reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie w ciąży a koronawirus

reklama
Po porodzie będzie jej się należał macierzyński a nie kosiniakowe. Co Ty wypisujesz. I to ja czytam nieuważnie?
A nie wiesz komu nalezy sie kosiankowe ? Kobietom, ktore nie maja pracy, a po porodzie konczy sie jej umowa o prace, tak jak moja znajoma miala, nie otrzymala zadnego macierzyńskiego, bo umowa juz jej wygasla.

A nie wiesz komu nalezy sie kosiankowe ? Kobietom, ktore nie maja pracy, a po porodzie konczy sie jej umowa o prace, tak jak moja znajoma miala, nie otrzymala zadnego macierzyńskiego, bo umowa juz jej wygasla.
W dniu porodu będzie jeszcze pracownikiem, więc macierzyński będzie jej się należał! Widocznie koleżanka nie spełniała tych wymogów. I proszę nie pisz już więcej takich "nowości" bo kompletnie nie masz racji.

Nie ma czegoś takiego jak kosiankowe.
Kosiniakowe należy się osobom które w trakcie ciąży nie były zatrudnione lub miały np umowę o dzieło więc macierzyński im nie przysluguje, studentom, rolnikom.
Jeśli dobrze rozumiem (nie czytałam całego wątku więc mogę się mylić.) autorka w dniu porodu będzie zatrudniona a skoro tak to normalnie będzie należał jej się macierzyński, nie kosiniakowe.

Ostatnia edycja:
A w takich sprawach zawsze zaskakuje mnie, że kobiety planujące ciążę zatrudniają się na stanowiskach, które w ich mniemaniu zagrażają ciąży 🤷🏻‍♀️

a skąd wiesz kiedy poszłam na l4? :) nie napisałam nigdzie tego kiedy ja poszłam :) owszem tez lubię swoje stanowisko, swojego pracodawcę u którego pracuję już 8 lat i nie uciekłam na l4 szybko, a jednak uważam,ze nie każda ma w pracy tak kolorowo i ma PRAWO robić co chce bez wtrącania się wlasnie takiej Pani jak Ty :)
Moj pracodawca dowiedział sie o ciąży w połowie pazdziernika Od tego czasu minęły 2 miesiace. Zastępstwa nie ma.Ja pracuje po 10h i co gorsze szefowa to widzi i nic z tym nie robi.Ostanio niby kazala mi robic przerwy w pracy tylko jak.... przy takiej ilosci.....To juz 22 tc mojej ciazy czuje ze czas odpoczac,tymbardziej ze nikt w pracy nie przejmuje sie moim stanem a raczej tym czy będę robic robotę. Prace mam biurową ale stresującą z ciaglymi terminami. Takze rozumiem Cię doskonale.

Po to mamy forum, aby mogła się każda wypowiedzieć. 😊 A Tobie chyba zacznę zazdrościć takiej postawy, gdzie grasz perfekcyjną, ciekawie ile w tym prawdy ile tu piszesz. No nic, miłego dnia życzę.
No właśnie zastanawiam sie o jakie tu przepisy i ich znajomosc chodzi😅ale...co mnie to tam😊

reklama