Ta kreska jest trochę dziwna, skłaniałabym się do powtórki wieczorem ale typowałabym, że chyba można uznać za pozytywny, kreski wyglądają podobnie.Test owulacyjny.. mogę uznać, że dzisiaj jest pozytywny?
reklama
Dziękuję. Tak zrobię, powtórzę jeszcze wieczorem test, bo od tygodnia testuję dwa razy dziennie. Już myślałam że będzie cykl bezowulacyjny, a tu wygląda na to że owulacja płata figle i przesunęła się o 3 dni aż. A okres mam jak w zegarku, max 1 dniowe odchylenie..Ta kreska jest trochę dziwna, skłaniałabym się do powtórki wieczorem ale typowałabym, że chyba można uznać za pozytywny, kreski wyglądają podobnie.
olka11135
Fanka BB :)
Dziękuję. Tak zrobię, powtórzę jeszcze wieczorem test, bo od tygodnia testuję dwa razy dziennie. Już myślałam że będzie cykl bezowulacyjny, a tu wygląda na to że owulacja płata figle i przesunęła się o 3 dni aż. A okres mam jak w zegarku, max 1 dniowe odchylenie..
Ale to jakby trochę nie ma związku - prawidłowa faza lutealna (po owulacji) trwa od 10 do 16 dni.
Oznacza to, że mając cykl 28 dni, Pani X będzie miała owulację w 12 dniu cyklu, a Pani Y w 18 dniu cyklu i u jednej i u drugiej będzie to prawidłowe i okej. Dlatego, tak ważny jest regularny seks co 2-3 dni przy staraniach o dziecko
Ale generalnie ważne jest robienie testu owulacyjnego?Ale to jakby trochę nie ma związku - prawidłowa faza lutealna (po owulacji) trwa od 10 do 16 dni.
Oznacza to, że mając cykl 28 dni, Pani X będzie miała owulację w 12 dniu cyklu, a Pani Y w 18 dniu cyklu i u jednej i u drugiej będzie to prawidłowe i okej. Dlatego, tak ważny jest regularny seks co 2-3 dni przy staraniach o dziecko
czy jest możliwe że owulacja wystąpiła wcześniej, a test jest teraz pozytywny?Ale generalnie ważne jest robienie testu owulacyjnego?
Nie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?Hej dziewczyny ,niestety wzrost mały bo było 27 a po 48h jest 36.5 także trochę się zmartwiłam
bleucoco
Przyrost powinien wynosić min. 66%. Tutaj jest ponad 30, tak więc różnica spora.Nie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?
klaudia16
Powinien być niby min 66% , ja ma około 35% , pójdę jutro jeszcze raz i porównam z 1 wynikiem po 72h przyrost powinien być ok 110% nie liczę na cud ale zobaczymyNie martw się. Moja koleżanka też tak miała i było w porządku. A zapytam ile powinien wynosić po 48 godzinach?
reklama
Trzymam kciuki żeby było w porządku. Daj znać jutro co i jakPowinien być niby min 66% , ja ma około 35% , pójdę jutro jeszcze raz i porównam z 1 wynikiem po 72h przyrost powinien być ok 110% nie liczę na cud ale zobaczymy