reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

dzięki! Muszę dopytać mojego lekarza jaki ja mam teraz w ogóle protokół, bo na początku coś wspominał o długim, ale nie dostałam żadnej antykoncepcji póki co. Już sama się zakręciłam 😃
Jak masz gonapeptyl to nasz długi protokół :) też miałam mętlik w głowie z tym, że większość dziewczyn ma przy długim jeszcze tabletki anty ale mój gin mówił, że nie stosuje anty w długim protokole, bo jest lepsza odpowiedź jajnikow na stymulację i komórki spokojniej rosną. Nie są wg. niego tak uspione jak po anty.

reklama
Dziewczyny to jest prawda, że zarodki z 6 doby i tak podaje się w 5 dobie po owulacji, normalnie tak jak zarodki zamrozone w 5 dobie wlasnie? 🤔

Jak masz gonapeptyl to nasz długi protokół :) też miałam mętlik w głowie z tym, że większość dziewczyn ma przy długim jeszcze tabletki anty ale mój gin mówił, że nie stosuje anty w długim protokole, bo jest lepsza odpowiedź jajnikow na stymulację i komórki spokojniej rosną. Nie są wg. niego tak uspione jak po anty.
Wydaje mi się że macie tego samego lekarza :D może ten sam protokół też zastosował :)

Dziewczyny, a myślicie, że jak mi zmienią protokół teraz na kolejną stymulację na krótki, to lepiej zareaguje i jest szansa że nie będzie aż tylu pustych pęcherzy? Lekarz właśnie planuje tak zrobić, a ja nie wiem czemu mam w głowie, że długi daje lepsze rezultaty, więc od razu spisuje go na straty… może macie doświadczenia z obydwoma protokołami

Dziewczyny, a myślicie, że jak mi zmienią protokół teraz na kolejną stymulację na krótki, to lepiej zareaguje i jest szansa że nie będzie aż tylu pustych pęcherzy? Lekarz właśnie planuje tak zrobić, a ja nie wiem czemu mam w głowie, że długi daje lepsze rezultaty, więc od razu spisuje go na straty… może macie doświadczenia z obydwoma protokołami
U mnie przy podobnym problemie (kiepska jakość komórek) protokół krótki w ogóle się nie sprawdził. Nie jest powiedziane, że długi się sprawdzi, okaże się po. Ale każdy organizm jest inny, więc trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi 🙂

Tak jest 😁 może się spotkamy kiedyś w poczekalni, nie wiedząc o tym😅 a jakie miałaś wskazania do takiej stymulacji?
W pierwszym podejściu miałam zły wynik stymulacji na krótkim protokole, bardzo mało komórek w pecherzykach plus zero zarodkow, do tego u mnie jest słaba jakość komórek, endometrioza i AMH może nie jest juz teraz tragiczne ale też bez szału w porównaniu z wynikiem przed laparo.
W sumie w tej stymulacji wynik też jest marny, bo ponad 80% pęcherzyków było pusych ale wyszedł chociaż 1 zdrowy zarodek.

reklama
W pierwszym podejściu miałam zły wynik stymulacji na krótkim protokole, bardzo mało komórek w pecherzykach plus zero zarodkow, do tego u mnie jest słaba jakość komórek, endometrioza i AMH może nie jest juz teraz tragiczne ale też bez szału w porównaniu z wynikiem przed laparo.
W sumie w tej stymulacji wynik też jest marny, bo ponad 80% pęcherzyków było pusych ale wyszedł chociaż 1 zdrowy zarodek.
dajesz mi nadzieję!

Do góry