reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

petycja podpisana również przez nas (mnie i męza) oby wiecej podpisów bo to ważna sprawa dla każdego nie tylko dla tych którzy nie chcą szczepić... tu chodzi o wolność wyboru przede wszystkim

reklama
Głupotę u ludzi, to ja nawet rozumiem. Ale głupim ludziom powinno się chyba zabierać dzieci.

Taaa marul i ja "mam zbierać na trumienką dla dziecka" jak napisałaś w wątku maj2011? Kto jest "głupi" to widać.. i mądrości Twoje świadczą tylko o Tobie

marul wg Ciebie Ci którzy nie szczepią mogą zbierać na rehabilitacje....
to powiem Ci że właśnie po szczepieniu musieliśmy dużo zbierać na rehabilitacje i mimo że mam dziecko w miarę wyprowadzone to i tak jeszcze mnóstwo pracy przed nami i obawa czy dziecko będzie się prawidłowo rozwijać zostanie z nami na długo , koszty rehabilitacji to nie wszystko , leki , kolejne prywatne wizyty bo na państwowe możesz liczyć dwa razy w roku, a to za mało na dziecko ze zmianami w główce które potwierdził neurolog, że są efektem szczepienia

zanim kogoś osądzisz zastanów się dwa razy albo ugryź w język żebyś czasami kiedyś nie żałowała wypowiedzianych słów
nie życzę nikomu tego co przeszliśmy i co nadal przechodzimy
robiłaś kiedyś swojemu dziecku resuscytację? po Twoim poście nie sądzę,
a ja tak i to po szczepieniu !!!!!!

dodam że tekstu o trumience nie skomentuję :no:

ja nie mam pojecia ale ogólnie mało jest osób ktore dzieci nie szczepią.moja ciotka jest przeciwniczką szczepień a jak kiedys zapytałam jej o szczepienia te na 5 to myślałam ze mi łeb urwie (jest pediatra) ale kaze szczepic na dodatkowe zeby innych nie narazac na choroby

Pysia , zaszczepilas?

ja zaszczepilam na pneumo, bardziej boje sie powikłań po chorobach niz po szczepionce

Ja szczepilam corke podstawowymi szczepieniami tylko. Po pierwszym szczepieniu w 8 tyg corka po 2 godz dostala starsznych napadow placzu. byly paniczne i nieustanne nic nie szlo zrobic przez prawie 2 godz. na szczescie ustapilo.
dzis mialysmy ostatnie szczepienie bo nastepne dopiero jak bedzie miala 5 lat i teraz zachowuje sie nie swojo. boli ja bardzo raczka w miejscu uklucia, nie da sie dotknac placze i ma stan podgoraczkowy. Do tego jest juz taka spiaca jak nigdy o tej godz. Zaczynam sie martwic czy wszystko wporzadku.

reklama
marul nie będę komentować już Twoich wpisów.

Krewetka jak widać każda z nas boi się czegoś innego. I to jest "ciekawe" w tym wszystkim. My właśnie walczymy tylko o prawo do decydowania o własnym dziecku.. co możemy zrobić dla własnego dziecka a nie co nam KARZĄ robić

kaska k witam i trzymam kciuki za rehabilitację

L.a.N.a. trzymam kciuki aby to była "tylko" gorączka i boląca rączka

I wklejam jeszcze to. Najnowszy list dr Majewskiej

"Witam Panstwa,

Właśnie ukazały wyniki koreansko-amerykańskiego badania, w którym zbadano (na podstawie kwestionariuszy wypełnianych przez rodziców i nauczycieli) występowanie autyzmu w populacji pond 50 tysięcy dzieci szkolnych w Seulu. Wyniki badania wskazują, że na autyzm cierpi tam 1 dziecko na 38, czyli 2,6%. To pokazuje, ze powszechnie przyjmowane dane o częstości występowania autyzmu - ok. 1% - są zaniżone, bo zazwyczaj liczy sie tylko dzieci formalnie zdiazgnozowane. W Korei zdiazgnozowanych było tylko ok. 20% dzieci autystycznych, z różnych względow. To znaczy, że częstość występowania autyzmu wsród chłopców wynosi tam ok. 4,2% (czyli ok. 1 na 25).

Prawdopodobnie w USA i w Polsce jest podobnie, gdyż Korea ma zblizony kalendarz szczepień do polskiego czy amerykańskiego ( i tez stosuje bardzo toksyczny Euvax wlasnej produkcji). Jesli dodamy to tego liczby dzieci z ADHD (ok. 13 % chlopców), upośledzonych umysłowo (2,5%) oraz liczby dzieci z innymi chorobami neurologicznymi, to wychodzi, że ok. 20% chłopców (troche mniej dziewczat) jest dzis uszkodzonych neurologicznie. (Ten odsetek stale rosnie). Te szacunki zgadzają się obserwacjami nauczycieli. To znaczy, ze ludzkość w szybkim tempie się degeneruje. Az strach pomyśleć, jak beda wygladać przyszłe społeczenstwa, gdzie wiekszosc ludzi bedzie chorych umyslowo i neurologicznie. To są bez wątpienia rezultaty masowych szczepien coraz bardziej toksycznymi szczepionkami. Podsumowując, ludzkość ulega szybkiej de-ewolucji, czyli biologicznemu regresowi, wskutek działan przemyslu szczepionkowego i medycznego oraz ich urzędowych lobbystów.

http://www.cnn.com/2011/H...m.study/?hpt=T2
Medscape: Medscape Access

Pozdrawiam
DM"

Do góry