reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

reklama
my raczej weźmiemy jakiś neutralny kolor. albo coś w czerni z kolorowymi wstawkami, albo jakieś beże. wózek pewnie posłuży nam jeszcze dla drugiego szkraba, bo jest w planach :-) a kto wie, czy i nie trzeciego hehe.

wrzucam filmik z Tako Jumper'em X, którego będziemy kupować:

[video=youtube;cgSlOBFV8Dk]http://www.youtube.com/watch?v=cgSlOBFV8Dk[/video]

U mnie dziś klamka zapadła zamówiliśmy wózek!! Zaliczka zapłacona, a wózek będzie w przyszłym tygodniu :) X lander XQ kolor Forest, chciałam fioletowy kolor Amethyst, ale tego koloru producent nie miał na magazynie i nie wiadomo kiedy by był i w jakiej cenie, a że cena tego wózka się non stop strasznie zmienia w necie - ciągle drożeje, że juz mi było wszystko jedno jaki kolor. Od razu też wzięliśmy fotelik Maxi Cosi Citi, bo była mega promocja za 299 zł, więc się wogle nie zastanawiałam tylko brałam i uciekałam z tego sklepu, żeby się nikt nie rozmyślił co do ceny :p

Mamcia, rozumiem że przekonałaś się do XQ mimo tej ruszającej się gondoli? Opowiedz, jak to się sprawuje na żywo, bo ja cały czas myślę o tym wózku. Spełnia najwięcej z moich kryteriów (poza kółkami ;)).
Można wiedzieć, ile zapłaciłaś za gondolę i spacerówkę?

No ale przede wszystkim gratuluję zakupu! XD

Mamcia, rozumiem że przekonałaś się do XQ mimo tej ruszającej się gondoli? Opowiedz, jak to się sprawuje na żywo, bo ja cały czas myślę o tym wózku. Spełnia najwięcej z moich kryteriów (poza kółkami ;)).
Można wiedzieć, ile zapłaciłaś za gondolę i spacerówkę?

No ale przede wszystkim gratuluję zakupu! XD

Powiem Ci, że ta gondola, aż tak mocno się nie rusza jak na tym filmiku, który oglądałaś na youtube. Trzeba użyć siły żeby ją tak bujać, a jak się włoży do środka dziecko to środek ciężkości jest na środku i też się tak nie powinno bujać. Po za tym w gondoli dziecko będzie w kombinezonie opatulone kocykiem to nie będzie miało jak sie tam przesuwać, gorzej by było gdyby było lato i leżało by samo dziecko na środku gondoli bez kocyka i czegokolwiek, ale nas to nie dotyczy bo w lato już będziemy śmigać w spacerówce, bo dzidzia będzie ciekawa tego co dookoła.
Ciężko mi powiedzieć, jak się ona sprawdzi w użytkowaniu, ale według mnie gondola, aż tak się nie buja na żywo jak w internecie chyba, że siłą ją weźmiesz :) Musisz się udać do sklepu i zbadać sama.

Za ten zestaw zapłaciłam 1750zł. Jeśli zdecydujesz się oglądać ten model to dopilnuj czy jest to model 2011, bo poprzednie mają spacerówki kubełkowe, które się nie rozkładają do pozycji leżącej tylko się je obraca jak krzesło - dziecko śpi na pochylonym krześle - model 2011 ma rozkładaną spacerówkę i regulowany podnóżek i co najważniejsze oparcie tego modelu XQ jest regulowane płynnie na stelażu, a nie jak w XA na paski ( oparcie to dykta i dwa paski po bokach które się ściąga lub poluzowuje) XQ ma też lepsze zawieszenie lepszą amortyzacje od XA. Ja się zakochałam w tym modelu :)

Przeklejam z wątku zakupowego, żeby nie robić bałaganu ;)

Ja wczoraj kupiłam wózek dla moich dzieci, ponieważ mam x landera xa, ale potrzebuje drugi wózek żeby móc dwójke do niego załadować...no i ostatecznie nie zdecydowałam sie na tego Britaxa b-dual, który wkleiłam z 2 strony wcześniej, tylko na wózek OBABY XI TANDEM, to cos takiego jak Phil&Teds, ale o 1000zł tańsze, więc wiadomo, dlaczego taka decyzja :)
Wózeczek wygląda tak:
Xi Tandem Sport - limonkowy
Myślę, że sie u nas sprawdzi :tak: Najważniejsze ze ma pompowane koła, które na pewno ułatwią pchanie dwójki dzieci, i nie jest takim typowym, podwójnym wózkiem bliźniaczym, tylko wózkiem kompaktowym z możliwością zdjęcia drugiego siedziska, no i najważniejsze, lekki o wymiarach pojedyńczego wózka.

Dziewczyny potrzebuję pomocy ...
Od początku byliśmy zdecydowani na wózek Skrzat Capri na kołach pompowanych, zaś dzisiaj koleżanka zaczęła nam strasznie odradzać koła pompowane bo się szybko przebijają, co Wy o tym sądzicie czy któraś z Was już mająca dzieci miała wózek na kołach pompowanych i czy zdarzyło się Wam przebić koło ??

reklama
żabcia...pierwsze słysze żeby koło sie przebiło, być moze sa takie przypadki, ale pewnie to pojedyncze zdarzenia! Ja nawet do tej pory nie dopompowywałam powietrza do kółek w naszym xlanderze, bo swietnie trzymaja powietrze, a jezdzimy nim juz 15 miesięcy ;)
Mogę jednak dodać, że słyszałam opinie, że koła piankowe sie ścierają, innymi słowy nie są tak trwałe i nie amortyzują tak jak pompowane.

Do góry