reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

reklama
To pewnie były te przepowiadające, bo to je właśnie ponoć odróżnia od porodowych, że porodowe przy kąpieli w ciepłej wodzie nie ustają, a przepowiadające tak.
Ale nie martw się, pewnie lada dzień urodzisz skoro masz już jakieś bolesne skurcze :tak:

Ale nie martw się, pewnie lada dzień urodzisz skoro masz już jakieś bolesne skurcze :tak:
Wiesz co Agutko, chyba nie masz racji...:baffled::no:
U mnie np. skurcze przepowiadające pojawiły sie już daawno temu (jakieś 2 miesiące temu)
Raz są bolesne (tylko troche bolą), innym razem w ogóle nie czuje bólu tylko brzuch sie odkształca i twardnieje a czasami (od niedawna) bardzo bolą:baffled: - to ból przypominający ból miesiączkowy tylko troche słabszy (bo ja miałam MEGAbóle miesiączkowe połączone z biegunką i omdleniami:sick:) a mimo to NADAL NIE RODZE :no::baffled:
więc to chyba zależy od kobiety i na nic tu nie ma reguły :no::no:

Ja przepowiadające miałam juz od 8 miesiąca- tylko te sa inne od tych które mam teraz.wczesniej napiecie brzucha i twardnienie, a teraz ból jest inny opsujący do kregosłupa i taki miesiączkowy.Zreszto co by to nie było kazdy skurcz czemuś służy :-)....mam nadzieje ze te słuzą skróceniu szyjki macicy i przygotowaniu jej do przejscia maluszka.W koncu kiedys sie to zacznie i chyba nie bede musiala czekac jeszcze 2 tygodnie bo bym chyba zwariowała.
Obecnie czuje sie dobrze, rano troche bolało teraz nie...i nadal czekamy :-)

dzieczyny mam wiesci od melanie

napislam mi dziisiaj rano ze odeszly jej w nocy wody:szok:

pojechali do szpitala ale kazali czekac bo skurcze jeszcze nieregularne i nic konkretnego sie nie dzieje

ale cos mie sie zdaje ze w ciaga najblizszych 2-3 dni mel do nas dolaczy

przeprowadzka jej porod przyspieszyla :-D :-D

reklama
Do góry