M
Mar1
Gość
Iga - tak, dla rodziców po stracie. Link do: Emaus - Dom rekolekcyjny Kościoła Domowego Ruchu światło-życie Archidiecezji Katowickiej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moim zdaniem to Ty wcale nie przestalas wierzyć wręcz przeciwnie...może teraz twoja wiara wzratsta? Bo jeżeli uważasz że Boga nie ma to dlaczego jak piszesz codziennie bo przeklinasz? Skoro co nie ma, to jak to przeklinasz? To co robisz teraz to twoja wiara, właśnie na rekolekcjach mam o tym mówili, że nawet się nie da po takich przejściach ,,klocic"z Bogiemto wyraz naszej wiary. Ja bym chciała żeby moja wiara już nie była zależna od tego jakie nieszczęście mnie w życiu spotykają.Dawno pisałam w tym wątku po rekolekcjach udało się znowu zająć w ciążę na Wielkanoc nasze dziecko zmarło A w wigiilie dowiedziałam się ze jest kolejne życie dla mnie wszystko ma sens i wiem ze Bóg się mną opiekuje przez ludzi których mi stawia na drodze, cały czas ze mną jest nawet jak cierpię, nie uzdrowil mojego dziecka ale mimo to wiem że jest dobry.@nafoczka podziwiam Twoja wiare. Ja mam kryzys przestałam wierzy© nawet ze Bóg istnieje. Przeklinam go codziennie a potem mówię przecież to tylko mit.gdyby istniał nie było by takich rzeczy. Jak ktoś mówi ze to służy czemuś . Tak jak mówisz ma nauczyc pokory to sie śmieję ze to sa bzdury. Ps jeszcze nie odnajduje sie na forum i na wátkach
Nie traktuj tego kochana jAK kary. Widocznie dla ciebie był inny scenariusz. Ja nie modliłam się o dziecko.. ale o zdrowe dziecko mając na myśli, że jak miałoby być chore to może lepiej ze tak się stało na wczesnym etapie i ta świadomość mnie uspokajala i mimo ogromnego ryzyka ZD syn urodził się zdrowy. Zawsze proszę o najlepsze rozwiązanie dla całej mojej rodziny, nie tylko dla mnie i jakakolwiek to bedzie droga odbieram ja jako ta wskazana wiec życzę Ci po prostu tego co dla was będzie najlepsze ♡@Iga0071 może masz rację dalej wierzę że jest, tylko mu nie ufam. Modliłam się codziennie prosiłamo zdrówko życie mojej iskierki. A on udowadnia, że lepiej być przeciwieństwem wszystkich przykazań wtyedy masz co chcesz.Za co miałby mnie karać za to że kilka razy pomyślałam cos złego a potem przepraszałam za to. Ze nigdy nie wyrządziłam świadomie krzywdy drugiej osobie. Pytanie kim on jest sadystą?
Chciałaś przeczytać moja historie wiec ci ja wskazałam. Myślę że sam temat wiary każda z nas rozstrzygnie sama. Mój przykład miał jedynie dać nadzieje@Iga0071 ile miałaś strat i na jakim etapie? Ja nie wiem czy w coś jeszce wierzę