reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

reklama
my wczoraj zdecydowaliśmy, że kupujemy tako jumper x, więc przynajmniej decyzja jest. jak nie uda się nam upolować używanego, to wstrzymamy się do początku listopada z kupnem nowego, żeby gwarancja nie leciała.

Nie pomyślałam, że mi już gwarancja leci hmmm.... :rofl2: No trudno.:-)

Jeśli chodzi o składanie x-landera to szybciutko i sprawnie to idzie, zajmuje naprawdę mało miejsca, tak jak ABC. Jak mi babka w sklepie pokazywała to byłam w szoku, że ciach bach i stelaż złożony, i można jeszcze wymontować koła.
Już pierwsze pakowanie do auta mam za sobą i poszło bardzo sprawnie, wiem że później dam sobie radę. Tylko, że śmigam fordem kombi i mi się zmieścił stelaż, gondola i spacerówka w bagażniku.:-) A 2 lata temu byłam wściekła, że muszę nim jeździć...

Właśnie czy któraś z mam słyszała jak się sprawuje to poruszanie się gondoli w XQ, bo nie wiem który model wybrać czy XA czy XQ ? XQ wydaje mi się zgrabniejszy i solidniejszy,ale to poruszanie się gondoli coś mi nie pasuje, bo wydaje mi się że dziecko może się zsuwać w gondolce, a z drugiej strony opinie o tym wózku w necie są ok.

Też miałam wątpliwości do tych wszystkich gondoli, ale przecież zimą będziemy wkładać dziecko w śpiworku i pewnie przykryjemy jakimś kocykiem, albo kołderką, bo do takiej pustej gondoli to tak jakoś dziwnie. Pewnie włoży się jakiś wkład: podusia i kołderka czy kocyk i dziecko się nie zsunie, nie ma gdzie, bo te godole wcale nie są takie duże. :-)

Długo szukaliśmy wózka z mężem żeby był ładny i funkcjonalny i zdecydowaliśmy się na Espiro vector pro. jeszcze nie widzieliśmy go na żywo bo nie mamy kiedy wybrac się do jakiś sklepów ale raczej nie rozczarujemy się nim więc zostajemy przy nim. A nad x landerem też się zastanawialiśmy ale nie ma obracanej spacerówki a to dla mnie jest bardzo ważne.

inka rzeczywiście fajny ten filmik, który załączyłaś..wyczerpująco i dokładnie wszystko pokazane :)
Ja kupuje drugi wózek podwójny, bo bede przez pierwszy rok wozić moich chłopców razem, ale mojego x landera xa zdecydowanie zoastawiam, bo jest niezastąpiony i przyda sie dla młodszego dziecia w póżniejszym czasie, albo jak bede musiała tylko z jednym dzieckiem gdzies jechać..to wtedy x lander! Urzywamy juz ponad rok i naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia :)

złotko, tak jak dziewczyny wyżej pisały, jest X-lander z obracaną spacerówką - X-lander XQ. Sama o nim myślę, tylko mocowanie jednopunktowe gondoli sprawia, że jest ona lekko chybotliwa (polecam filmik, który wyżej zamieściła Mamcia). Chyba trzeba to zobaczyć samemu w sklepie. DLa mnie również obracana spacerówka jest jednym z warunków, które musi spełniać "wymarzony" wózek ;)

Mój M wszystko kupuje przez interenet, więc na pewno zrobimy zakup tą drogą, natomiast wczesniej pewnie wybierzemy się do sklepu, żeby "przymierzyć" się do naszego wózka :)

BTW podoba mi sie ten Twój MIkado! Trochę duże koła jak na to, co ja sobie ubzdurałam, ale w ogóle - super! Spacerówka jest przekładana przód - tył?

reklama
Który wzór "tapicerki" wybrałaś? Jest tego tyle, że trudno byłoby się zdecydować ;)
Ja chyba wybrałabym Picasso, ale ja zawsze pod prąd ;)

Do góry