reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Anka4- ja też się zmagam ze strasznymi bólami głowy,no teraz biorę leki to chwilowo mam spokój, te bóle głowy są czasem spowodowane zbyt małym spożyciem płynów, jak pilnuje żeby pić to lepiej się czuję, ale jak np gdzieś jadę daleko i wiem, że nie będziecie gdzie siusiać i 'nie pije' dużo to zaczyna mnie boleć głowa, tylko że ta woda nie zawsze pomaga, &&&&

Ewafoto- chyba nie, 100% jest na kłopoty z ciążą, ale nie jestem pewna

tydzień temu zakupiłam sobie detektor tętna i podsłu****e maluszka, wiem że są różne opinie na ten temat ale ja się pewniej czuje, staram się nie przesadzać, mi wystarczy jak posłucham 'polki galopki' przez 5 sekund i mogę się uśmiechać cały dzień

reklama
Ewafoto ja z kolei czytałam, że każdy lekarz może wystawić zwolnienie na 100% tylko musisz przypilnować, żeby dobry kod wpisał. Ale sama nie korzystałam, więc info niepotwierdzone

majra jeśli Tobie pomaga detektor i czujesz się pewniej to czemu miałabyś nie korzystać:-)

królewnazmarcepana ja już słyszałam o dziewczynie która do szpitala szła z wydrukowaną ustawą, planem porodu, kartą praw pacjenta i misją szpitala (tego co miała rodzić) skopiowaną z internetu. Przezorny ubezpieczony

Ewafoto, a mi się wydaje, że 100% płatne od każdego lekarza (ale mogę się mylić), poprostu na zwolnieniu musi zaznaczyć opcje, że jesteś w ciąży i opcje, że możesz chodzić, nie ma wskazań co do leżenia... najlepiej będzie jak dowiesz się w kadrach, powinny się orientować te osoby, które rozliczają ZUSy :tak:

majra, więc nie zgadzam się, że tylko w przypadku, gdy są kłopoty z ciążą, w pierwszej ciąży miałam zwolnienie płatne 100% fakt, że od gina, ale miałam wyraźnie zaznaczone, że mogę chodzić, więc nie było zagrożenia ciąży a zwolnienie było :tak:

ja tam żadnego planu porodu nie miałam i nie mogę narzekać (być może dlatego, że salę porodową, w której i tak nie rodziłam, bo skończyło się na CC miałam opłaconą, poporodową też), ale słyszałam, że w niektórych szpitalach po CC dziecko dają matce tylko do karmienia a potem zabierają i dopiero jak wstanie i przejdzie do normalnej sali dają Jej dziecko, ja Amelcię dostałam od razu na pooperacyjnej, leżała obok mnie w łóżku :-) a dokładniej na mojej piersi

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Widzę że grono mamusiek nam się powiększa -super. WITAMY

Miałam wczoraj wizytę u ginekologa. Moje dziecko - to istna modelka. Kocha kamery:-) Co ona nie wyrabiała. Najpierw machała mi rączką. A później zaczęła cała się wymachiwać, głową, tułowiem :) Aż lekarz powiedział "wyginam śmiało ciało" hihi

Ponadto od 14 tygodnia zalecił mi jakiś zestaw witamin. I tak się zastanawiam nad phatmatonem matuella albo nad omegamed pregna. Ale chyba jednak wybiorę pharmaton. Jak uważacie?

witajcie w piekny sloneczny dzien! :-D

aaa19, owocnej nauki i by zajecia Cie mocno nie meczyly

cytrusik, ciesze sie bardzo, zes szczesliwa po usg :-)

Ella, Tobie kochana tez gratuluje udanej wizyty :-)

Izunia23, witaj :happy: zapraszamy do naszego grona! ja tez chodze do endokrynologa i przyjmuje Eutyrox, w ciazy wylazi mi niedoczynnosc

aneczka852, duzo zdrowka dla synka Twego!!

ankzoc, witaj kochana!! juz sie mialam o Ciebie niepokoic, dobrze ze sie zameldowalas :-) udanego i spokojnego wee Ci zycze...czasem male przerwy od siebie dobrze robia
ja tez cos ostatnio jakies nerwowe chwile z mezem mam..... ja zmeczona ciagle, on ma mega projekt w pracy i czas napiety i tak jakos nerwa lapiemy.... ale to minie, u Was tez :-)

katarinna, gratulacje z okazji udanej wizyty
slodka Twoja corcia :-)
wiesz, a ja powiem inaczej.... nie wyobrazam sobie cc bez meza :-) jak wszedl na sale gdy ja juz bylam przygotowana, to odrazu serducho mi sie uspokoilo...az sie lekarze smiali ze musi byc dobrym mezem, bo w koncu aparatura nie szaleje ....
kobieta w pasie ma parawan maly i zadnej rzezi nie widac... no chyba ze maz specjalnie szuka wrazen to moze patrzec ;-) moj nie mial takiej potrzeby, patrzyl na mnie i do mnie mowil a to bylo mi potrzebe najbardziej w tym momencie, jeszcze bardziej go kocham za to wspolne przezycie, nie wyobrazam sobie by mialo go nie byc, bardzo mi pomagala jego obecnosc

