reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Marija jak lepiej Ci sie oddycha to zapewne brzuch już się zniżył:-). mnie tez już lepiej sie oddycha :-)
Aniolek ja tez schudłam puki nie wiedziałam o cukrzycy to przybrałam 6 kg i te 4 zgubiłam teraz waga stoi w miejscu.

reklama
Cześć Dziewczęta :-)

Ostatnio zdiagnozowali mi cukrzycę ciążową. Jestem Sierpniówką. Widzę, ze u Was terminy dobiegają końca a ja chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy. Właściwie pani doktor wszystko mi na wizycie objaśniła, wizyta trwała ok 1h:szok: i wszystko wydawało się jasne. Jednak jak doszło do praktyki to okazało się, że mam tysiąc pytań :-D

Ja się ogólnie trochę martwię wagą, ponieważ zaliczam się do zacnego grona tych, które wymiotują całą ciążę. Przez 4 miesiące nie jadłam nic, nigdzie nie wychodziłam tylko leżałam z wiadrem przy łóżku. Schudłam 10kg, później niewiele udało mi się nadrobić i teraz znowu dieta. Czy takie chudnięcie nie zaszkodzi mojemu Maleństwu?

Dziewczyny Edyta urodziła synka!!!!!!!!!!!! Info w watku z rozpakowanymi majówkami!!!

margo moja lekarka stwierdziła, że dopóki wyniki mam dobre to jest ok. I musisz zostawać pod ścisłą kontrolą lekarza. Moja diabetolog z kolei mówiła że jeżeli przed ciążą miałas nadwagę to nawet dobrze że chudniesz w ciąży, ale spokojnie chudnie się gwałtownie na początku diety a potem waga stoi w miejscu aż w końcu powoli zaczynasz przybierać. Myślę, że będzie ok. Jakbyś miała jakieś pytania to jestem do dyspozycji:-)

Problem w tym, ze ja nie za bardzo mam z czego chudnąć :-D

Dziewczyny, od kilku dni moje posiłki opierają się na pomidorach, sałacie, ogórkach, wczoraj włączyłam rzodkiewkę. Na śniadanie WASA, bo szukam chleba, który nie podniesie mi cukru :/ a dodam, ze kupuję pieczywo w BIOsklepach i uważnie czytam etykiety. Na obiad albo pierś z kurczaka albo łosoś-oba gotowane na parze. Czy jakieś brokuły i np. zupa kalafiorowa wchodzą w grę? Co czytam jakąś stronę to różnie podają i trochę się w tym wszystkim gubię...
Wiem, że na pewno jest tak, że muszę popróbować, zobaczyć co jest dla mojego organizmu ok a co nie, ale na pewno rozumiecie, że ja już bym chciała dla mojego Maleństwa wszystkiego co najlepsze ;-) Dlatego pytam Was jako doświadczonych Słodkich Mamuś :)

margo z doświadczenia wiem, że można każda zupę i nawet jak zjadłam talerz rosołu z białym makaronem to cukier był ok tylko ja obiad zawsze sobie dzieliłam...tzn zjadałam zupę i po 1h mierzyłam cukier jak był ok to jadłam drugie. Generalnie warzywa gotowane można tylko chyba marchewka i buraki odpadają. Wejdź sobie na www.slodkiemamy.edu.pl i tam znajdziesz wiele wskazówek żywieniowych

na pewno nie możesz wykluczyć w ogóle węglowodanów, mi np. pasuje chleb benus żytni. ale w poprzedniej ciąży też mogłam tylko waze.ale tak jak piszesz na jednej stronie piszą tak na innej inaczej. ja dopiero w tej ciąży odkryłam, że mogę jeść orzechy :-) można też jeść jajka,mięso i rybki można robić w piekarniku (ja wolę takie niż gotowane na parze:-))

Witam dziewczyny ,pogoda i nastroj zly dlatego tak rzadko pisze ,Już mam dość ciąży i pytan rodziny i znajomych kiedy rodze i czy już !!! Cukry mam ok wiec nawet nie mierze tak jak kiedyś . Marja co u ciebie??? bo chyba ,ze słodkich mam my tylko zostałyśmy nie rozpakowane .

dziewczyny, mierzyłam sobie cukier teraz w domu glukometrem, bo pozwolil mi tak dr i wyszlo mi, ze na czczo mam 65, wypilam 75g glukozy i po 1h 135 a po 2h 130..czy to nie za maly spadek? martwię się...

Milaa jak dla mnie wyniki są ok, a poza tym z glukometrem jest tak że troszkę zawyża. z krwi z żyły zawsze wychodzą troszkę niższe wyniki:-)

reklama
Hej DZiewczyny - kisze sie i ja w dwupaku:-)Mala chyba jakos glowke wstawia w kanal rodny ,bo jak chodze to poprostu boli jak grom. Skurcze mam ciagle - twardnnienie brzucha z bolem jak na okres - coraz czesciej ale nieregularne wiec nici z akcji:-)i brzuch niziutko.
Edyta super ,ze tez juz ma za soba.
Szkoda tylko,ze tu na watku tak pusto i cicho.

Do góry