reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zwolnienie w ciąży a koronawirus

reklama
Po porodzie będzie jej się należał macierzyński a nie kosiniakowe. Co Ty wypisujesz. I to ja czytam nieuważnie?
A nie wiesz komu nalezy sie kosiankowe ? Kobietom, ktore nie maja pracy, a po porodzie konczy sie jej umowa o prace, tak jak moja znajoma miala, nie otrzymala zadnego macierzyńskiego, bo umowa juz jej wygasla.

A nie wiesz komu nalezy sie kosiankowe ? Kobietom, ktore nie maja pracy, a po porodzie konczy sie jej umowa o prace, tak jak moja znajoma miala, nie otrzymala zadnego macierzyńskiego, bo umowa juz jej wygasla.
W dniu porodu będzie jeszcze pracownikiem, więc macierzyński będzie jej się należał! Widocznie koleżanka nie spełniała tych wymogów. I proszę nie pisz już więcej takich "nowości" bo kompletnie nie masz racji.

Nie ma czegoś takiego jak kosiankowe.
Kosiniakowe należy się osobom które w trakcie ciąży nie były zatrudnione lub miały np umowę o dzieło więc macierzyński im nie przysluguje, studentom, rolnikom.
Jeśli dobrze rozumiem (nie czytałam całego wątku więc mogę się mylić.) autorka w dniu porodu będzie zatrudniona a skoro tak to normalnie będzie należał jej się macierzyński, nie kosiniakowe.

Ostatnia edycja:
A w takich sprawach zawsze zaskakuje mnie, że kobiety planujące ciążę zatrudniają się na stanowiskach, które w ich mniemaniu zagrażają ciąży 🤷🏻‍♀️

a skąd wiesz kiedy poszłam na l4? :) nie napisałam nigdzie tego kiedy ja poszłam :) owszem tez lubię swoje stanowisko, swojego pracodawcę u którego pracuję już 8 lat i nie uciekłam na l4 szybko, a jednak uważam,ze nie każda ma w pracy tak kolorowo i ma PRAWO robić co chce bez wtrącania się wlasnie takiej Pani jak Ty :)
Moj pracodawca dowiedział sie o ciąży w połowie pazdziernika Od tego czasu minęły 2 miesiace. Zastępstwa nie ma.Ja pracuje po 10h i co gorsze szefowa to widzi i nic z tym nie robi.Ostanio niby kazala mi robic przerwy w pracy tylko jak.... przy takiej ilosci.....To juz 22 tc mojej ciazy czuje ze czas odpoczac,tymbardziej ze nikt w pracy nie przejmuje sie moim stanem a raczej tym czy będę robic robotę. Prace mam biurową ale stresującą z ciaglymi terminami. Takze rozumiem Cię doskonale.

Po to mamy forum, aby mogła się każda wypowiedzieć. 😊 A Tobie chyba zacznę zazdrościć takiej postawy, gdzie grasz perfekcyjną, ciekawie ile w tym prawdy ile tu piszesz. No nic, miłego dnia życzę.
No właśnie zastanawiam sie o jakie tu przepisy i ich znajomosc chodzi😅ale...co mnie to tam😊

reklama