reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ale się nadrukowałyście. chyba z godzinę mi zajęło do tego jeszcze net mi cos zmulał.

Blaneczka ze studiami masz rację poczekac rok.
ja jestem po technikum żywienia ale teraz kończę fizjoterapie w żak'u w pazdzierniku robie opiekun srodowiskowy lub cos to tylko weekendowe zajecia to mysle ze jakos dam rade a i wystarczy miec 50% obecności. musze sie uczyc bo alimenty mi zabiora a to nie mala kwota.
mój B chce bym poszła na studia (nawet kazał mi ) powiedzial ze rok po urodzeniu mam sie zapisac.
a nie wiem jak to pogodze dom szkola dziecko.
do tego właściwie mimo że teraz fizjoterapię robię to tj przerwa od konkretnej nauki i boję się że nie dam rady i już takiego zapału nie ma.

Witam nowe mamusie.

famme fatale
masz rację lisdt może Aleksandrze pomóc jak nie słucha to chociaż może przeczyta.

U nas też dziś chłodniej. i dobrze.
dziś na 15 do pracy.

zaraz sobie pierogi odsmaze na obiadek. odmarsze
w pracy chociaż net będzie szybszy ale nie rozpisujcie się aż tak tyle stron nie nadążam czytać.

Mamusie z Bydgoszczy idziecie na spotkanie 31 maja warsztaty w kawiarni matecznik??
więcej na
https://www.babyboom.pl/forum/bydgoszcz-f194/warsztaty-eko-pieluszkowanie-dla-poczatkujacych-58883/

reklama
Femme no własnie chyba z tych rajdów terenowych sie znają bo kiedys moj M tez jezdził:-)

Wampi u nas tez niektóre przedszkola mają stawki 600 zł

Aleksanda ja kiedys tez pisałam na kartce co mi lezy na sercu bo nie dało się gadac , mam nadzieje ze przejzy na oczy

WAMPI - nic tylko przedszkole otwierać w tamtych stronach ;-) złoty interes :-p

MALWINA - jaki ten świat mały popatrz :-p

MALENSTWO - mmm :sorry: teram mi ochoty na pierogi narobiłaś :-D:-p

KASIEK - ooo proszę nieźle :-p gdyby to udowodnili to by chyba wszyscy w tym 8 miesiącu pili i ćpali :-D żeby później dzieci tego nie tykały :-D :-p

Ja już posprzątałam jeszcze pomopuje przed wyjściem no i pranie rozwiesić i wsio :-) zaraz sobie obiadek strzele (kupiłam jakiś ryż meksykański z Lidla ciekawe czy będzie jadalne :-p ) no i do pracy ale dzisiaj tylko do 17:30 jestem więc luzik za to jutro muszę iść od 17 :dry: ale to migiem zleci i już wolny weekend będzie :-)

Ehhh dziewczyny, szkoda pisac... jakos musimy sie ogarnąc, a zwłaszcza mąż w pewnej kwestii ;P co mnie wkurzylo, rodzice dodali swoje i nie dosc ze mu wygarnełam to sama mam humor zrypany :( Oczywiscie M ledwo co wysłuchał, nie dokonczyl obiadu i wyszedl i pojechal do pracy.... Ma czas by pomyśleć teraz, zobaczymy co bedzie wieczorem...:dry: ale tak dłuzej byc nie moze...

Ola list dobra sprawa jak facet umie czytac ze zrozumieniem hahahah :-D
kasiek ja tez ostatnio wyspana juz jestem, Miki spi z Danielem, dzis sie przebudzil o 5 dopiero i wzielam go do nas i dospaliśmy do 6:30 :-)
Feemee zjadłabym truskawki... Mmmm...
No ale w tym roku juz rozpoczelam wszamanie czereśni wie daje sie rade;) truskawki tez lada moment sie zaczną :tak:

Warzywka zaczełam pielić bo znów zaczyna zarastac, w sumie co 2 tyg musze;P no ale cóz, jakie juz są duze po tym deszczyku :-) teraz Miki spi jeszcze, a potem zje i pojdziemy na dwór to dokoncze marchew, pietruszke i buraczki, bo cebulke i pory selery juz opieliłam, pomidory i maliny tez... ;]
Na dworze fajnie bo 23 stopnie, choc na sloneczku praży ;P ale juz inne powietrze, wiecej mogloby popadać :dry:

Blaneczka Ja wiem że to nie jest przyjemnie jak cię traktują niektórzy jak tą gorsza ale nie zwracaj uwagi na te paulinę. nie wybrałaś imion takich dlatego że ona takie same wybrała więc nie ustępuj. ona niech się martwi. a babcia? taka babcia to nie babcia dobrze ze masz wsparcie w rodzicach.:tak:. sliczny brzusio.
papitka witaj.
anetka kasiek snoopy ale łobuziary macie, a moze to chłopcy mieli być?
kasia f dobrze isę cuzję, jakbym źle się czuąl to pewnie bym się żaliła tu wam he he:-D.
wampi o szybko będą te okularki. pokażesz nam córcię co?
asaiczek nad zakupem autka trzeba dobrze się zastanowić. trzeba też pamiętać ze jeśli jest sprowadzony to na bank przekręcili mu przebieg. autko fajne ale pytanie czy technicznie sprawne.
dorotar aha ...widzisz umknęło mi. to oby w tej pracy dobrze poszło.
aleksandra jejku oby humor się poprawił. nie ma to jak niemyślący facet.
Liza co sie stało?

