reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, czy któraś z Was brała gonapeptyl od 21 dc? Czy miesiączka wtedy przychodzi w miarę normalnie? Mam mieć wizytę kontrolna 1-3 dc, wg moich wyliczeń miesiączka będzie czwartek lub piątek, więc ok, ale boję się że mi się coś przeciągnie i wejdę w święta 😢
Zależy, jak Ci lekarz rozpisał protokół, ale zazwyczaj z tego co widziałam dziewczyny dostawały okres w miarę regularnie. Ja np nie dostałam miesiączki w ogóle, bo przed tym wprowadził mnie w stan menopauzy i wyciszył endo tabletkami anty. Jechałam tylko na podgląd, zrobiłam estradiol i na tej podstawie, ale nie do końca wiem na jakiej stwierdził, kiedy zaczynamy 1 ds 🤷🏻‍♀️

reklama
U nas tak naprawdę tylko nasienie u mnie jak narazie z wszystkich badań wszystko ok.
Sama myślę co poszło nie tak czy to nasienie było aż tak słabe ? Masakra tyle pytań mam teraz …
Też myślę że trzeba jednak przejść na dietę i już mentalnie przygotowywać się do drugiej procedury . Jak transfer nie wyjdzie to będzie cios
Ja tak miałam, mieliśmy z pierwszej procedury 1 zarodek, transfer, ogromne nadzieje, przecież ludziom udają się piierwsze transfery... i nic. Boże jak ja się wtedy załamałam. 2 miesiące dochodziłam do siebie.
Kolejny transfer nieudany przeszłam już dużo lepiej.
Mamy jeszcze 2 zarodki a ja już czuję na karku oddech kolejnej stymulacji.

U nas tak naprawdę tylko nasienie u mnie jak narazie z wszystkich badań wszystko ok.
Sama myślę co poszło nie tak czy to nasienie było aż tak słabe ? Masakra tyle pytań mam teraz …
Też myślę że trzeba jednak przejść na dietę i już mentalnie przygotowywać się do drugiej procedury . Jak transfer nie wyjdzie to będzie cios
Nasza pierwsza procedura zakończyła się łyżeczkowaniem. Czy bolało? Cholernie... Ale znowu poprawiam tą swoją koronę i próbuję dalej. Jak my wszystkie tutaj. Jak mi ktoś powie, że kobiety to słaba płeć to zacznę gryźć.
Próbujmy póki mamy siłę, a jak nam jej braknie? To też okej, nie jesteśmy robotami.

Miłego dnia Kochane 🍀

Dziewczyny, czy któraś z Was brała gonapeptyl od 21 dc? Czy miesiączka wtedy przychodzi w miarę normalnie? Mam mieć wizytę kontrolna 1-3 dc, wg moich wyliczeń miesiączka będzie czwartek lub piątek, więc ok, ale boję się że mi się coś przeciągnie i wejdę w święta 😢
A miałaś antykoncepcje? Jak szłam długim to miałam antykoncepcje + gonapeptyl i okres przyszedł po odstawieniu anty

Kurde no ja właśnie dostałam okres i jak liczę, to transfer byłby gdzieś w majówke, na którą wyjeżdżamy i nie wiem czy brać estrofem i ryzykować, czy jednak się wstrzymać… a czy właśnie jakby się okazało w trakcie, że nie dam rady zrobić tego transferu, to można jakby te przygotowania przerwać? 🙈
Jakieś mam takie poczucie, że chce już mieć te transfery jak najszybciej za sobą.. teraz też właśnie mam wyjazdy, dużo się dzieje, więc zawsze to myślę że lepiej będzie mi znieść porażkę..

Kurde no ja właśnie dostałam okres i jak liczę, to transfer byłby gdzieś w majówke, na którą wyjeżdżamy i nie wiem czy brać estrofem i ryzykować, czy jednak się wstrzymać… a czy właśnie jakby się okazało w trakcie, że nie dam rady zrobić tego transferu, to można jakby te przygotowania przerwać? 🙈
Jakieś mam takie poczucie, że chce już mieć te transfery jak najszybciej za sobą.. teraz też właśnie mam wyjazdy, dużo się dzieje, więc zawsze to myślę że lepiej będzie mi znieść porażkę..
Na cyklu sztucznym z estrofem możesz sobie przeciągać podanie progesteronu i przesunąć sam transfer. Ja np miałam problem z pierwszym cyklem bo endo rosło słabo i w konsekwencji transfer dopiero w 27dc. Był Biochem. Cykl sztuczny jest o tyle fajny że można nim „sterować”

Dziś 15.04 Jak estrofem to myślę że wypadnie po majówce. Tu dzień czy dwa nie robi różnicy. Mi na estrofemie kazali przychodzić w 12-16 dc i ustalali transfer więc jak pójdziesz na wizytę przez majówka to pewnie po majówce byś odebrała bąbelka ☺️

Ja miałam gonapeptyl bez antykoncepcji od 21 DC. Miesiączka przyszła z tego co pamietam standardowo. Gdybym jej nie dostała to miałam się i tak zgłosić, bo gonapeptyl trzeba brać ciągniem do końca stymulacji. Wtedy lekarz już sam decyduje czy podpina kolejne leki do stymulacji. Podobno czasami tak może się zdarzyć, że miesiączka nie przyjdzie i jest to też normalne :)

reklama
Ja miałam gonapeptyl bez antykoncepcji od 21 DC. Miesiączka przyszła z tego co pamietam standardowo. Gdybym jej nie dostała to miałam się i tak zgłosić, bo gonapeptyl trzeba brać ciągniem do końca stymulacji. Wtedy lekarz już sam decyduje czy podpina kolejne leki do stymulacji. Podobno czasami tak może się zdarzyć, że miesiączka nie przyjdzie i jest to też normalne :)
dzięki! Muszę dopytać mojego lekarza jaki ja mam teraz w ogóle protokół, bo na początku coś wspominał o długim, ale nie dostałam żadnej antykoncepcji póki co. Już sama się zakręciłam 😃

Do góry