jasani
Fanka BB :)
Musiałby mieć bardzo mocne podstawy aby przerwać urlop.Czy wybierając na wniosek zaległy urlop wypoczynkowy, pracodawca może mi go przerwać i wezwać do pracy na kilka dni?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Musiałby mieć bardzo mocne podstawy aby przerwać urlop.Czy wybierając na wniosek zaległy urlop wypoczynkowy, pracodawca może mi go przerwać i wezwać do pracy na kilka dni?
skonsultuj to.prawnie, to forum i nie wiesz czy ktoś odpisując Ci ma kompetencje w temacie...czy gada bo tak sobie wymyślił... albo tak mu się wydajeCzy wybierając na wniosek zaległy urlop wypoczynkowy, pracodawca może mi go przerwać i wezwać do pracy na kilka dni?
Masz rację. Dziękuję Ci za cenną uwagęskonsultuj to.prawnie, to forum i nie wiesz czy ktoś odpisując Ci ma kompetencje w temacie...czy gada bo tak sobie wymyślił... albo tak mu się wydaje
a nie możesz pozwolić sobie na błąd
Ja przeszłam od razu na L4, teraz jestem na macierzyńskim, potem wybiore zalegly urlop, tam sie ten bieg przedawnienia zatrzymuje na macierzyńskim.Cześć dziewczyny, mam pytanie . Kończy mi się obecne urlop rodzicielski, a zaszłam w kolejną ciążę, czy najpierw powinnam poinformować pracodawcę o ciąży i wybrać zaległe 54 dni urlopu wypoczynkowego i następnie przejść na ciążowe l4, gdyż mam ciężkie warunki w pracy, czy też mogę po skończonym urlopie rodzicielskim przejść odrazu na l4 ciążowe, a zaległe 54 dni urlopu przejdą mi do wykorzystania po kolejnym urlopie rodzicielskim, jak będzie maluszek? Czy też jest tak, że ten urlop wypoczynkowy przepada, a ja wówczas informując nie jestem chroniona i mogę dostać wypowiedzenie?
Skoro ktoś decyduje się na odpowiedź to musi mieć jakieś pojęcie w tym temacie. Pracowałam w kadrach kupę lat, więc co nieco się znam.skonsultuj to.prawnie, to forum i nie wiesz czy ktoś odpisując Ci ma kompetencje w temacie...czy gada bo tak sobie wymyślił... albo tak mu się wydaje
a nie możesz pozwolić sobie na błąd
świat byłby piękny i idealny... gdyby ludzie udzielali rad tylko wtedy, gdy sie na czyms naprawdę znająSkoro ktoś decyduje się na odpowiedź to musi mieć jakieś pojęcie w tym temacie. Pracowałam w kadrach kupę lat, więc co nieco się znam.
Nie wiem czy to aż tak ważne pytanie. Zresztą odpowiedź można wyszukać na pierwszej lepszej stronie dotyczącej kadr.świat byłby piękny i idealny... gdyby ludzie udzielali rad tylko wtedy, gdy sie na czyms naprawdę znają
Poza tym nie chodziło mi tu akurat o Ciebie ani nikogo personalnie, a po prostu to zbyt ważny temat by bazować na forum...
Nooo i ostatecznie prawo zmienia się co chwilę i nawet pracujący kilka lat w kadrach... a nie pracując choćby 2 lata mozna już nie być na bieżąco
To już by mnie chyba pracodawca zjadł z butami, gdzie już teraz pewnie będzie bardzo krzywo patrzył, że kolejna ciąża i konieczność płacenia za pracownika, którego to defekto nie ma.....Jest jeszcze opcja wypłaty ekwiwalentu za niewykorzystany urlop - mało kto o tym wie
a jest to zakład pracy zatrudniający powyżej 20 pracowników?To już by mnie chyba pracodawca zjadł z butami, gdzie już teraz pewnie będzie bardzo krzywo patrzył, że kolejna ciąża i konieczność płacenia za pracownika, którego to defekto nie ma.....