcej "minusików" :-D

czesc dziewczyny. witam po dlugiej nieobecnosci :-)
co nowego u was, bo chyba nie dam rady wszystkiego nadrobic :no:
troche tylko przejrzalam i czyzby Misbella byla w ciazy? kurcze gratulacje!!!!!
a i Aneczka chyba juz urodzila. tak? ale super!!!!! gratuluje!!!!!

cześć dziewczynki:-)

rany, macie takie tempo, że ciężko nadrobić;-) tak sobie ciągle myślę o tym planowaniu płci, o tych irygacjach, wspomagaczach, tabletkach itd... i się zastanawiam, czy to nie jest źle aż tak ingerować w naturę i rytm organizmu? to wydaje się takie na siłę i sztuczne.. sama nie wiem, co o tym myśleć:confused:

miłego dnia:-)

Marzycielka tak,Aneczka urodziła Ninkę.
Bels w ciąży :))
Gal walczy z miernikiem od ph
Pirania ma na 200% córcię w brzusiu
Juliana,ja,Kinga walczymy dalej !!
Truskafffka czeka na @ bo cos się Jej poprzestawiało;/
Daria jest w PL i remontuje..
Patrysia,Patrysiak,Axarai ciężarówki nie zagladaja do nas..
Pierogatka i Monico juz jedną nogą na porodówce..

to tyle co na szybko pamiętam:))

Gal miłego spaceru w grocie ;)

Czarodziejka juz pewnie wyfryzowana:)))

Pirania i jak smakowało??:)

Pierogatka tak pw doszło od Ciebie ;)

acha, obserwuję po raz pierwszy swój cykl, już jest 24 dzień, a skoku temp nie było:-(czyli owu pewno też nie:-( co prawda mam długie cykle, ostatni prawie 40 dni, no ale wydaje mi się, że bezowulacyjne.

Ewcik kup sobie zioła na 3 na owulację i pij -są smaczne i skuteczne ;)
a z irygacjami to wydaje mi sie każdej sprawa osobista..nie uważam ,że to duża ingerencja ;)
jedne robią nasiadówki-np z kory dębu a inne babeczki irygację ;)

noo wszystko na dzis zrobiłam.pranie już wstawione teraz tylko relaks...no dobra
jeszcze obiad trzeba ugotować :-D

reklama
Mama, ale fajne streszczenie :-D Pewnie, że smakowało, mniam, mniam!

Ewcik, może wprowadź swój wykres na ENPR i udostępnij do wglądu? Z tego co opisujesz to owulki raczej nie było. Co do planowania (tego bardziej restrykcyjnego) to wiadomo, że naturalne to nie jest ;-) ale jeśli ktoś ogromnie marzy o synku czy córeczce to czemu by nie pomóc tym marzeniom w spełnieniu się? :-) Sztuczne to jest dopiero to co niektóre dziewczyny z in-gender robią - mieszają spermę w różnych probówkach, specjalnych pojemnikach dodając różne specyfiki celem domowej segregacji plemników - w życiu bym się tak daleko nie posunęła. Mi w pewnym momencie bardziej zależało po prostu na drugim dziecku i rodzeństwie dla Krzysia niż na córeczce, stąd moje planowanie nie było zbyt restrykcyjne - jadłam więcej wapnia, unikałam potasu i mniej soliłam, łykałam B6 (ale to głównie po to by zmniejszyć PRL i zajść w ciążę), witaminę C, Ca, Mg, przed staraniami użyłam kwaśny lubrykant - i to wszystko :-)

Ja zaraz wyjeżdżam do teściów w górach, wracamy późnym wieczorkiem, miłej soboty wszystkim życzę! :biggrin2:

Do góry