reklama
Przeczytałam cały wątek i zdałam sobie sprawę, jak trudny wybór mnie czeka. Z jednej strony chciałabym kupić dobry, praktyczny model, z drugiej zawsze pozostanie kwestia ceny. Niestety
Narobiłyście mi wielkiej ochoty na Xlandera. Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i zobaczyć go na żywca. Powiedzcie jednak, czy w tego typu wózkach spacerówka może być założona w obie strony? Wiecie, o co mi chodzi, przodem lub tyłem do kierunku jazdy. To dla mnie będzie istotna kwestia.
Moja przyjaciółka, matka 3 dzieci, bardzo zachwala wózek Peg perego (w UK pod nazwą Mamas&Papas) i koniecznie na małych kołach - podobno takie koła są bardziej zwrotne i wygodniejsze nawet na krawężnikach itd.
Co do koloru, to jeśli będę miała taką opcję wybiorę dla mojej Emilki jakieś grafity i szarości. Myślę, że będą praktyczne
A tak w ogóle, to Wasze opinie są bardzo cenne. Musiałam jednak zacząć pisać na kartce nazwy, które się wybijają, bo powoli traciłam rozeznanie
Narobiłyście mi wielkiej ochoty na Xlandera. Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i zobaczyć go na żywca. Powiedzcie jednak, czy w tego typu wózkach spacerówka może być założona w obie strony? Wiecie, o co mi chodzi, przodem lub tyłem do kierunku jazdy. To dla mnie będzie istotna kwestia.
Moja przyjaciółka, matka 3 dzieci, bardzo zachwala wózek Peg perego (w UK pod nazwą Mamas&Papas) i koniecznie na małych kołach - podobno takie koła są bardziej zwrotne i wygodniejsze nawet na krawężnikach itd.
Co do koloru, to jeśli będę miała taką opcję wybiorę dla mojej Emilki jakieś grafity i szarości. Myślę, że będą praktyczne
A tak w ogóle, to Wasze opinie są bardzo cenne. Musiałam jednak zacząć pisać na kartce nazwy, które się wybijają, bo powoli traciłam rozeznanie
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
Ztego co wiem , spacerówka wszystkich X landerów jest zwrócona tylko przodem do kierunku jazdy. Jest tylko jeden model który ma spacerówkę do zamontowania przodem i tyłem to X lander XQ. Jeśli chodzi o koła, to moim zdaniem one małe nie są, ale mnie własnie o to chodzi, bo jak juz pisałam mieszkam na przedmieściu i warunki szczególnie zimą są tragiczne, wiec muszę mieć solidne koła.
Dzięki za odpowiedź. Czyli Xlander XQ wchodzi dla mnie w grę jeśli zdecyduję się na tę markę.
Co do kółek, moja przyjaciółka twierdzi, że to mit. Podobno te małe, piankowe sprawdzają się najlepiej. Ona mieszka w małym mieście, gdzie nie brak "trudniejszych terenów", więc wierzę jej na słowo
A czy spacerówka w tym X-landerze jest kupełkowa czy umożliwiająca opuszczenie samego oparcia?
Co do kółek, moja przyjaciółka twierdzi, że to mit. Podobno te małe, piankowe sprawdzają się najlepiej. Ona mieszka w małym mieście, gdzie nie brak "trudniejszych terenów", więc wierzę jej na słowo
A czy spacerówka w tym X-landerze jest kupełkowa czy umożliwiająca opuszczenie samego oparcia?
Ostatnia edycja:
mamcia2
Fanka BB :)
Małymi kółkami w zimę po śniegu raczej nie da się jechać no i po wertepach też trudno. Na nasze polskie drogi i chodniki małe kółka to raczej męka. Tak jak pisze Nastazja z X-landerów jedynie model XQ ma spacerówkę przodem i tyłem i ma też mniejsze piankowe przednie kółka od modelu XA który ma oba pompowane , a poza X landerem to Jedo też mają takie spacerówki i Bebetto Solaris napewno.
katarinka09
Szczerze Wam powiem, że wózkki są mega drogie i nas nie byłoby stać w tej chwili na taki wydatek, więc bardzo się cieszę, ,że moja mama oszczędzała od początku mojej ciąży i jest prezencik dla Amelki że ho ho...
