reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
Moj maly pije tylko z butli i to herbatke tylko w nocy przez sen bo w ciagu dnia nadal nie chce :blink:
Niebawem kupie niekapek, to zaczne nauke picia z tego ;-)

aga-rozgazowana coca-cola-działa odtruwająca nachory , bolący brzuch. Jak Ci śrubkazardzewieje i nie możesz jej odkręcić to coca-cola teżpomoze, tylko polej i zobaczysz co sie dzieje:tak::tak:;-):cool2::eek:takie to pyszności pijemy:confused::-):tak:

:tak:;-) cola jest dobra takze przy kacu, co za tym idzie na problemy z żołądkiem gdy sie dużo wypije alkoholu ;-) przynjamniej ja i mój mąż pijemy ją litrami gdy jestesmy po imprezie

Zupke zrobilam migiem bo odkrylam sposob na szybkie gotowanie : do wrzacej wody scieram na tarce z grubymi okami warzywa i za 10 min ugotowane a wczesniej to wrzucalam w kawalkach i czekalam 40 min az mi sie burak ugotuje :sorry2:

ja tak robilam wczesniej ze scieralam na tarce, ale jadnak dla mnie szybszy jest ten sposob aby wrzucac warzywa w kawalkach. Co prawda gotuje sie prawie godzine ale ja w tym czasie bawie sie z malym, albo robie obiad, wiec wszystko gra:tak:

Ana dobry pomysł z tym gotowaniem. Ja powoli wprowadzam obiady dwudaniowe i taki szybki sposób mi się przyda. W sumie w parowarze tez jest ok bo wstawiam wszytsko naraz a do zupki gotuje wodę w czajniku , ale długo się czeka.
Moja mała na szczęście pije z niekapka. Do niedawna piła z takiego silikonowego ustnika, mięciutkiego,ale od 4 dni chętnie pije z aventa 6-12m. Jestemz niej dumna bo kiedys nie chciała go nawet do buzi wziąć.
Naleśniczki wypróbowane. Dałam je Zosi na talerzyku zawinięte z powidłami śliwkowymi ktore zrobiłam pod kątem Zosi czyli bez cukru. Zajadala aż jej się uszy trzęsły:)

A ja wczoraj zrobilam obiadek 2 daniowy: zupke z burakami a na drugie ziemniak z mieskiem oraz marchewka zmieszana z kawalkiem kalarepki wszytsko ugotowane oczywiscie.

Zupke zrobilam migiem bo odkrylam sposob na szybkie gotowanie : do wrzacej wody scieram na tarce z grubymi okami warzywa i za 10 min ugotowane a wczesniej to wrzucalam w kawalkach i czekalam 40 min az mi sie burak ugotuje :sorry2:

No i Gabbrys pieknie zjadl przy zupie troche grymasil bo nie chcial jesc lyzeczka i dalam mu tak wypic z kubeczka po chwili zabawy zaskoczyl i wypil cala zupke a tak mu zle szlo z niekapkiem ze myslam ze z kubeczka tez nie wypije a tu prosze :-)
Wiec zupke zjadl o 13 a o 16 obiad

A i dalam wczoraj malemu doslownie do polizania czekoladke z batonika smieszna mial minke :-D no i ja genialna chcialam wieczorem zeby tata zobaczyl a mialam pod reka cukierka Michalka wiec dalam Gabowi do polizania a on nagle odgryzl pol:szok: no i bylo grzebanie w buzi i placz tyle mama zrobila przyjemnosci

Hehehe dobre z tym cukierkiem :-p. Jesteś wyrodną matką, że dajesz i odbierasz !:-D. Mam pytanko - czy zupke gotujesz swojemu maluchowi taką rzadką czy nadal papkę ? A mięsko do drugiego dania jak podajesz mięsko - zmiksowane? Byłabym wdzięczna za sugestę .:tak: Pozdrawiam

Nero teraz jak podaje 2 dania to zeby malemu sie nie znudzilo podaje zupke zadka tak jak pisalam do wody scieram na tarce np : ziemnia , marchew , pietruszka , buraczek i potem po ugotowaniu misksuje z ta woda wiec jest rzadkie jak zwykla zupa Gabrys wypija ja z kubeczka a za 3 godz daje gesta papke ziemniaka z marchwia i zmisksowanym miesem np :-)

Ja nie mixuje miesa tylko drobie na kawalki,wczoraj np. ugotowalam Gracjankowi ziemniaka gniecionego z maslem i odrobina smietany,marchewke i kurczaka,zajadal sie az milo:-)

ana dobry pomysl z scieraniem warzyw do zupki,mozna zaoszczedzic duzo czasu:tak:nastepnym razem tez tak zrobie

reklama
Do góry