reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Dziewczynki,

Odkąd pojawiło się u nas podejrzenie ząbkowania i niespokojne noce, pojawił się problem spania we własnym łóżeczku, a mianowice jak się połozymy tylko spać to Zuzia się budzi już po 30 min a później częściej aż wezmę ją do swojego łóżka a najlepiej do cycusia i słodko sobie wtedy śpi;-) Odkąd pojawiło się ząbkowanie to częściej chce być przystawiana do piersi i chyba nie chodzi tu o głód bo wcześniej Zuzik jadł nam o 4-5 nad ranem. Wiem że trochę w tym mojej winy bo brałam Zuzika do nas do łóżka żeby trochę pospać, a teraz Zuzik zupełnie nie chce spać w swoim łóżeczku. Zastanawiam się czy odpuścić narazie czy wstawać co 15-30 minut bądź jak się obudzi i lulać na nowo.

Agnieszka przyznam szczerze ze tez kiedys mialam taki dylemat ale juz mi przeszlo i postanowilam ze nic na sile :-)
czesto Mamy sie "chwala" jak to ich dzieci ladnie spia same, zasypiaja i w ogole sa samodzielne... no wiec -> gratulacje! ;-) moje dziecko moze takie genialne nie jest ale dobrze sie rozwija i nic jej nie brakuje.... wiec postanowilam ze nie bede jej zmuszac i na sile uczyc niekotrych rzeczy... moze z czasme samo przyjdzie albo latwiej i szybciej zalapie bez stresow :-) wiec u nas jak zaczela zabkowac to jej odpuscilam i tulilam ja i glaskalam bo co moge wiecej zrobic dla mojej coreczki .... dzieciaki maja nas i trzeba im nieraz odpuscic i pomoc i utulic jak jest ciezko :-)
pewnie niektorzy powiedza ze to jest "pojscie na łatwizne" ale ja tak nie uwazam i wole zeby moej dziecko sie do mnie przytulilo zamiast plakalo samo ;-)
powodzenia i buziak dla Zuzika :-)

Hej Dziewczynki!!!

U nas Zuzia od urodzenia spała w kołysce i było ok, ale od 2 tygodni jak zaczęły się problemy z ząbkami budzi się często w nocy, wierci, kręci, przebudza się jak wypadnie jej smoczek, ogólnie nie jest to spokojny sen. Dlatego jej trochę odpuściłam bo widzę że potrzebuje się przytulić w nocy i wczoraj a raczej dzisiaj spała w łóżeczku do 2 w nocy a o 2 wzięłam ją do naszego łóżka. Mogłabym wstawać co chwile ale po kilku takich nocach ja padnę na twarz dlatego tak sobie usprawiedliwiam to spanie z nami. A u Was dziewczynki jak było w nocy przy ząbkowaniu też się dzieci tak wybudzały? U nas w dzień prawie nie widać że idą ząbki, pani doktor powiedziała że to jest spowodowane ruchem ząbków w dziąsłach a w nocy dolegliwości się nasilają.

Miłej niedzieli dla Was i oby trwała jak najdłużej!!!!!!!

reklama
Do góry