reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki 2012

Hej:)

My już po spacerku, niby śnieg padał,ale już 3 dni nie był, wiec go wzięłam i teraz znowu śpi. On od urodzenia tak sypia, ale właśnie czasami myślę czy to normalne? że tak szybko się męczy i zaraz chce spać..hmm ale jak wasze czasami też tak mają to chyba Ok:))

nati- mówimy do Danielka dużo i staramy się normalnie a nie po dziecięcemu heh i też mu zaczęłam czytać coś tam, czasami słucha czasami ma to gdzieś:p no nic poczkemy zobaczymy czy zacznie łączyć jakieś sylaby oprócz yyyyyyyy yyyyy heh czasami mu się jakieś hej albo oj wypsnie :p ale żadnego mamam tatata babab nie ma :(
Fotelik mamy taki- już chyba gdzieś go wklejałam kiesyś:
Fotelik samochodowy 0-25 KG + system SIDE ARMOR (3045325537) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

k_asica- gorączki brak ale zęba też brak ;p No kurka zaraz do pracy fajnie i nie fajnie tak jak mówisz nigdy się nie dogodzi heh ale ważnę, ze ją masz:) a powiedz, gdzie pracujesz jeśli to nie tajemnica:-) ja szukam i szukam i póki co ciszaaaaaaaa wrrrrrr

anaiss- OMG o której?? masakra heh ciekawe czemu tak póżno_O tej porze to ja już chodzę spać albo i dawno śpię także no tochę kiepsko, ale może się zmieni Wam:-)

Byłam wywołać foty aktualne do ramek- galeria zmieniona:)

Ale się urządziłam na solarze wczoraj wszystko mnie piecze heh bo chciałam więcej minutem żeby nie łazić tam codzinnie i teraz mam...kolejny raz w poniedziałek bo ledwo spałam;p bez stanika dziś chodzę bo tak piec ze ajajaj ;p

Powiedzcie mi czy Wasze dzieci się też odkrywają jak śpią? mój notorycznie chyba w nocy spi odkryty no ale na to wpływu nie mam przecież:/ ma kocyk a na to kołdrę któą zawsze skopuje no i zostaje mu ten kocyk ale czasami ma go na głowie zamaist na ciałku ;p

Jedziecie gdzieś na wczasy w tym roku z dziećmi ??? ??? my chcemy nad morze,ale co z tego wyjdzie to nie wiem jeszcze..

idę odpoczywać, bo mnie wszystko piecze ałćććććććć

reklama
sss mój też jeszcze nie powiedział mama, tata. Nieraz jak płacze to słychać tylko mam, chyba mnie woła:-DJak porównywałam Mikiego to on juz wtedy wiecej móił własnie mama baba, tata.
Co do planów urlopowych to pewnie w tym roku nie pojedziemy na wczasy bo wykańczanie domu nas rujnuje. Nad morze zawitamy pewnie nieraz bo moji rodzice nad morzem mieszkają, no prawie maja 10 km.

sss16 no to pięknie się załatwiłaś na tej solarce. Probowałaś to posmarować jakimiś żelami chłodzącymi na oparzenia słoneczne? Rozkopywanie się jest na porządku dziennym u patryka, także wiem o czym piszesz. Ja mu ubieram bluzeczkę bawełnianą i pajacyka z polaru do spania bo i tak całe piersiątka są na wierzchu bo kołderkę skopie. Nóżki najczęściej są pod nią.

Ze spaceru nic nie wyjdzie. Poszłam do Mikiego do pokoju a on zasnął z książeczką. Szkoda bo pogoda cudna :tak:

kemyt, zahartowani, nie chorują prawie wcale. eh już wiosna idzie. fajnie, że chwalisz sobie romera, to mnie tylko utwierdza w decyzji:tak:

kasica, mnie też dziś Emilka tak irytuje, że szok. No nic nie robi tylko stęka:wściekła/y: ona jak była mniejsza to spała od 18 do 3 w nocy, wstała zjadła i spała do 6. a teraz zje o 19:30 i o 1-2 juz wstaje na jedzenie, a później za bite 3h już jest pobudka. Więc zmuś ją jakoś do spania nocnego bo to porażka jak dziecko tak wstaje. Może podziała jakiś kleik, u nas bez róznicy co zje i ile, wstaje tak samo.

