reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

Zainteresowałam się ostatnio wózkiem Espiro GTX. Z tego, co czytałam na forach, nie ma zbyt wielu wad (jedynie brak stopniowego opuszczania "budy", stosunkowo płytkie burty spacerówki i mały koszyk (choć jest dodatkowo torba)). Jednak po kilku godzinach drążenia tematu (z przerwą na obejrzenie wózka w sklepie) odkryłam nagle ile waży - 17 kg!!! To raczej przegięcie, nie wydaje Wam się? Wkurza mnie to, że jak już jakiś wózek okazuje się funkcjonalny i ładny stylistycznie, to albo jest bardzo drogi i kupowanie go wydaje się nieracjonalne, albo wychodzi właśnie jakiś inny defekt. Dla mnie waga nie stanowiłaby może aż takiego problemu, ale będzie się z nią mierzyć również moja teściowa i nie chcę sprawiać jej dodatkowego kłopotu :/
Mamcia, ile waży X-lander XQ z gondolą? Gdzieś doczytałam, że ze spacerówką 13,5 kg ale nie mogę namierzyć tej drugiej wagi.

reklama
Mła szczerze mówiąc zastrzeliłaś mnie tym pytaniem, bo jakoś cały czas byłam przekonana że waga to 13,5kg ale rzeczywiście jest to waga spacerówki, a ciężko znaleźć wagę z gondolą. Aczkolwiek myślę, że waga z gondolą będzie zbliżona albo taka sama co spacerówki, bo sama gondola jak się ją podnosi nie jest ciężka. Sama ją niosłam do samochodu i to w wielkim i nieporęcznym kartonie i ciężka nie była. Najcięższy z tego wszystkiego jest sam stelaż pomimo, że jest aluminiowy. Napewno koła więcej ważą niż gondola, bo waga spacerówki bez kół to 8,5 kg a z 13,5kg. Jeśli szukasz solidnego i lekkiego wózka to musisz szukać aluminiowego stelaża. A jeśli zależy Ci tylko na tym żeby był lekki to im więcej plastiku tym lżejszy wózek ale też po paru wyjściach rozklekotany.

inka rzeczywiście fajny ten filmik, który załączyłaś..wyczerpująco i dokładnie wszystko pokazane :)
Ja kupuje drugi wózek podwójny, bo bede przez pierwszy rok wozić moich chłopców razem, ale mojego x landera xa zdecydowanie zoastawiam, bo jest niezastąpiony i przyda sie dla młodszego dziecia w póżniejszym czasie, albo jak bede musiała tylko z jednym dzieckiem gdzies jechać..to wtedy x lander! Urzywamy juz ponad rok i naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia :)

klariss1 Super wózek naprawdę ja też będę miała dwójkę moja córka ma 2,5 ale jest bardzo wózkowa i boimy się że płaczu będzie co nie miara więc dokupię siedlisko duo seat do mutsy bo na taki się zdecydowałam tym razem Mutsy 4 rider i fajne jest w nim to że można dokupić siedzisko dla dwójki
Ale ty masz mniejszą różnicę wieku wiec wózek jest rewelacyjny chodzi mi o ten który wkleiłaś a jaki jest jego koszt

Gosia, mnie sie udało odkupic kilka dni temu za 750zł, a nowy kosztuje około 1800zl, takze dobrze trafilam ;) Wózek obaby xi tandem, jest zbudowany tak jak jeden z modeli Phill & Teds, z tą różnicą, że P&T jest za około 2500zł za nowy,.
Mam juz go w domu i wygląda świetne! Zobaczymy jak z uzytkowaniem, ale po próbach z Błażejem w środku wydaje mi się, że dwójke również bedzie się wozic wygodnie. Mój syn też jest bardzo wózkowy, więc zdecydowałam sie na zakup juz teraz, no i okazja cenowa mnie pchnęła do zakupu juz teraz, chociaz obecałam sobie, że poczekam do grudnia, czy synkowi sie nie odechce jeździć w wózku, ale nie sądzę.
Czytałam na wątku mam z dziećmi z małą różnica wieku, że podstawą w organizacji spacerów itp. z takimi dwoma dzieciaczkami jest posiadanie wózka podwójnego i ewentualnie chusty do noszenia niemowlaczka i juz sie w te rzeczy zaopatrzyłam, wole być zabezpieczona na wszelkie ewentualności, no ale wiadomo, wszystko wyjdzie "w praniu" ;)

My w zeszłym tygodniu odkupiliśmy od znajomych parę rzeczy dla dziecka, między innymi wózek :tak: Jestem bardzo zadowolona, bo trafiliśmy na jeden z modeli który brałam pod uwagę przeglądając te środki lokomocji ;-) Padło na QUINNY BUZZ :laugh2:
[video=youtube;-3niAfNKed8]http://www.youtube.com/watch?v=-3niAfNKed8[/video]

