reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Ja muszę kupić małej bodziaków 68 z długim rękawkiem i kreację na ten cholerny chrzest :/
Odnośnie wakacji, było super. Połaziłam po górkach, wymęczyłam się na maksa, a jednocześnie odreagowałam.
Fifka,jak tam testowanie?
Magd.a to ja nie wiem o kopnięciu starego w dopę,a Ty tu o nowiuśkim facecie piszesz wrauuu
Kurcze człowiek na kilka dni wyjedzie, a tu takie nowości sensacyjne :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia, zlewaj, może to i woda na początku bardziej, niż tłuszczowe mleczko, ale zlewaj, szkoda każdego mililitru
zlewam i co dalej? kiedy mam to Misi podawać żeby nie ominąć karmienia piersią? a może mrozić?

heloł :)

Kasia na początku zanim ci się cyc przyzwyczai będzie mniej pewnie, potem powinno być ok
dziś odciągnęłam po porannym karmieniu i po wieczornym i jest ponad 100 to dużo czy mało?
Siemanko lachony :-)
Kasia a może i bym miała małego przystojnego kawalera o chabrowych oczach ;-)

Aaaaaa muszę się pochwalić (choć nie wiem czy nie za wcześnie :sorry:) .. Od piątku cycujemy i dzielnie walczymy o laktacje i udaje się! Mleczka jest coraz więcej a dzisiaj mały cały dzień na cycu i tylko raz go dokarmiałam no i teraz na noc dostał :-) choć czasami denerwuje się przy cycku i jest płacz bo przyzwyczajony do butli :confused2: ale damy radę! Trzymać &&&&&&&&&&& proszę
chabrowe mówisz...;-)
trzymam kciuki za karmienie &&&

Kasia Natka zlewaj! I nawet podawaj miedzy MM (jeśli podajesz) a nawet możesz mieszać :tak: Każdy ml jest ważny!!
.
my tylko na piersi :-) i właśnie mam dylemat kiedy podawać Misi to odciągnięte żeby nie odpuścić karmienia piersią???

a no i kochane czy lepiej odciągać o tych samych porach czy tak "na chybił trafił" :eek:

Kasia, 100 to sporo :) a jak wystarcza jej to, co je, to mroź, jak nie, to podawaj po karmieniu z piersi. I jak wychodzisz to z laktaktorem, jak bez Dominisi :)

Ubezpieczenie: zgłasza się dziecko do ubezpieczenia przy którymś z rodziców i potem tą kartkę potwierdzającą się nosi przy czterech literach. Śląsk ma łatwiej, bo ma chipy...

Necia, wścieklizny nie chcę, mam swoją... W południe ją pies obudził i po półgodzinie spania wszystko było ZUE, spanie, jedzenie, noszenie, nienoszenie, nawet tata, jak przyjechał o 21 był zuy, bo królewna zasnęła w końcu o 6 i dospała do 8...

Fifka, a może Konrad ma trzydniówkę? Bo wtedy jest gorączka, niby z niczego, albo dalsze zęby? I pamiętaj, ze dzieci miewają gorączkę bez przyczyny też. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...aczka-9-pytan-o-goraczke-u-dziecka_35948.html poczytaj sobie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasia.n jeśli mrozisz pokarm i chcesz to ci poślę woreczki, bo mi chyba jeszcze zostały po Luciferku

Moja Łu przed chwilą obszamała 120 ml żarełka, co się już dawno nie zdarzyło o tej porze, ciekawe do której dośpi, a morze tylko nadrabia to co nie dojadała na wakacjach :)
Ok ja szoruje do wyrka, bo padam na pysk :)
Dobranoc :*

Ostatnia edycja:
Zafasolkuje.. bo o tym praktycznie na wątku nikt nie wiedział :-) a w zeszłykm tygodniu we wtorek już powiedziałam mu wprost... że jest mi lepiej samej i niech tak zostanie,że wiele razy próbowaliśmy, ale ja mam dość i nie chce do tego wracać, ale potrafimy do tej pory ze sobą rozmawiać i o dziwo nam lepiej to wychodzi niż jak byliśmy razem :-)

A w ogóle fajnie się Was czyta pomiędzy waszymi "karmieniami " :-D

sil to widzę że to samo u was

kasia dziewczyny już ci napisały co i jak z tym mleczkiem, ja dodam tylko że jak coś też służę mam opakowanie woreczków jeszcze mogę podesłać

magdalena a to kiedy ci powiedzą czy to pół etatu może być'?

Fifka jak wam nocka minęła?
Magda bo wiesz my takie skromne fajne babki :cool2: a Ciebie jak się czyta to się mordka śmieje :-)

Sleep hah to masz męża, ja to bym go wychłostała :rofl2:

A tak przede wszystkim DZIEŃ DOBRY :)

hej babeczki
wiecie co? normalnie wczoraj zaczęłam czuć swoje skurcze:szok: napinał mi się brzuch i na dole bolało jak na okres, miałam takich chyba z 5 w ciągu dnia,w sumie to pod wieczór, ale chyba jeszcze nie ma co panikować nie?
jejku dzisiaj już wsadzę wszystko do torby... mam nadzieję, że nie urodzę gdzieś w namiocie he he na szczęście będzie tam znajoma rodziców, która jest pielęgniarką jak coś...

Kasia 100ml to sporo! Ja bym takie porcję mroziła na twoim miejscy jeśli @ najada się tym co jest w piersiach! :tak: i tak patrzę że masz sporo tego mleczka! Uważaj w takim razie z tym ściąganiem bo może być tak że mleka w końcu będzie tyle że bediesz miała nawały a to nic przyjemnego...

Sil być może to 3 dniówka! W nocy tez gorączkował więc to raczej nie gorączka taka od tak... albo zeby... grom wie... na pewno nie ucho...

Fasolka testowałam przed wczoraj ale test negatywny. No ale @ nadal nie ma ;-)

Madziu ja cieszę się Twoim szczęściem! :* i nie wariatki żadne tylko potrzeba takiej pozytywnej energi jaką ty wprowadzasz :-D

Necia
mineła tak sobie... mały budził się pare razy w nocy..... no i gorączke miał...

Mały zaczyna popłakiwać... czekam aż się zdrzemnie to wpadnę do was na dłużej...

@ nadal brak...

reklama
dzien dobry moje panie.. wieczorem mnie nie bylo bo nadal nie mam internetu..
niech mojego meza usprawiedliwi to, ze nie dostalismy od nich zadnego rachunku..

fifka: pisz jak konrad po nocy..

ps. nuuuudzi mi sie!!

i witam wczasowiczke;) jak koszulka zadzialala.;)

ps2: to moj tysieczny post! i oczywiscie musialam w nim napisac ze sie nudze... bosh...:confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry