M
Myszatka
Gość
sandros pisze:Danonków tez nie daje, boje sie a sam ich producent zaleca je od 3 roku życia. Natalka wcina Bakusie i bardzo je lubi
A tak wlasciwie to czym sie roznia Bakusie od Danonkow, podejzewam, ze producent Bakusiow tez zaleca je od 3 roku zycia.
A z bialkiem tonie wiedzialam, myslalam, ze dopiero od 1,5 roku. Niby jest w produktach jak makaron (ja akurat mam nie jajeczne - przynajmniej tak pisza) ale tam to jest jedno jajko na taka ilosc, wiec to bialko jest nieznaczne. Ale dzieki, zaczne jest dawac
Wiesz co nie wiem czy sie różnia bakusie od danonków wiem natomiast jedno, ze w niektórych produktach firmy Danon jest żelatyna, której sie nie powinno podawac takim maluchom. Czytaj skład i tyle. Bakusie sa bardzo delikatne jezeli chodzi o skład nie ma tam żadnych E, i Q jak w niektórych innych produktach - wiesz o czym mówię - więc wiadomo zdrowe
A co do jajek to spokojnie mozesz dawać całe zrób jajecznice a zobaczysz jak bedzie wcinać. Całe jajka podaje sie od 11-mca, specjalnie w książce sprawdziłam