reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie lekarskie

Nie. Odprowadzanie skladek nie oznacza, że masz prawo do L4 na żądanie.

No to Ty sobie będziesz pracować jak zmienią prawo i obetną świadczenia. Rozumiem, że wtedy będziesz finansowo wspierać kobiety, ktore zostaną bez kasy, bo nie będą mogły w ciąży pracowac?
Teraz nie ma, ale prędzej czy później będzie. I jeżeli będziesz mieć córkę, to potem miej jaja, zeby jej powiedzieć, że się do tego przyczynilaś
A kto tu powiedział o L4 na żądanie????????
Wróżka LadyLoka serio 🤣

reklama
Rozumiem że dziewczyny piszą że takie są przepisy, ale czasem mam wrażenie że kobiety które z różnych przyczyn są na zwolnieniu w ciąży, postrzegane są jak przestępcy, przecież nie będą na nim wiecznie, kiedyś i tak to odpracują.
W przeciwieństwie do alkoholika który nie przepracował ani jednego dnia a i tak na niego muszę pracować.

A kto tu powiedział o L4 na żądanie????????
Wróżka LadyLoka serio 🤣

Autorka nie ma wskazań do zdrowotnych do L4 o czym tu wielokrotnie padło. Ba na tym L4 jeszcze chętnie bym pojechała na wakacje co również tu padło 🙈🤦🏼‍♀️

Nie trzeba być wróżka 🤡

Rozumiem że dziewczyny piszą że takie są przepisy, ale czasem mam wrażenie że kobiety które z różnych przyczyn są na zwolnieniu w ciąży, postrzegane są jak przestępcy, przecież nie będą na nim wiecznie, kiedyś i tak to odpracują.
W przeciwieństwie do alkoholika który nie przepracował ani jednego dnia a i tak na niego muszę pracować.

Tak. Udawanie choroby to może nie przestępstwo, ale moranie - mega niefajne.

Żadna z nas nie pisze o chorobach. Loka wspomniała o tym wielokrotnie. Jak jak jestem chora to nie jadę na majówkę, ani nie chodzę na siłownię.

Jak zdrowie jej nie będzie na to pozwalać (na co ma duża szanse biorąc pod uwagę genetykę) to też będzie musiała między dzięki innymi Tobie 🤷‍♀️

Wiecie co jest najgorsze, że kobiety które decydują się na zwolnienie w ciąży, często są krytykowane i uznawane że wyłudzają pieniądze od państwa, bo przecież ciąża to nie choroba...
A przecież te kobiety pracowały i tak samo odprowadzały składki , często przez wiele lat.
Myślę że gorszym wyłudzaniem jest siedzenie za nasze pieniądze w więzieniu i pierdzenie w stołek, pocie kawki i granie na konsoli.
Czy fundowanie alkoholikom renty .
Tylko nikt nie jest w Naszych butach - czasem lepiej się ugryźć w języku niż pisać takie komentarze które póki co i tak nic nie wnoszą.

Autorka nie ma wskazań do zdrowotnych do L4 o czym tu wielokrotnie padło. Ba na tym L4 jeszcze chętnie bym pojechała na wakacje co również tu padło 🙈🤦🏼‍♀️

Nie trzeba być wróżka 🤡

Tak. Udawanie choroby to może nie przestępstwo, ale moranie - mega niefajne.

Żadna z nas nie pisze o chorobach. Loka wspomniała o tym wielokrotnie. Jak jak jestem chora to nie jadę na majówkę, ani nie chodzę na siłownię.
Brak słów...zacznijcie czytać ze zrozumieniem. Ja nie wnikam czy Wy jeździcie na wakacje na siłownię czy siedzicie przed telewizorem i tak żadna się nie przyzna.

Myślę, że ani trochę nie chciałbyś się zamienić z Loka na problemy w ciąży 🤡
Także uważaj czego sobie życzysz
ale ja pisałam tutaj o ludziach którzy mówią że ciąża to nie choroba a nie wiedzą z czym dana osoba musi sobie radzić i przez co przechodzić. Nie licytuje się kto co przechodził bo nie wiem co przechodziła LadyLooka a także nikt z was nie wie co ja przechodziłam lub inne kobiety

Ja jestem ta okropna i zła bo zapytałam czy mogę wyjechać na weekend zgłaszając to do ZUSU - brak słów. Z góry jestem oceniona że chce L4 na wakacje i siłownie na którą nie chodzę 🤣🤣🤣

reklama
Brak słów...zacznijcie czytać ze zrozumieniem. Ja nie wnikam czy Wy jeździcie na wakacje na siłownię czy siedzicie przed telewizorem i tak żadna się nie przyzna.

A ja wnikam. Bo nie lubię kłamczuch 🤷‍♀️🤡
Cóż poradzę.

A już totalnie nie chce, aby w przyszłości moja córka przez takie kłamczuchy cierpiała próbując np utrzymać dziecko w brzuchu do bezpiecznego terminu 🤷‍♀️

Do góry