reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Marija jak lepiej Ci sie oddycha to zapewne brzuch już się zniżył:-). mnie tez już lepiej sie oddycha :-)
Aniolek ja tez schudłam puki nie wiedziałam o cukrzycy to przybrałam 6 kg i te 4 zgubiłam teraz waga stoi w miejscu.

reklama
Cześć Dziewczęta :-)

Ostatnio zdiagnozowali mi cukrzycę ciążową. Jestem Sierpniówką. Widzę, ze u Was terminy dobiegają końca a ja chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy. Właściwie pani doktor wszystko mi na wizycie objaśniła, wizyta trwała ok 1h:szok: i wszystko wydawało się jasne. Jednak jak doszło do praktyki to okazało się, że mam tysiąc pytań :-D

Ja się ogólnie trochę martwię wagą, ponieważ zaliczam się do zacnego grona tych, które wymiotują całą ciążę. Przez 4 miesiące nie jadłam nic, nigdzie nie wychodziłam tylko leżałam z wiadrem przy łóżku. Schudłam 10kg, później niewiele udało mi się nadrobić i teraz znowu dieta. Czy takie chudnięcie nie zaszkodzi mojemu Maleństwu?

Dziewczyny Edyta urodziła synka!!!!!!!!!!!! Info w watku z rozpakowanymi majówkami!!!

margo moja lekarka stwierdziła, że dopóki wyniki mam dobre to jest ok. I musisz zostawać pod ścisłą kontrolą lekarza. Moja diabetolog z kolei mówiła że jeżeli przed ciążą miałas nadwagę to nawet dobrze że chudniesz w ciąży, ale spokojnie chudnie się gwałtownie na początku diety a potem waga stoi w miejscu aż w końcu powoli zaczynasz przybierać. Myślę, że będzie ok. Jakbyś miała jakieś pytania to jestem do dyspozycji:-)

Problem w tym, ze ja nie za bardzo mam z czego chudnąć :-D

Dziewczyny, od kilku dni moje posiłki opierają się na pomidorach, sałacie, ogórkach, wczoraj włączyłam rzodkiewkę. Na śniadanie WASA, bo szukam chleba, który nie podniesie mi cukru :/ a dodam, ze kupuję pieczywo w BIOsklepach i uważnie czytam etykiety. Na obiad albo pierś z kurczaka albo łosoś-oba gotowane na parze. Czy jakieś brokuły i np. zupa kalafiorowa wchodzą w grę? Co czytam jakąś stronę to różnie podają i trochę się w tym wszystkim gubię...
Wiem, że na pewno jest tak, że muszę popróbować, zobaczyć co jest dla mojego organizmu ok a co nie, ale na pewno rozumiecie, że ja już bym chciała dla mojego Maleństwa wszystkiego co najlepsze ;-) Dlatego pytam Was jako doświadczonych Słodkich Mamuś :)

margo z doświadczenia wiem, że można każda zupę i nawet jak zjadłam talerz rosołu z białym makaronem to cukier był ok tylko ja obiad zawsze sobie dzieliłam...tzn zjadałam zupę i po 1h mierzyłam cukier jak był ok to jadłam drugie. Generalnie warzywa gotowane można tylko chyba marchewka i buraki odpadają. Wejdź sobie na www.slodkiemamy.edu.pl i tam znajdziesz wiele wskazówek żywieniowych

na pewno nie możesz wykluczyć w ogóle węglowodanów, mi np. pasuje chleb benus żytni. ale w poprzedniej ciąży też mogłam tylko waze.ale tak jak piszesz na jednej stronie piszą tak na innej inaczej. ja dopiero w tej ciąży odkryłam, że mogę jeść orzechy :-) można też jeść jajka,mięso i rybki można robić w piekarniku (ja wolę takie niż gotowane na parze:-))

Witam dziewczyny ,pogoda i nastroj zly dlatego tak rzadko pisze ,Już mam dość ciąży i pytan rodziny i znajomych kiedy rodze i czy już !!! Cukry mam ok wiec nawet nie mierze tak jak kiedyś . Marja co u ciebie??? bo chyba ,ze słodkich mam my tylko zostałyśmy nie rozpakowane .

dziewczyny, mierzyłam sobie cukier teraz w domu glukometrem, bo pozwolil mi tak dr i wyszlo mi, ze na czczo mam 65, wypilam 75g glukozy i po 1h 135 a po 2h 130..czy to nie za maly spadek? martwię się...

Milaa jak dla mnie wyniki są ok, a poza tym z glukometrem jest tak że troszkę zawyża. z krwi z żyły zawsze wychodzą troszkę niższe wyniki:-)

reklama
Hej DZiewczyny - kisze sie i ja w dwupaku:-)Mala chyba jakos glowke wstawia w kanal rodny ,bo jak chodze to poprostu boli jak grom. Skurcze mam ciagle - twardnnienie brzucha z bolem jak na okres - coraz czesciej ale nieregularne wiec nici z akcji:-)i brzuch niziutko.
Edyta super ,ze tez juz ma za soba.
Szkoda tylko,ze tu na watku tak pusto i cicho.

Do góry