no Mareczek ma włoski i oczka jak mój najmłodszy brat który jeszcze jako kilkulatek zwracał uwagę dziewczyn, i nawet szparę miedzy zębami ma.:tak:.
ja po dniu matki. fajnie było, trochę wzruszenia ale trzeba łzy opanować.

Liza nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :tak:
Współczuję Ci tego pielenia :-p ja ostatnio u mamy tylko ogórki przepieliłam i miałam dość, ale trzeba się przyzwyczajać jak chcę się na wieś przeprowadzić :-p

wampi wow, u Ciebie to zabójcze ceny :szok: skąd tyle kasy na przedszkole brać :baffled:

femme i co, dobry ten ryż? :-p

EWI taak, u mnie chyba miał być chłopak ;-)
Masz jakieś zdjęcia z Dnia Matki? :-)

Ja dzisiaj robię pierś z kurczaka zapiekaną w śmietanie z zupą cebulową. Przed chwilą spróbowałam i pycha, polecam :tak: :tak: makaron do tego ugotuję.

hej tak was wczoraj czytałam ale nie miałam głowy do pisania...

jedynie moge się odnieść do tego ze a tam żadnego spamu nie widziałam :-p
jeśli dziewczyny zadawały sobie lkrótkie pytania i krótkie odpowiedzi to dla mnie normalna rozmowa ;-)

a i do nk i fb.. ja mam oba :-p

blaneczka współczuję sytuacji w rodzinie.. przeczytałąm to... no u mnie jest podobnie w kilku kwestiach w rodzinie.. ale co... życie :-)
najlepiej żyć własnym życiem i miec ich w dupie :-p
i daj na imie tak jak chcesz .. bo niby czemu masz jej ustępowac?? Twój wybór Twoja sprawa... to Ty pierwsza rodzisz.. :-)
anetka aleksandra buziaki dla dzieciaczków biednych
papitka gadania że młoda z brzuchem i krzywienie buzi na ten widok było modne kilka lat temu ;-) a teraz to raczej wchodzi to w normę , więc ludzie już nie gadają

anetka moja ostatnio postawiła soebie na plastikowe pudło do zabawek (obrócone do góry nogami) krzesełko drewniane takie płaske a na to jeszcze krzesełko okrągłe co ma plastikowe do pianinka.. i właziła na to ...
a ostatnio weszła u sasiadów na drzewo na podwórku i jak nie wiedziała jak zejść to wolała mnie ale sasiad oczywiście pierwszy ją usłyszał :-p i ściagął ją z drzewa i do mnie przyniósł a ona szczęśliwa "mama byłam tyam wysokooooo na drzewie" :-p

Vegas cipuszka wcale nie jest brzydkie... to co będziesz mówić a Martynka to ma tu pochwę albo jak inaczej?
Pipka mi też się nie podoba albo piczka ale cipuszka jest ok wg mnie:-)
renata podziwiam że nie boisz się żadnych powikłań ..... przecież przy ospie ortganizm jest bardzo osłabiony... szybciej o powikłania czy załapanie innej choroby :sorry:
asiaczek ja za kombi nie przepadam :-p więc się nie wypowiem ;-)
femme ja też się powtórzę :-) śliczna z was para

ja za przedszkole płacę tanio :-) za tydzień to płacę tyle co D przepracuje w 2 godziny :-) więc luz :-p

liza a co się stało :-(doczytałam... trzy,mam kciuki żbey byo ok
aleksandra femme ma dobry pomysł :-) z listem ...

się rozpisałyście !!!
ja się obudziłam z takim bólem zatok ze wytrzumac nie mogłam :-( musze napisac do teściowej zbey mi cos na zatoki wysłała

femme fatal Ślicznie wyglądaliście ; ))

aleksandra87 Ułoży sie wszystko , takie już chłopy są ; DD , z moim często jest identycznie ; //

Dziś fajna pogoda , słonko swieci ale nie jest az tak gorąco .
No piszecie dziewczyny sporoo ; )))

Moje kochane tak się zastanawiam nad laparoskopią DSC00370.jpg :eek: tak wyglądają moje jajniki z tymi pęcherzami ... i trzeba będzie się ich chyba pozbyć ...

reklama
Nie wiem o co tym myśleć. Poszłam się przespać no i na chwile odwróciłam się na plecy i zaczęło ze mnie coś wyciekać nie wiem jak to opisać taki wodnisty śluz normalnie mokro mi się zrobiło i to ze dwa razy już tak pociekło.

Do góry