reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Mój to taki dzik;)Badzo wstydliwy chyba ja bardziej;)Ale z chęcia bym przyjechała do Torunia uwielbiam to miasto mam sentyment do niego;)Przy okazji bym odwiedziła byłą firmę na Mazowieckiej;)
odezwala sie ta wstydliwa co mnie nad morzem zaczepila.ja slepa jestem,przeszlabym po niej,i bym nie zauwazyla
 
Obraz 131.jpgA to moja zebra;)
Obraz 130.jpg
 
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM


Dodatek musu jabłkowego, delikatnie wyczuwalnego w cieście daje gwarancję, że ciasto nie będzie suche.

Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru jabłkowego
- szklanka cukru (ja daje 3/4 szklanki bo wychodzi bardzo slodki chyba ze jablka superkwasne)

- 1/2 kostki masła
- 4 lyzeczki przyprawy do piernika (mozna wiecej lub mniej ja uwielbiam i sypie cale opakowanie :))

- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżki miodu
- 2 szklanki mąki
- ewentualnie orzechy posiekane (ja zazwyczaj nie daje)

Przecier jabłkowy wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.
 
reklama
SERNIK Z BRZOSKWINIAMIJ

Składniki




3szkl. mąki tortowej

1 kostka margaryny

3 łyżki cukru

5 żółtek

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 kg twarogu zmielonego (półtłusty)

2 całe jajka

2 budynie żółte

1 szkl. cukru

1 kostka masła

puszka brzoskwiń



Etapy przygotowania




1.Mąka, margaryna, 3 łyżki cukru. 5 żółtek i proszek do pieczenia - wszystko zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do lodówki, drugą wyłożyć na blachę (najlepiej taką dużą z pieca).

2.Ser, 2 jajka, 1 szkl. cukru i masło, budyń, aromat zmiksować na gładką masę.

3.Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę serową, na to osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie z 5 białek ubić pianę z 1 szkl. cukru. Zalać brzoskwinie. Na to pokruszyć drugą część ciasta.

4.Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni Celcjusza, aż do przybrązowienia góry.




Obraz 137.jpg
 
Ostatnia edycja:
Do góry