reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ewafoto ja z kolei czytałam, że każdy lekarz może wystawić zwolnienie na 100% tylko musisz przypilnować, żeby dobry kod wpisał. Ale sama nie korzystałam, więc info niepotwierdzone

majra jeśli Tobie pomaga detektor i czujesz się pewniej to czemu miałabyś nie korzystać:-)

królewnazmarcepana ja już słyszałam o dziewczynie która do szpitala szła z wydrukowaną ustawą, planem porodu, kartą praw pacjenta i misją szpitala (tego co miała rodzić) skopiowaną z internetu. Przezorny ubezpieczony

tez mam zamiar to wszytsko miec :D hahaha

reklama
ankzoc, dzieki kochana zamowilam wczoraj, mam wrazenie ze prawie identyczny, tylko walizeczka bardziej kwadratowa, ale firma ta sama :-)

Dotkass, ja w dwoch poprzednich ciazach tez lykalam folik na 3 mies wczesniej
a tym razem od dnia poczecia, tez dobrze :-)

ankzoc, no teraz to już norma...jeżeli chodzi o jedno wkłucie i kilka próbek to miałam tak już z Ami, ale ze skanowanie kodów zamiast nazwiska dopiero teraz się z tym spotkałam :eek:

Notka,
pewnie, że dobrze...ja z Amelcią zaczęłam łykać dopiero od 6 tc, bo wcześniej nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestem, planowaliśmy, ale nie prowadziłam obserwacji cyklu a że cykle miałam nie reguralne to zwyczajnie czekałam, że znów do 40 dni i @ przylezie, a tu taka niespodzianka :tak:

chyba mnie nie zrozumialas, ja nie napisalam ze za dlugo juz uzywa lampki, tylko ze to byl nasz pierwotny pomysl ktory sie utrzymuje do tej pory, nie mam zamiaru jej wylaczac swiatla, :-) nie wyobrazam sobie zeby spala w ciemnicy, za wczesnie na to, i bylabym bez serca kazac jej spac bez lamki :szok: rozumiesz ? :-)
po prostu to juz za malo, i szukam innego pomyslu ktory bym mogla DOLOZYC do poprzedniego.... chyba sprobujemy wrozki do pilnowania dzieci :tak:

cos źle zrozumiałam :D:D

królewna to ja jeszcze wydrukuj Przysięgę Hipokratesa:-D jak komplet to komplet

haha ;d wiesz co..
w szpitalu jak leżałam by ło wiele super położnych ale niektóre jednak mineły sie z powołanie i ja nie mam zamiru dać sie takim babsztylom ;]

a lekarze tez niektórzy mają nierówno pod sufitem, pediatra w szpitalu powiedziała ze mam pod zadnym pozorem nie smarować córki sudocremem bo jej skleją sie wargi sromowe :szok::-D:-Di to powiedizała pediatra z 30 letnim doświadczeniem po prostu boki zrywac hahahaha :D

haha ;d wiesz co..
w szpitalu jak leżałam by ło wiele super położnych ale niektóre jednak mineły sie z powołanie i ja nie mam zamiru dać sie takim babsztylom ;]

a lekarze tez niektórzy mają nierówno pod sufitem, pediatra w szpitalu powiedziała ze mam pod zadnym pozorem nie smarować córki sudocremem bo jej skleją sie wargi sromowe :szok::-D:-Di to powiedizała pediatra z 30 letnim doświadczeniem po prostu boki zrywac hahahaha :D

dokladnie..... a mi jedna powiedziala ze maluchy nie czuja bolu... :angry:
nieraz mozna trafic na taka sztuke, ze strach sie bac!
trzeba znac swoje prawa, masz racje!

reklama
Notka - moja Majka też uwielbia się bawić w lekarza najbardziej rozbrajają mnie teksty w stylu " no kochanie szeroko buźka" albo " pokażesz mi jak ładnie kaszlesz" z ust 3 letniej dziewczynki podchodzącej do tego z taką powagą po prostu powala!

Co do witamin ja teraz jak i w poprzedniej ciąży łykałam kwas foliowy do końca 3 m-ca a później zestawi witamin prenatal... a hemoglobinę miałam zawsze poniżej normy

Do góry