reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy z naszymi dziećmi

model z Kuby :-)
Weronika też bardzo lubi kręcić się na krześle, a lustro też ma jakąś magiczną siłę, stoi, patrzy, uśmiecha się, nawet czasem daje sobie buziaka ;-)

reklama
Zakupiłam wlasnie dwie bardzo fajne ksiazki: 365 experymentow na kazdy dzien roku oraz 365 gier i zabaw na kazdy dzien roku, z tego co opisuja jest niby dla dzieci od 4 roku zycia, ale ja juz dawno na te oznaczenia nie patrze i wrazie W robie wersje uproszczona, dzis skorzystalam z pierwszego pomyslu i bardzo sie sprawdzil!! Nazywa sie "Trzesienie ziemi" tzn budowalysmy domki z klockow drewnianych na taboreciku po czym burzylysmy je trzesac taboretem, Krysie kusilo ciagle zeby urzyc reka, ale po kilku razach zaskoczyla i sie dziwila bardzo na to co sie dzieje :tak:

pozatym mam w koncu moj keyboard i dzis juz z godzine gralysmy na calego!! Ja gralam melodie a Krysia mi zmieniala instrumenty albo tanczyla albo "pomagala" akompaniowac, pomysl uznaje za dobry i bede kontynuowac.

Pozatym musze powiedziec ze pomysly z plastelina i wydzierankami tez sie sprawdzily, tzn jak konczym zabawe to jest krzyk ze chce jeszcze :tak: w weekend robimy laurki w ten sposob na dzien Babci i Dziadka

Teraz prosze mnie nie linczowac, kupilam corce gre komputerowa, nazywa sie Sokrates jest dla dzieci od 2 roku zycia i tak wyglada:
YouTube - Pierwsza gra
teraz pomalu ucze ja klikac myszka i obym nie przeklinala tego dnia bo osobiscie nie lubie grac i mimo ze mamy z mezem 3 kompy to zadnej gry na nich, ale co tam ryzyk-fizyk zawsze jakas nowosc bo juz kolorowanie mi bokiem wylazi z nudow.

Piszcie cos co nowego u was w domku, moze jakies nowe zabawki po swietach sie sprawdzily??

Co do gry to nie przejmuj się Toola. Mój Maciek od malutkiego miał styczność z komputerami, grami itp. Faktem jest że obecnie dużo przesiaduje przed kompem ale nie przed grami tylko robi różne ciekawe rzeczy (programuje, rysuje w 3D itp) a jak był nastolatkiem to przy pomocy komputera i kamery kręcili z bratem różne śmieszned filmy itp Ja aż taka kreatywna nie byłam :) A gdzie można kupić taką grę?

toola ja cie podziwiam,masz super pomysl i widze inspirujesz Krsyie nowosciamy,a z kompem bardzo dobrze zapoznac sie od malego,kolejna rzecz przyjdzie naturalnie i bedzie czas na nauke:-D:tak:;-)A takie gry sa rowniez pouczajacej,dwa w jednym;-)

modeline moja uwielbia moze siedziec godzinami i lepic:-)

Co do gier to ciężko się zastanawiałam nad tą, ale w końcu nie kupiłam. Też ją zobaczyłam po raz pierwszy w EMPIKU, ale jest na necie na wielu stronach i w różnych cenach.
Jest to taka specjalna klawiatura, którą się podłącza do kompa i jest tam pierwsza gra - dla dzieci już od 1 roku życia. Potem można dokupić kolejne programy. Są chyba 3 dla poziomu 1-3. Najtrudniejsze są chyba do 5 lat.
Na którejś stronie widziałam kiedyś demo, ale nie mogę teraz znaleźć.
LAPTOP Klawiatura comfy SUPER PROMOCJA (266051383) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Ostatnio Maciek zmienił telefon i ten stary służy nam jako zabawka. Wiktor wychodzi do przedpokoju a ja chowam gdzieś ten telefon. On wraca a ja ze swojego telefonu dzwonię na tamten i Wiktor po dzwonku musi odszukać go :) Fajną ma zabawę :)

świetny pomysł na zabawę, u nas próbuję wprowadzic grę "zimno-ciepło" na szukanie przedmiotów, ale jakoś jeszcze mała nie do końca chyba kuma o co chodzi, może z tym telefonem też poćwiczę:tak:

Kurczę Kropecka, jak napisałaś o Maćku to ja gorączkowo zaczęłam poszukiwać w Twoich suwaczkach ile lat ma ten Maciek co już rysuje w 3d i programuje, myślałam że może jakieś dziecko ominęłam Twoje no ale ulżyło mi jak zrozumiałam że chodzi o dorosłego....

Już się zaczęłam przejmować że Igiego w tajniki Photoshopa jeszcze nie wprowadzam :-)

Aga

reklama
Kurczę Kropecka, jak napisałaś o Maćku to ja gorączkowo zaczęłam poszukiwać w Twoich suwaczkach ile lat ma ten Maciek co już rysuje w 3d i programuje, myślałam że może jakieś dziecko ominęłam Twoje no ale ulżyło mi jak zrozumiałam że chodzi o dorosłego....

Już się zaczęłam przejmować że Igiego w tajniki Photoshopa jeszcze nie wprowadzam :-)

Aga

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry