reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Helol, my tez juz na nozkach. Kundanasz dopiero 7 miesiecy ma, a juz trudno mi mu zmienic pieluche!:tak: Wierci sie przekreca na brzuch, mostki mi robi na przewijaku, normalnie rock & roll:laugh2: :laugh2: :laugh2:
U nas tez juz w nocy i rano szron na samochodach, ale za to w dzien pieknie, bo slonecznie!

reklama
witam
no my na nogach od 8.30,ale jakos nie było czasu zagladnac;-) pomyłam okienka i sprzatnełam łazienke:dry: moje dziecie spi--jak wstanie to wypad na dwor,choc pogoda niezaciekawa
KUNDA znam to przewijanie ,tylko ze moje dziecko mi ucieka jak tylko sciagne mu pieluche i sie cieszy:laugh2: nawet przez moment niechce ulezec na plecach--najlepiej jak dam tu komorke i włacze melodyjki,to jeszcze jest szansa na przebranie bo inaczej musze go trzymac na siłe;-)

dzieńdobry

o prosze bardzo przepis

SAŁATKA KEBABOWA

pół główki kapusty pekińskiej ,drobno poszatkowanej
2 sztuki piersi z kurczaka
pół słoika ogórków konserwowych pokrojonych w kosteczkę
2 cebule poszatkowane drobno
majonez,kukurydza ,ketchup,
i najwazniejsze przyprawa gyros z firmy GALEO (jest najlepsza)

mięso kroim w kosteczkę i posypujemy dosć mocno przyprawa gyros i smażymy miesko aż będzie miękke,odstawiamy do wystygnięcia.

Potem już tyklo pozostaje układać warstwami sałatkę czyli

kapusta
piersi smażone
ogórki
majonez
cebula
kapusta
majonez
kukurydza
ketchup,:-p

jest naprawde dobra i szybko znika,widziałam wersję z ryzem dodatkowo,ale takiej jeszcze nie robiłam

Byłam dziś z Emi u lekarza bo bardzo mi się drapie po główce aż jej się ranki porobiły i pod kolanami i lekarz stwierdził że to skaza białkowa:szok:
no jestem w lekkim szoku i jakos mi się wierzyć nie chce żeby tak puźno wyszła?:confused: :baffled:

Moj syn stwiedził ze zostanie spiewakiem operowym i cały dzien piszczy....a ja chyba kupie sobie stopery do uszu alebo dla niego knebelek bo oszaleje:-D :szok:

Dzień dobry!

Noelia dzięki za przepis. Napewno wypróbuje, bo sałatka musi być pyszna.

Kunda wygibasy przy zmianie pieluch to u nas norma. Dobrze, że teraz pieluchy mają rzepy. Jak Ala była mała to przylepce były na klej. Jak żle się przykleiły, to już dupa - nie można było poprawić, bo cała pieluch się rozrywała. A jak tu zapiąć dobrze, jak trzeba to zrobić w locie.

Co do pogody, to u nas jeszcze noce i ranki niezbyt zimne (8-10C). To zasługa bliskości morza. Wiosna bardzo długo się rozkręca, bo od morza jest zimno. Za to jesień jest łagodniejsza, bo morze jeszcze nie jest wychłodzone.

Wesoło macie ze SZKRABAMI
moja spokojna i cały czas jeszcze lezy wiec chyba po tym co tu wypisujecie powinnam sie cieszyc resztkami spokoju bo bedzie
"gorzej:-D "

Co do pogody u nas rano o 8 było -2 a teraz swieci słonko i jest cieplutko.

A my właśnie wróciliśmy ze spacerku - w słońcu jest cieplutko, ale jak tylko wejdzie się do cienia, to od razu brrrr.
Noelia - przykra sprawa z tą skazą:-(. Ale to już pewne, czy tylko podejrzenie:confused:
Kunda - mój już teraz potrafi piszczeć jak szalony:eek:, a jak on zaczyna, to moja starsza też musi, bo nie może być gorsza, a ja wolę się ulotnić do innego pokoju i poczekać, aż im się znudzi;-).
Miałam prasować i chyba znowu nic z tego, bo mały zasnął, a wszystkie rzeczy zostały w sypialni. Jak się obudzi, to pewnie już mi się nie będzie chciało:-p.

Witam! Ja nie wiem jaka temperatura byla w nocy u nas bo nie mam termometru ale teraz swieci pieknie sloneczko i jest w miare cieplo....
U nas problem ze zmiana pieluszki jest od dluzszego czasu.Za nic nie da sie mojego dziecka polozyc i zmienic.Ciagle musze robic jakies glupie minki czy dawac jekies ciekawe rzeczy do raczki zeby przez chwilke odwrocic uwage ale nie zawsze to skutkuje a czasami jestem bardziej drastyczna i tata trzyma ja a ja wtedy dopiero przewine.Najgorzej jak zrobi cos wiecej do pieluch to wtedy dopiero jest problem.....
Kupilam dzis wanne narozna z ekspozycji bardzo tanio i sie ciesze.Widzialam na Allegro ze sprzedaja takie maty ktore sie wklada do wanny i ma sie wanne z hydromasazem jest to sterowane pilotem i sa trzy moce babelkowania.To kosztuje 145 zl.Wydaje mi sie ze nie duzo,jest to nowe io duzo osob to zamowilo.

reklama
hej laseczki, od przyszlego wtorku ide na kurs, ten z urzedu pracy, cholera tragedia z jednej strony. Codziennie od 8 do 14 bede poza domem na zajeciach, przez poltora miesiaca, szok...dobrze,ze tata zajmie sie Alankiem

Do góry