sss16 no my tez będziemy wykańczać mieszkanie więc wakacje w tym roku sobie darujemy. z tym solarium to przesadziłaś haha od razu się chciało byc czarnym, co?:-D

JH to widzę, że nasze dzieci nie tylko jedzą tego samego gerbera (pomidorowa z indykiem zaakceptowana:tak:) to i śpią tak samo:-D U nas dziś pobudka o 4:baffled: a to miało byc chyba odwrotnie, im większe tym ładniej śpią:-D

paprotna wybacz ale uśmiałam się z tego że im większe tym lepiej śpią :-D:-D super że emilce indyk posmakował bo będzie mieć urozmaicenie :-)

kemyt jasne,ze jest do ogarnięcia:tak:Poniekąd prawda z tymi podłogami,wiadomo jak to przy dzieciach.Miłego spacerku;-)
JH* muszę jutro zacząć z tym usypianiem w dzień w łóżeczku:tak:
sss16 u mnie mały tak samo ma z tym odkrywaniem:-D:-D:-DKurcze u mnie też pasuje na solare iść ,ale jakoś nie ma czasu :no::sorry2:

nati2116 dziękuje. U mnie jest też ten problem, że mała nie chce kaszy z butelki. Ja już próbowałam, ale jej nie pasuje. Ciekawa byłam jak Wy dajecie tą kaszę na sen. Ostatnio zauważyłam, że soku też nie chce z butelki tylko z niekapka. Widocznie butelka jest zarezerwowana na mleko. Właśnie wysłałam A po mleko no i kazałam mu kupić też to bebiko 2R i zobaczymy, czy może to jej podejdzie i się naje na dłużej.

kemyt właśnie jak człowiek ma wolne, to się okazuje, że przelatuje między palcami i na niczym. Skąd ja to znam. Wykończeniówka to najgorsze co może być. Niby fajnie, bo można wszystko po swojemu urządzić i jak się chce, ale potrafi wyczerpać pokłady energii. Z tą drewnianą podłogą, to może i facet ma rację. Albo takiego fajnego sprzedawce trafiliście, c potrafi doradzić, albo ma większą prowizję za panele.

JH* właśnie moja ma jakąś taką dziwną fazę z jedzeniem i ze spaniem też. Już mi sił i cierpliwości na nią nie starcza. Zwłaszcza dziś. Dobrze, że to weekend i będę ją mogła jutro „sprzedać” tatusiowi. Muszę koniecznie wyjść z domu sama, albo niech oni idą na spacer, bo we łbie mi dudni od jej wrzasków). Dzisiaj było to samo.

sss16 nie to nie tajemnica. Póki co pracuję w Domu Pomocy Społecznej. Szukaj to w końcu znajdziesz. Będzie ok. Widocznie czekasz na coś lepszego – trzymam kciuki.
Moja od prawie miesiąca zasypiała sama w łóżeczku, a od 2 dni widzę że pojawia się awersja na łóżko za dnia. Widzę, ze jest śpiąca, że pada, oczy trze, palce ssie, ale jak ją odkładam, to są takie wrzaski, jakiś nigdy nie słyszałam. Ręce opadają. A było tak pięknie: do łóżeczka, smoczek, pozytywka i wychodzę, 5 minut zabawy smoczkiem i spała. Może jej to wróci.
Oby
To poszalałaś z tym solarium. Zdjęcia powiadasz? Ja odkąd Patrysi się urodziła nie wywołałam nic oprócz kartek świątecznych. Nie mam do tego głowy, a obiecywałam sobie, że to zrobię.
Wczasy? Chyba nie w tym roku. Pewnie ogródek u mojej mamy będzie robił za wczasy pod gruszą hehehehe W następnym sobie odbijemy.

kasica właśnie rozmawiałam z mężem i też nam przeszła myśl, że może ma z tego większą prowizję :-)

reklama
poza tym kemyt, czy za 10 lat będzie Wam się chciało zrywać panele i kłaść podłogę? Mi by się na pewno nie chciało, no i kasa 2 razy wydana. Taka drewniana podłoga to, z tego co patrzyłam ostatnio, ma 30 lat gwarancji i wydaje mi się, że będzie o wiele bardziej wytrzymała niż najdroższe panele... no chyba, że nie o takiej samej podłodze drewnianej myślimy:-D na pewno warto jeszcze kogoś zapytać, naciągaczy pełno wszędzie.

Do góry