Dokładnie obejrzałam X-landera XA i on ma koła pompowane, co sprawia że jest tyci cięższy od tych które miają piankowe, ale różnica jest malutka. Spacerówka nie jest kubełkowa, można ją normalnie opuścić i zwrócona jest tylko w jednym kierunku jazdy. Poza tym szybko się składa i nie zajmuje dużo miejsca. Jak dla mnie niestety jest zbyt duży, na zdjęciach wygląda fajnie, ale kiedy się do niego przymierzyłam jakoś wydawał się kolosem przy mnie, mam zaledwie 160cm i raczej drobnej postury więc śmiesznie wyglądałam.:-) No i te pompowane koła, według mnie za duże, ale fakt lepiej się nimi będzie jeździć po wybojach.
Powiem Wam, że mi 3kołowce też się nie podobały, ale ABC 3Tec jest wyjątkowo zgrabny. A jeździ się nim naprawdę bardzo dobrze, jest zwrotny, ale wszystko wyjdzie się w "praniu". Moja koleżanka ma taki i jest bardzo zadowolona, to też mnie przekonało.
Dokładnie obejrzałam X-landera XA i on ma koła pompowane, co sprawia że jest tyci cięższy od tych które miają piankowe, ale różnica jest malutka. Spacerówka nie jest kubełkowa, można ją normalnie opuścić i zwrócona jest tylko w jednym kierunku jazdy. Poza tym szybko się składa i nie zajmuje dużo miejsca. Jak dla mnie niestety jest zbyt duży, na zdjęciach wygląda fajnie, ale kiedy się do niego przymierzyłam jakoś wydawał się kolosem przy mnie, mam zaledwie 160cm i raczej drobnej postury więc śmiesznie wyglądałam.:-) No i te pompowane koła, według mnie za duże, ale fakt lepiej się nimi będzie jeździć po wybojach.
Powiem Wam, że mi 3kołowce też się nie podobały, ale ABC 3Tec jest wyjątkowo zgrabny. A jeździ się nim naprawdę bardzo dobrze, jest zwrotny, ale wszystko wyjdzie się w "praniu". Moja koleżanka ma taki i jest bardzo zadowolona, to też mnie przekonało.
Mój M wynalazł mi w sieci fajne promocje na X-landera XQ. Zaczynam o nim myśleć poważnie pomimo ceny. Mam jednak jeszcze pytanie do mam, które miały lub przyglądały się temu wózkowi na żywo. Czy ja dobrze widzę na zdjęciach, że gondola nie ma pałąka do podnoszenia, ani wysuwanych uchwytów, tylko dwa zagłębienia w plastikach po bokach gondoli? Nie jest to zbyt praktyczne....
mamcia2
Ta gondola rzeczywiście ma inną budkę od XA nie ma tej rączki ale można za tą budkę też złapać bo ten pałąk w budce jest aluminiowy chyba jeśli dobrze wypatrzyłam w sklepie. Natomiast sama gondola ma o wiele łatwiejszy sposób montowania na stelażu niż model XA łapie się właśnie za te dwa wgłebienia i się tylko wsadza na stelarz. tutaj można zobaczyć X-lander XQ - poruszanie sie gondoli w sprawnym wózku. MAXI-BABY.pl - YouTube
Właśnie czy któraś z mam słyszała jak się sprawuje to poruszanie się gondoli w XQ, bo nie wiem który model wybrać czy XA czy XQ ? XQ wydaje mi się zgrabniejszy i solidniejszy,ale to poruszanie się gondoli coś mi nie pasuje, bo wydaje mi się że dziecko może się zsuwać w gondolce, a z drugiej strony opinie o tym wózku w necie są ok.
Właśnie czy któraś z mam słyszała jak się sprawuje to poruszanie się gondoli w XQ, bo nie wiem który model wybrać czy XA czy XQ ? XQ wydaje mi się zgrabniejszy i solidniejszy,ale to poruszanie się gondoli coś mi nie pasuje, bo wydaje mi się że dziecko może się zsuwać w gondolce, a z drugiej strony opinie o tym wózku w necie są ok.
Ostatnia edycja:
reklama
kota-behemota
Q & H team
mnie też urzekł X lander, ale chyba ze względu na jego dość spore wymiary będe musiała sobie odpuścić :-(
ciężka sprawa z tym wózkiem, jak się ma ograniczoną przestrzeń w samochodzie...
ciężka sprawa z tym wózkiem, jak się ma ograniczoną przestrzeń w samochodzie...
Podziel się: