reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A przy okazji - gdzie robiłaś te cytokiny, w jakim labie? Bo sama o tym myślę. I o allo-MLR. Ale w kwietniu mam umówionego immuno, to może poczekam jeszcze. Tylko chciałam się zorientować na jakie koszty mniej więcej się szykować.
Cytokiny robiłam w diagnostyce i kosztowały mnie 500 zł (czas oczekiwania na wynik 15 dni roboczych).
A allo mlr robiłam w Prokocimiu(dziewczyny mi poleciły tu na forum) to wyszło mnie bodajże pod 400 zł choć immunolog zalecił je zrobić w diagnostyce ale z tego co kojarzę jak wtedy sprawdzałam to dużo drożej kosztowało

reklama
Potrzebuję zinterpretować to na polski rozum.
Rozumiem że coś jest nie tak ale nie wiem o co w tym chodzi 🙈

Na moje oko, TNF w normie i super bo to znaczy, że nie ma stanu zapalnego w organiźmie. IL 10 odpowiada za ochrone zarodka a IL2 za atak. Moim zdaniem będzie tutaj jakas immunosupresja - encorton, może antybiotyki. Na moje oko nie ma tragedii ale myślę, że immunolog obstawi Cie lekami. Pierwszy raz podchodzisz do ivf? Walczysz o pierwsze dziecko?

A przy okazji - gdzie robiłaś te cytokiny, w jakim labie? Bo sama o tym myślę. I o allo-MLR. Ale w kwietniu mam umówionego immuno, to może poczekam jeszcze. Tylko chciałam się zorientować na jakie koszty mniej więcej się szykować.

Ja za cytokiny, kiry, Ana3 dałam 1300 zł. Tyle, że jestem z Łodzi więc mam to szczescie miec wszystko na miejscu, robiłam w APC analizy

Allo MLR z tego co wiem to robi się po biochemie albo poronieniu. Nam Paśnik nie zalecił tego na pierwszy rzut bo jesli nie bylam nigdy w ciazy to wynik da nam i tak 0 więc nic nie powie. A jak wykonalabym w odpowiednim momencie po nieudanym transferze to wtedy nam powie czy moj organizm prawidlowo wytworzyl parasol ochronny dla zarodka.

Dla pary takiej jak my, która zdecydowala sie na pierwsza probe in vitro; ktora nigdy nie była w ciąży, bez historii nawet biochema to Paśnik zlecił: ANA3, Kiry z halotypem, cytokiny i pakiet od testy.dna na trombofilie, te mutacje genetyczne

Ja to średnio ale będę obserwować
Też miałam rozjechane
Musiałabym zobaczyć jak bardzo. I chyba na to miałam wlewy intralipidu.
Potem już nie badałam.
W sumie nikt potem oraz immuni nie zalecił mi tego

Edit :
Znalazłam i u mnie tak to wyglądało
CYTOKININY I WSPOLCZYNNIK Th1/Th2
Interferon gamma ⬇️26.0 pg/ml 293.3-1044
TNf alfa ⬇️ 242 pg/ml
322-1376.6
INTERLEUKINA 10. ⬇️ 433
695-3048

INTERLEUKINA 4. 21 pg/ml 20-120
INTERLEUKINA 5 ⬆️. 0.0 . pg/ml 20-59
INTERLEUKINA 2. ⬇️ 0.0 pg/ml 20-62.5

Wskaźnik IFN/IL-4. ⬇️ 1 ratio 36.7-175
Wskaźnik TNF/IL-4. ⬇️ 12 ratio 19.7-149.5
Wskaźnik IFN/IL-10 ⬇️ 0.1 ratio 1.2-3.0
Wskaźnik TNF/IL-10 ⬇️ 0.6 ratio 0.7-2.8
Mam baaardzo bardzo podobne wyniki. Wlewy intralipidu pomogły? Historia z happy endem czy nadal walczysz?

Kolezanka mojej siostry lat 41 ma bliźniaki z nasienia z diagnoza " oligospermia"
Także ten..znaleźli jakiegoś który nie dosc ze bidak jedyny to jeszcze podzielił komórkę na dwa 🤣😂🤣 taki wojownik
I czasem ta jedna historia wystarczy, żeby dzień był trochę lepszy. Dziękuję! Emocjonalnie czuję się jak rozjechana walcem na koncówce stymulacji 😂

Hej, ja po dzisiejszym transferze z ostudzoną głową, cieszyłam się że pierwszy raz mam 3ab 5dniowa transferowaną (wcześniej 4ba, 3ba, 4bb, 2bl), wczoraj mrozaka wyciągnęli i już dziś był 4bb, nadzieja umiera ostatnia zawsze ale już tak optymistycznie nie umiem patrzec.
Jak Wasze ostatnie udane transfery z jakich kropkow?
Pozdrowienia

Hej, ja po dzisiejszym transferze z ostudzoną głową, cieszyłam się że pierwszy raz mam 3ab 5dniowa transferowaną (wcześniej 4ba, 3ba, 4bb, 2bl), wczoraj mrozaka wyciągnęli i już dziś był 4bb, nadzieja umiera ostatnia zawsze ale już tak optymistycznie nie umiem patrzec.
Jak Wasze ostatnie udane transfery z jakich kropkow?
Pozdrowienia
Wg mnie nie ma co się za bardzo przejmować tymi klasami zarodków. Często przecież te pierwsze transfery teoretycznie najlepszych klas się nie powodzą, a kolejne z gorszych dają ciążę.

reklama
Ja za cytokiny, kiry, Ana3 dałam 1300 zł. Tyle, że jestem z Łodzi więc mam to szczescie miec wszystko na miejscu, robiłam w APC analizy
Hmm, do Łodzi mam godzinkę pociągiem, więc w ostateczności mogę się przejechać, jeśli rzeczywiście byłoby duże przebicie cenowe. KIR mam zbadane, myślałam tylko o cytokinach i allo-MLR, ale może zapytam o to najpierw immuno za miesiąc, zanim wydam kasę, czy widzi w ogóle w tym sens.

Do góry