Oliwka36, trzymam kciuki kochana, bedzie dobrze staruszko ;-)

krolewna, dobra mysl z tym planem porodu :-) naprawde warto zastanowic sie nad wieloma aspektami porodu jeszcze przed, na spokojnie :-)

EwaFoto, kazde zwolnienie, od kazdego lekarza w ciazy jest 100% platne :-) od internisty tez, ja tydzien temu bylam na L4, 100% :-)

ja od dnia poczecia lyklam folik, w kazdej ciazy do konca I trymestru, pozniej witaminy
teraz od 2tyg zamiast foliku lykam na polecenie lekarza Femibion natal1 z matafolianem - latwiejsza forma do przyswojenia przez organizm, podobno ;-)

lampki ledowe na noc tez polecam, ja swoim chlopcom taka na noc zostawiam, u nas w sypialni tez sie pali, by chlopcy latwo mogli do nas w nocy trafic :-)

Dotkass -kochana a myślałaś może o zakupie takiego cuda jak anurex? Czytałam, że podobno świetny i że w ciąży można spokojnie stosować... To mąż cię zaskoczył, ja pewnie sama bym spanikowała

aisak_85 - super, że poradziliście się prawnika trzymam za was kciuki

zonqa - no kochana to korzystaj z wolnego pełną parą ;-) życzę powodzenia w odzwyczajaniu od pieluchy, fajnie, że zrobisz mu badania będziesz miała pewność...a właśnie jak mówisz że on tak dużo siusia w nocy, a dużo pije przed snem?

ladies -gratuluję udanej wizyty... z twojego postu bije taka radość... ale co się dziwić... taki czas wyczekiwania zakończony dobrymi wieściami

krolewnazmarcepana - te co pokazałaś to są tzw otulacze...troche takie grubaśne... a piszesz że twoja taka chudzinka jest to może zobacz takie majteczki Majtki majteczki treningowe do nauki siusiania 11 (2668215804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Notka - taki zestaw ma syn mojej szwagierki bardzo fajny LEKARZ DOKTOR ZESTAW NA BATERIE + TORBA, AKCESORIA (2666447116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dzięki kochana mam nadzieję, że minie

Pchla_Szachrajka -kwas foliowy zaleca się w I trymestrze bo odpowiada za wady cewy nerwowej bezmózgowie, przepukliny układu nerwowego i rozszczep kręgosłupa w późniejszym etapie ciąży już takie wady nie powstają..

cytrusik - gratuluję udanej wizyty :biggrin2:

Izunia23 - witaj

aneczka852 - dużo zdróweczka życzę

katarinna -gratuluję udanej wizyty

Ewafoto - zwolnienie możesz mieć od każdego lekarza z tym, że musi być literka B na zwolnieniu

wiosna ja łykam Prenatal Classic- polecam, sprawdziłam go w pierwszej ciąży, w tej także postanowiłam być mu wierna ;-)

Notka, ja folik łykałam 3 m-ce przed zajściem w ciążę i aż do końca 12 tygodnia ciąży :-)

ankzoc, nie słyszałam :no: powiem Ci, że moja przypadłość nie jest taka straszna spróbuję najpierw z posterisanem (tymbardziej, że cena nie przeraża), ale dziękuję za info :-)

wiesz co, ja uważam ze jeśli dziecko potrzebuje to powinnaś jej świecić tą lampkę mimo to ze długo juz świecicie, niektóre dzieci tak mają, może jej sie coś śni..
na pewno nic na siłe
powiem Ci ze jak ja byłam mała to tez sie bardzo bałam w nocy, moi rodzice jakoś mi lampki nie świecili ani nic w sumi nie wiem czemu :p i ja mam do tej pory uraz, boje sie ciemnego domu, jak jestem sama wieczsorem to pale wszystkie światła :crazy:

mmmmm dziewczyny frytki sie robią :D

chyba mnie nie zrozumialas, ja nie napisalam ze za dlugo juz uzywa lampki, tylko ze to byl nasz pierwotny pomysl ktory sie utrzymuje do tej pory, nie mam zamiaru jej wylaczac swiatla, :-) nie wyobrazam sobie zeby spala w ciemnicy, za wczesnie na to, i bylabym bez serca kazac jej spac bez lamki :szok: rozumiesz ? :-)
po prostu to juz za malo, i szukam innego pomyslu ktory bym mogla DOLOZYC do poprzedniego.... chyba sprobujemy wrozki do pilnowania dzieci :tak:

reklama
a ja wam powiem, ze dziś byłam w końcu na badaniach... bo 10 mam wizytę i muszę mieć wyniki strasznie się bałam iść, bo wiedziałam, że jak tylko wpadam o 7 do pracy to zaraz jem śniadanie a tu dopiero od 7 pobierają i niestety swoje trzeba odczekać,., ale mąż się zlitował i pojechał ze mną do pracy dotarłam dopiero o 7.45 boshe byłam taka głodna....
a poza tym to byłam w szoku nie robiłam badań od czasu ciąży z Mają a tu wszystko elektronicznie raz dwa wszędzie jakieś kody paskowe :szok: oczywiście do wszystkich moich badań pobrali mi uwaga 5 próbek krwi :cool2: oczywiście za jednym kuciem pani tylko zmieniała fiolki

Do góry