Ta kreska jest trochę dziwna, skłaniałabym się do powtórki wieczorem ale typowałabym, że chyba można uznać za pozytywny, kreski wyglądają podobnie.Test owulacyjny.. mogę uznać, że dzisiaj jest pozytywny?![]()
reklama
Dziękuję. Tak zrobię, powtórzę jeszcze wieczorem test, bo od tygodnia testuję dwa razy dziennie. Już myślałam że będzie cykl bezowulacyjny, a tu wygląda na to że owulacja płata figle i przesunęła się o 3 dni aż. A okres mam jak w zegarku, max 1 dniowe odchylenie..Ta kreska jest trochę dziwna, skłaniałabym się do powtórki wieczorem ale typowałabym, że chyba można uznać za pozytywny, kreski wyglądają podobnie.
olka11135
Fanka BB :)
Dziękuję. Tak zrobię, powtórzę jeszcze wieczorem test, bo od tygodnia testuję dwa razy dziennie. Już myślałam że będzie cykl bezowulacyjny, a tu wygląda na to że owulacja płata figle i przesunęła się o 3 dni aż. A okres mam jak w zegarku, max 1 dniowe odchylenie..
Ale to jakby trochę nie ma związku - prawidłowa faza lutealna (po owulacji) trwa od 10 do 16 dni.
Oznacza to, że mając cykl 28 dni, Pani X będzie miała owulację w 12 dniu cyklu, a Pani Y w 18 dniu cyklu i u jednej i u drugiej będzie to prawidłowe i okej. Dlatego, tak ważny jest regularny seks co 2-3 dni przy staraniach o dziecko
Ale generalnie ważne jest robienie testu owulacyjnego?Ale to jakby trochę nie ma związku - prawidłowa faza lutealna (po owulacji) trwa od 10 do 16 dni.
Oznacza to, że mając cykl 28 dni, Pani X będzie miała owulację w 12 dniu cyklu, a Pani Y w 18 dniu cyklu i u jednej i u drugiej będzie to prawidłowe i okej. Dlatego, tak ważny jest regularny seks co 2-3 dni przy staraniach o dziecko![]()
czy jest możliwe że owulacja wystąpiła wcześniej, a test jest teraz pozytywny?Ale generalnie ważne jest robienie testu owulacyjnego?
Nie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?Hej dziewczyny ,niestety wzrost mały bo było 27 a po 48h jest 36.5 także trochę się zmartwiłam![]()
bleucoco
Przyrost powinien wynosić min. 66%. Tutaj jest ponad 30, tak więc różnica spora.Nie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?
klaudia16
Powinien być niby min 66% , ja ma około 35% , pójdę jutro jeszcze raz i porównam z 1 wynikiem po 72h przyrost powinien być ok 110% nie liczę na cud ale zobaczymyNie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?

reklama
Trzymam kciuki żeby było w porządku. Daj znać jutro co i jakPowinien być niby min 66% , ja ma około 35% , pójdę jutro jeszcze raz i porównam z 1 wynikiem po 72h przyrost powinien być ok 110% nie liczę na cud ale zobaczymy![]()