reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

DESERY

Deser morelowo-jabłkowy (piersią od 7 m-ca, butelką od 7 m-ca)
...
Biszkopt bezglutenowy (piersią od 9 m-ca, butelką od 9 m-ca)
...
Budyń bez mleka (piersią od 9 m-ca, butelką od 9 m-ca)
...
Kisiel mleczny (butelką od 7m-ca)
...
to wszystko już Zuzia jadła jako dania dla dzieci po 4 msc - ja daję słoiczki więc nie wiem co one konkretnie zawierają, ale dlaczego np ten 1. deser można wprowadzać po 7 msc??

reklama
agi0506

Jezeli chcesz wkleic jakies przepisy ..to prosze umieszczaj 'odpowiednie linki' ...na watku LINKOWNIA!!! :tak:

dziś Jurandowi dałam owoce :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, miało być po 6 miesiącu, ale się dałam namówić. Chciałam po prostu spróbować czy będzie jadł, czy pójdzie mu to tak jak z marchewką. No i moje dziecko najchętniej zjadło by cały słoik, chyba ze słoikiem i nakrętką :-D:-D:-D. Dostał jabłko ze słoneczną brzoskwinią czy jakoś tam. Ale pojutrze dostanie zupkę :-):-):-) i jak będzie grymasił to zero owoców.

aga
hahahaha :-D:-D:-D:-D wiedziałam, że się ugniesz. Ale myślę, że będzie jadł zupkę, tylko będzie bardzo rozczarowany, że to nie słodziutki deserek. Zuzia ma tak, że zje warzywka, ale tak jakoś pomału i bez entuzjazmu, za to gdy podaję jej owoce, to nie zdąże nabrać kolejnej łyżki a ona juz ma dziobek otwarty :-D

dziś Jurandowi dałam owoce :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, miało być po 6 miesiącu, ale się dałam namówić. Chciałam po prostu spróbować czy będzie jadł, czy pójdzie mu to tak jak z marchewką. No i moje dziecko najchętniej zjadło by cały słoik, chyba ze słoikiem i nakrętką :-D:-D:-D. Dostał jabłko ze słoneczną brzoskwinią czy jakoś tam. Ale pojutrze dostanie zupkę :-):-):-) i jak będzie grymasił to zero owoców.

Maja tez woli owoce niz jakas tam marchewke z ziemniakiem :-p ale jutro znowu zaczynam podejscie z jakas inna zupka, a z deserkow to uwielbia jablko z jagodkami

zuzia moja mała też je uwielbia, a jogurt bananowy to tak wcina, że aż się uszka trzęsą :tak:

nimfi każde dziecko je tyle ile potrzebuje, jeśli chcesz słuchać wrzasków to możesz o połowę zmniejszyć dziecku jedzenie.
.

Nimfi ale masz głodomorka :shocked2: moja Julka je tylko 4 razy po 180 mleczka z kleikiem i pół słoiczka odiadku ale obiadek nie codziennie jeszcze :-)

No i je tyle ile ma ochote :-p tak czy inaczej kiedys bedzie musial przejsc na 5 posilkow dizennie bo tak zalecaja dietetycy, no a na razie to tylko wydluzam odstepy miedzy karmieniami o jakies 10-20 min zajmujac go zabawa :tak: no i mamy 5 posilkow dziennie mleczko po 200ml oraz szusty posilek niemleczny w postaci zupki zageszczonej kleikiem ryzowym :tak:

reklama
My od soboty podajemy jabłuszko. Dopiero dwa razy i jakoś idzie jedzenie łyżeczką:-)
Mati je co 2,5godziny, chyba że akurat prześpi;-)
jak zacznie ok. 6.30 to potem 9, 90ml soczku w międzyczasie, 11.30, 14, deserku trochę bo dopiero zaczęliśmy, 16.30, 90ml herbatki żeby wytrzymał do 20 i spanie, ok 3-4 cycuś:-) czyli wychodzi 6 posiłków w ciągu dnia + jeden w nocy.

Do góry