Nasz dodatkowo ma jeszcze kosz na zakupy montowany na stelażu. Odkupiliśmy go tylko z opcją spacerówki (tak jak na filmiku), ale udało nam się wczoraj wygrać na aukcji za równowartość niecałych 50zł również używaną gondolę do tego modelu :tak:
gondolka.png
w czwartek jedziemy odebrać :-)

Teraz polujemy na niedrogi, pasujący do tego wózka fotelik samochodowy Maxi Cosi :tak:

Gosia, mnie sie udało odkupic kilka dni temu za 750zł, a nowy kosztuje około 1800zl, takze dobrze trafilam ;) Wózek obaby xi tandem, jest zbudowany tak jak jeden z modeli Phill & Teds, z tą różnicą, że P&T jest za około 2500zł za nowy,.
Mam juz go w domu i wygląda świetne! Zobaczymy jak z uzytkowaniem, ale po próbach z Błażejem w środku wydaje mi się, że dwójke również bedzie się wozic wygodnie. Mój syn też jest bardzo wózkowy, więc zdecydowałam sie na zakup juz teraz, no i okazja cenowa mnie pchnęła do zakupu juz teraz, chociaz obecałam sobie, że poczekam do grudnia, czy synkowi sie nie odechce jeździć w wózku, ale nie sądzę.
Czytałam na wątku mam z dziećmi z małą różnica wieku, że podstawą w organizacji spacerów itp. z takimi dwoma dzieciaczkami jest posiadanie wózka podwójnego i ewentualnie chusty do noszenia niemowlaczka i juz sie w te rzeczy zaopatrzyłam, wole być zabezpieczona na wszelkie ewentualności, no ale wiadomo, wszystko wyjdzie "w praniu" ;)

naprawdę za taką cene suuuper aby się dobrze sprawował

My w zeszłym tygodniu odkupiliśmy od znajomych parę rzeczy dla dziecka, między innymi wózek :tak: Jestem bardzo zadowolona, bo trafiliśmy na jeden z modeli który brałam pod uwagę przeglądając te środki lokomocji ;-) Padło na QUINNY BUZZ :laugh2:
[video=youtube;-3niAfNKed8]http://www.youtube.com/watch?v=-3niAfNKed8[/video]

Nasz dodatkowo ma jeszcze kosz na zakupy montowany na stelażu. Odkupiliśmy go tylko z opcją spacerówki (tak jak na filmiku), ale udało nam się wczoraj wygrać na aukcji za równowartość niecałych 50zł również używaną gondolę do tego modelu :tak:
Zobacz załącznik 387996
w czwartek jedziemy odebrać :-)

Teraz polujemy na niedrogi, pasujący do tego wózka fotelik samochodowy Maxi Cosi :tak:
ooo a to wózek który używałam poprzednio woziłam w nim moją Zulę rewelacja dokupiłam do niego koło terenowe mój ulubiony a miałam ich kilka jeden minus to właśnie gondola malutka i płytka jak na zimę ale oczywiście to kwestia uznania ale wózek naprawde był super mąż tez tak stwierdził
Teraz polujemy na niedrogi, pasujący do tego wózka fotelik samochodowy Maxi Cosi :tak:[/QUOTE]

ooo a to wózek który używałam poprzednio woziłam w nim moją Zulę rewelacja dokupiłam do niego koło terenowe mój ulubiony a miałam ich kilka jeden minus to właśnie gondola malutka i płytka jak na zimę ale oczywiście to kwestia uznania ale wózek naprawde był super mąż tez tak stwierdził
Teraz polujemy na niedrogi, pasujący do tego wózka fotelik samochodowy Maxi Cosi :tak:[/QUOTE]

Mój K. w końcu odważył się coś ze mną pooglądać dla małego i zdecydowaliśmy, co do wyboru wózka ;D będzie to Navington Corvet Genua. wygląda ładnie i stabilnie oraz fajnie mi się prowadziło, a fotelik do samochodu Recaro.

Małamrówka, nie słyszałam wcześniej o tych wózkach, ale poczytałam po Twoim poście i naprawdę całkiem nieźle to wygląda. Mnie zachwycił model cadet, między innymi ze względu na niską wagę. Wadą jest stosunkowo ubogie wyposażenie dodatkowe (brak w cenie śpiworka, przejściówki do fotelika itd.). Twój wyposażony jest lepiej, ale przednie koła tego wózka nie są skrętne, co jednak dla mnie jest minusem. No i przez te koła waży też więcej.

reklama
Do góry